Zeznuo sam se, zaboravio totalno otići 24.10 na izložbu u Varaždin mislim. Rekao mi je tajnik udruge da ću tamo pronaći stvarno kvalitetne uzgajivače pa da malo porazgovaram, eventualno naručim. Kaže da inače ima puno muljatora, to prodaje križano, svakakvo.
Ima jedan blizu mene kod Velikog Trgovišća koji navodno ima i radi po narudžbi.
Ali mene zanima jedna stvar. Da li stvarno ta ograda mora biti minimum 180 cm, neko kaže 200 cm ?
Budući da imam ogradu od 1,20 cm to bi mi bila dosta velika investicija(stupovi najviše i mreža), a nisam baš pri parama. I ajde da su čelični stupovi pa zavariti gore, ali su betonski, pa da bi to bilo lijepo, trebao bih povaditi brdo tih betonskih i postavljati ove više.
Što se tiče raspoložive površine mogao bih komotno imati 13 jata, obzirom da je na tom djelu 1300 kvadrata fine bujne trave i poneke voćke, par oraha... Velika hrastova štala...
Rekao mi je jedan da to inspekcija baš i ne gleda, nego je to više napisano reda radi, da se ne bi dogodilo da kokoši pobjegnu.
E sada, ne znam kakvog karaktera su te hrvatice, ali ja ima desetak domaćih, svakakvih, grahorastih, živičarki... pa mi nikada niti jedna nije niti pokušala preko ograde pobjeći.