ovo šta ti veliš sa kuhanjem u crijevu to nedolazi u obzir zaboravi to od toga nebu ispalo ništa jedino izgubljeno vrijeme i bačeno meso...
Farmervg bil sam skeptičan za novi način no kad mi je bratić rekel da je probal prezbušt koji je kuhan nakon punjenja crijeva i da je dobar, odlučil sam riskirati. Tebi svejedno zahvaljujem :icon_pray: jer si rekel svoje mišljenje, a ja sam delal ovak:
2 srca, 2 jezika, 1 glava (svinjska), ošiti i kožice (oko jedne trečine ukupne mase).
Kožice izrezane na 3 x 3 cm, a ostalo na trakice. Soli 2,5 %, biber i tucana paprika za ljutinu i češnjak stisnut na stiskalicu.
Punjeno ručno u crijeva 6,5 i 7,5 cm. Punjenje je išlo dosta sporo jer sam jako stiskal tak da su bili jako tvrdi.
Kuhanje od 11 do 15 h, dakle puna 4 sata. Kad sam ih izvadil iz vode u njima se "pretakala" tekučina pa sam ih kod hlađenja povremeno rolal po stolu da se želatina izjednači. Drugi dan u dim skupa s kobasama. Danas sam probal kaj je ispalo. Sol ma granici, žena je čak komentirala da je premalo. Ukus jako dobar, malo premasni, odnosno masno bi trebalo još sitnije izrezati. Ljutina, e tu sam malo pretjeral, :fiery: jako se pozna tucana paprika, a gašenje nakon svake pojedene šnitice. :icon_jook:
Dakle, nisam promašil, :icon_super: a i malo se bu snizil nivo u inoxici te ako netko hoće delati na taj način, može uz obavezno dobro vezanje crijeva, čak i na mjestu gdje je original svezano.
Evo podijelil sam svoje iskustvo z vami i ak je netko od forumaša zainteresiran pozvan je dojti probati. :drink: