Kasnim ali eto. Sličan problem sam uočio i kod sebe i prijatelja kod kojih sam radio. Te smo zakljucili da je u pitanju radnja pištolja koja ubija odmah mozak i mišići staju odmah bez toga da izbace krv. Te u nekim dijelovima ostane mnogo krvi pogotovo na onoj strani na koju je pao.Meni nažalost nije površinski nego unutra u mesu. Do sad nikad nismo imali tih problema. Uvijek koljemo isto. Sad se to počelo pojavljivat i ne mogu shvatit u čemu je stvar.
Naj brkati ono kaj smiješ z onim kaj ne smiješ.Jadne svinje. Zato sam ja prešel vu vegetarijance penzionere.
Malo graheka, malo krumpireka, mrkvice, blitvice,par lješnjaka, retki gemištek. To je život da je milina.
Za svoje primjere si vjerovatno u pravu. Ali i ja za svoje sam. Srce pumpa krv do mišića a povratnu nazad guraju mišići zar ne.To su samo mišljenja i iskustva pojedinaca, koji nisu pravilno upotrebljavati noz I pistolj. U mom selu nema problema a radi se tako već xy godina. Nakon kaj pistolj odradi i odmah noz, ak se dobro zareze, srce ispuma krv bez obzira kak je palo, kak otepe. Isto tak ima i mišljenja da neki mesari piknjeju u srce. Ak ne zarezes dobro, glavne zile, srce puma a krv ostane, podsjedne i tak dalje. Mozak nema veze s tim. Rekao bih da je bitna brzina i mirnoća onog koji kolje. Jer kad se to dobro napravi, obično uzimamo zdjelu 5,6 litri za krv i kad ga odrapis, napuni se za čas....ali bilo je situacija gdje nije dalo uopće krvi, jer je doživio infarkt, jednostavno srce stalo prije nego kaj ga zarezes a to se najčešće događalo sa krizancima piatren/landras.