Zainteresiran sam za uzgoj kokoši hrvatica zasada imam ograđeno za dva jata pabi otoga krenuo. Prvenstveno me sad zanimaju jaja za osobnu uporabu ali bi tražio i poticaj. Koliki je poticaj po jatu? koliko treba biti ograda visoka? kodmene je 140cm. Koliko košta selekcija od hpa, gdje naći piliće? Dali ima puno papira za uzgoj, dali su uvjeti uzgoja strogi? Nadam se odgovorima.
Poticaj bio 60 kn po kljunu (10+1), pa 40 kn, i za prošlu godinu 22 kn (dobili novce ove godine)...pitanje kako će biti dalje...Ograda bi trebala biti 2 m visine, a sad pitanje kolko to toleriraju...a i pitanje na kojem području živiš...
Cijena jednog prstena je 12,5 kn + neki putni troškovi....
Papira nemaš puno (moraš imat OPG)...al sad je pitanje kolko se to isplati...
Ne znam kako je sada al prije dvije godine mi smo morali potpisat da nećemo smanjivat broj kljunova u narednih 5 godina...znači ako imaš dva jata moraš imat taj broj min 5 g...možeš samo na više...
Piliće imam ja (al od negdje 12 mjesaca)...pitanje narudžbi....držim prekrasne primjerke...2 jata crvenih, 2 jata crnih i 1 jato jarebičasto zlatnih...stavim slike uskoro...
A ima i još ljudi po oglasniku...al čovjek mora imat prstenovane kokoši i izdat ti potvrdu da si kupio od njega...
S tim da za jedno jato moraš uzet minimalno 25-30 pilića.
Kokoši su ok i dobro nesu, a sad pitanje dal se isplati tražit poticaj i sve oko toga...to je stvar odabira...računice baš i nemaš (pogotovo ak ih moraš imat 5 g i može ti doć inspekcija i zafrkavat dal ih imaš 8 ili 10)...a plus je kaj imaš prijavljeno jato i možeš prodavat drugim ljudima čistokrvne piliće...
Nadam se da sam ti pomogao....