Viduka OPG
Iskusan lik
- Tu od
- 23 Velj 2019
- Poruka
- 3,491
Mmmmmmmmmmm pršuti, plećke pečenica panceta mmmmmmm m
Ja isto vakumiram sve kaj se vakumirati da...kobase suhe, kobase za kuhanje, budjole spek, sunku raskomadanu suhu, a ovo suseno ne stavljam u skrinju vec imam jedan stari frizder u podrumu na najslabije i drzi temperaturu...jos imam paketic dva kobasa i speka od lani i savrseno je....Prije par godina sam kupio vakumirku tek tada mi se sve nekako posložilo. Prije sam nosio samo kobase vakumirati u radnje koje se time bave a ostalo meso nisam. Sad sve kaj se da vakumiram i meso u vakumu zrije bez prisustva zraka i poprimi neke nove okuse i mirise. Vakumirana buđola mi je 100 puta bolja nego inače. Boja je ljepša, tekstura mesa i miris. Ove godine sam špek nakon sušenja vakumirao i držao mjesec i pol u podrumu u kutiji od stiropora. Ni sličan onome što sam skinuo sa sušenja, koža postane mekša, nema tvrđih djelova, sve se nekako porikta. Dosta mojih poznanika vakumira i odmah u škrinju u led.
Još je slađe kad kod kolege dođem 😉😂😂😂Točno mtd001, bura i more daju poseban šmek, još kod mene je to izraženije jer mojem selu more dođe iza leđa i bura ga nosi, meni je more cca 3,5 km zračne linije do mora, a iza mora opet Velebit silni.
Super je ako staje na kost jer ako ti prst uleti u puž 🤒za mene idealna snaga, staje na kost,
nece moj prst, to prepustim drugimaSuper je ako staje na kost jer ako ti prst uleti u puž 🤒