• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
Jednom smo zaklali počišćenog nerasta, imao je oko 300kg i preko 2 godine, tada i nikada više.
To je tamno tvrdo, otpada dosta.
Najbolji su nam od 6-7 mjeseci budu od 140-170 kg, meso vrhunsko, i za sušenje i kobasice.
A tek slanina, šarenija od adidas znaka :cool:
kaj ti to znači počiščeni nerast? ja bum početkom prosinca klal iškopljenog bicka. imal bu izmađu 2-3 godine. najbolje meso.
takve turbiče ima moj ujak. to ništa ne valja.
danas je teško najti praviga mesara. prekjučer sam bil kod suseda prasica 250 kila(vagali smo). mesar ima 45 let sposoban. metne on sajlu (ja ga gledam to se desilo u sekundi ). ja 23 vučem za uho levo od suseda sin 35 za desno sused 63 za rep. imali smo još dva komunista od 40 let od njih ništa.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Kolege forumasi posto sam u Njemackoj a tesko se odricem suhomesnatih proizvoda imam jedno pitanje. Kupio bih u HR te proizvode domace kvalitete ima li neko od forumasa u ponudi ili da mi preporuci nekoga. Lokacija preuzimanja mi odgovara od Sl. broda pa prema ZG jer tom relacijom putujem.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Bojim se da buš teško kupil to, ko ima čuva za sebe i ne prodaje , a ovo kaj misle prodat to si ti i sam kupiš u dućanu, tak je nažalost to. Ili ti utope pod domaće sa cijenom da ti slabo dojde. Ja sam odustal odavno od takve vrste kupnje, jer svima je u interesu da te ogule maximalno. A kvaliteta nije bitna njim, samo da ti novce uzmu.
Naravno svi te uvjeravaju da je 100% domaće.
Najbolje ti kupit meso i dati nekome da ti napravi kaj hoćeš.

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Imaš hrpu OPGova koji prodaju domaće suho meso i sigurno im nije u cilju loša reklama, uostalom probaš prije nego platiš.. A te sa trošnim kućama i blatnim dvorištima izbjegavaj jer je i higijena na minimumu i ljudi i životinja.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Mozda i ovdje na forumu ime neko ko ima OPG ili moze preporuciti. Bolje nego lutati. Ja dok sam to radio uvjek sam imao viska, zadnjih godina sam 4 komada spremao, nesto samo dimio nesto susio,

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Kolege forumasi posto sam u Njemackoj a tesko se odricem suhomesnatih proizvoda imam jedno pitanje. Kupio bih u HR te proizvode domace kvalitete ima li neko od forumasa u ponudi ili da mi preporuci nekoga. Lokacija preuzimanja mi odgovara od Sl. broda pa prema ZG jer tom relacijom putujem.
Kolega što tebe odvede u Njemačku?, Ovdje kod nas blagostanje, životni standard, zdravstvo, uhljebarstvo sve na visokom nivou.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Ja sam iz bosne kod nas dole je jos bolje. Otisao da se uvjerim da je kod nas najbolje, vise cu cjeniti svoje kad vidim kako je u svijetu, hehe

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
kaj ti to znači počiščeni nerast? ja bum početkom prosinca klal iškopljenog bicka. imal bu izmađu 2-3 godine. najbolje meso.
takve turbiče ima moj ujak. to ništa ne valja.
danas je teško najti praviga mesara. prekjučer sam bil kod suseda prasica 250 kila(vagali smo). mesar ima 45 let sposoban. metne on sajlu (ja ga gledam to se desilo u sekundi ). ja 23 vučem za uho levo od suseda sin 35 za desno sused 63 za rep. imali smo još dva komunista od 40 let od njih ništa.
Počišćen nerast, kastrirana muška svinja - upravo to što ti kolješ, jednom zaklali i nikada više, ove godine ga dali za po 0,5e po kilogramu samo da ne čistim

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Bojim se da buš teško kupil to, ko ima čuva za sebe i ne prodaje , a ovo kaj misle prodat to si ti i sam kupiš u dućanu, tak je nažalost to. Ili ti utope pod domaće sa cijenom da ti slabo dojde. Ja sam odustal odavno od takve vrste kupnje, jer svima je u interesu da te ogule maximalno. A kvaliteta nije bitna njim, samo da ti novce uzmu.
Naravno svi te uvjeravaju da je 100% domaće.
Najbolje ti kupit meso i dati nekome da ti napravi kaj hoćeš.
Nije svima u interesu da te ogule.
Pojedincima da.
Nažalost mnogi kupuju u trgovačkim centrima jeftinije ali i puno lošije kvalitete. Skupljaju novce za skupe aute, skupu odjeću, skupe mobitele itd. da bi se pokazali pred drugima kako su oni vrjedniji.......

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
Počišćen nerast, kastrirana muška svinja - upravo to što ti kolješ, jednom zaklali i nikada više, ove godine ga dali za po 0,5e po kilogramu samo da ne čistim
Mi smo klali počišćene nerastove par godina i nije bilo nikakvih problema,sto je kod tebe bio problem?

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Mi smo klali počišćene nerastove par godina i nije bilo nikakvih problema,sto je kod tebe bio problem?
Tvrdo kiselo meso, nekome to možda ne smeta, ali za mene je to vrlo loš kvalitet, kobasice budu tvrde i crne, ne može se porediti sa mladim svinjama.
I dosta bude otpada

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Tvrdo kiselo meso, nekome to možda ne smeta, ali za mene je to vrlo loš kvalitet, kobasice budu tvrde i crne, ne može se porediti sa mladim svinjama.
I dosta bude otpada
Nema bolje od toga za kobasice I susenje,ko zna sta ste vi tu uradili

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Šta tu ima ima dobro, tvrdo kiselo meso, crni se kao pašče, puno žilica
Do duše ukusi su različiti, jedni su klali ne počišćene svinje, kažu dobro ništa se ne osjeti, meni odvratno, ne jestivo

Od mladih svinja bude vrhunsko meso i za sušenje i za kobasice

Najnoviji postovi

Na vrh