ekipa, trebam pomoć ili savjet. pital sam veterinar i mesara ali vele da ne znaju u čemu bi bil problem. situacija je slijedeća. zadnjih dvije godine mi se pojavljuje jedan problem kod klanja. naime u mesu, najviše u šunkama mi se pojavljuju krvni ugrušci. i to ne površinski nego unutra u mesu. to mi može potencijalno stvoriti problem, kod npr. sušenja budžola da mi se slučajno ne pokvari meso. koljemo na isti način. imam prostor gdje mirno dotjeramo svinju van bez ikakve žurbe. u miru. tu pričeka i mirno stavimo sajlu, povućemo van i obavimo sve u najkraćem roku. par minuta. ne mrcvarimo svinju, ne natežemo se s njom, da bi to dugo trajalo pa bi eventualno to bio razlog. nemamo problema sa bolestima, ne liječimo svinje. ali jednostavno ne možemo skužiti u čemu je problem. je imao netko sličan slučaj? da li je stvarno neka bolest ili nešto drugo u pitanju? ne možemo skužiti di je problem.
slijedeći vikend imam kolinje pa bi htio sprijećiti ako u nećemu griješimo, ali ponavljam, sve obavljamo na isti način i nismo do sad imali problema, ali eto sad nam se to događa već nekoliko puta za redom...