kaj ti to znači počiščeni nerast? ja bum početkom prosinca klal iškopljenog bicka. imal bu izmađu 2-3 godine. najbolje meso.Jednom smo zaklali počišćenog nerasta, imao je oko 300kg i preko 2 godine, tada i nikada više.
To je tamno tvrdo, otpada dosta.
Najbolji su nam od 6-7 mjeseci budu od 140-170 kg, meso vrhunsko, i za sušenje i kobasice.
A tek slanina, šarenija od adidas znaka
Kolega što tebe odvede u Njemačku?, Ovdje kod nas blagostanje, životni standard, zdravstvo, uhljebarstvo sve na visokom nivou.Kolege forumasi posto sam u Njemackoj a tesko se odricem suhomesnatih proizvoda imam jedno pitanje. Kupio bih u HR te proizvode domace kvalitete ima li neko od forumasa u ponudi ili da mi preporuci nekoga. Lokacija preuzimanja mi odgovara od Sl. broda pa prema ZG jer tom relacijom putujem.
Počišćen nerast, kastrirana muška svinja - upravo to što ti kolješ, jednom zaklali i nikada više, ove godine ga dali za po 0,5e po kilogramu samo da ne čistimkaj ti to znači počiščeni nerast? ja bum početkom prosinca klal iškopljenog bicka. imal bu izmađu 2-3 godine. najbolje meso.
takve turbiče ima moj ujak. to ništa ne valja.
danas je teško najti praviga mesara. prekjučer sam bil kod suseda prasica 250 kila(vagali smo). mesar ima 45 let sposoban. metne on sajlu (ja ga gledam to se desilo u sekundi ). ja 23 vučem za uho levo od suseda sin 35 za desno sused 63 za rep. imali smo još dva komunista od 40 let od njih ništa.
Nije svima u interesu da te ogule.Bojim se da buš teško kupil to, ko ima čuva za sebe i ne prodaje , a ovo kaj misle prodat to si ti i sam kupiš u dućanu, tak je nažalost to. Ili ti utope pod domaće sa cijenom da ti slabo dojde. Ja sam odustal odavno od takve vrste kupnje, jer svima je u interesu da te ogule maximalno. A kvaliteta nije bitna njim, samo da ti novce uzmu.
Naravno svi te uvjeravaju da je 100% domaće.
Najbolje ti kupit meso i dati nekome da ti napravi kaj hoćeš.
Mi smo klali počišćene nerastove par godina i nije bilo nikakvih problema,sto je kod tebe bio problem?Počišćen nerast, kastrirana muška svinja - upravo to što ti kolješ, jednom zaklali i nikada više, ove godine ga dali za po 0,5e po kilogramu samo da ne čistim
Tvrdo kiselo meso, nekome to možda ne smeta, ali za mene je to vrlo loš kvalitet, kobasice budu tvrde i crne, ne može se porediti sa mladim svinjama.Mi smo klali počišćene nerastove par godina i nije bilo nikakvih problema,sto je kod tebe bio problem?
Nema bolje od toga za kobasice I susenje,ko zna sta ste vi tu uradiliTvrdo kiselo meso, nekome to možda ne smeta, ali za mene je to vrlo loš kvalitet, kobasice budu tvrde i crne, ne može se porediti sa mladim svinjama.
I dosta bude otpada