• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,518
Da podijelim neko svoje skromno iskustvo sa klanjem, pošto sam uvijek bio pomoćni a u zadnje vrijeme i glavni, znalo se dogoditi u poćecima da ne izađe skoro ništa krvi i nikad nije bilo nikakvih tragova u mesu. Znalo se to dogoditi i tastu koji je toga kroz cijeli život puno obradio pa opet ništa. Pa ni divljim svinjama se ne ispusti odmah krv pa nema tragova. Možda i je povezano s tim ali ja to nisam vidio još a ipak godišnje se riješi s pomaganjem drugima 20-30 komada i tako već preko 20 godina sudjelujem na kolinjima.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,791
Pa to mene muci...jer sam na kolinjama vec 25godina i stvarno to nisam primjecivao prije...sad nam se par puta desilo...i evo sad jucer sve na isti nacin i meso je cisto...stvarno mi nije jasno do cega je...

Na vrh