Kasnim ali eto. Sličan problem sam uočio i kod sebe i prijatelja kod kojih sam radio. Te smo zakljucili da je u pitanju radnja pištolja koja ubija odmah mozak i mišići staju odmah bez toga da izbace krv. Te u nekim dijelovima ostane mnogo krvi pogotovo na onoj strani na koju je pao.Meni nažalost nije površinski nego unutra u mesu. Do sad nikad nismo imali tih problema. Uvijek koljemo isto. Sad se to počelo pojavljivat i ne mogu shvatit u čemu je stvar.
Naj brkati ono kaj smiješ z onim kaj ne smiješ.Jadne svinje. Zato sam ja prešel vu vegetarijance penzionere.
Malo graheka, malo krumpireka, mrkvice, blitvice,par lješnjaka, retki gemištek. To je život da je milina.![]()
![]()
Za svoje primjere si vjerovatno u pravu. Ali i ja za svoje sam. Srce pumpa krv do mišića a povratnu nazad guraju mišići zar ne.To su samo mišljenja i iskustva pojedinaca, koji nisu pravilno upotrebljavati noz I pistolj. U mom selu nema problema a radi se tako već xy godina. Nakon kaj pistolj odradi i odmah noz, ak se dobro zareze, srce ispuma krv bez obzira kak je palo, kak otepe. Isto tak ima i mišljenja da neki mesari piknjeju u srce. Ak ne zarezes dobro, glavne zile, srce puma a krv ostane, podsjedne i tak dalje. Mozak nema veze s tim. Rekao bih da je bitna brzina i mirnoća onog koji kolje. Jer kad se to dobro napravi, obično uzimamo zdjelu 5,6 litri za krv i kad ga odrapis, napuni se za čas....ali bilo je situacija gdje nije dalo uopće krvi, jer je doživio infarkt, jednostavno srce stalo prije nego kaj ga zarezes a to se najčešće događalo sa krizancima piatren/landras.