• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kombaj MF31

• Temu pokrenuo kocol
  • Datum prvog posta
N

nedeljko

Guest
jucer poceo zeti, neznam zasto mi baca puno slame u bunker
prvi put zanjem jecam i psemicu slupa sijano ali isto mi nebi smio bacati slamu na dolnje sito

provjeri dali ti vjetar radi,dali su sita dobro stavljena?

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
provjeri dali ti vjetar radi,dali su sita dobro stavljena?

vjetar sam stavio na max a i sit a sam proba mjenjati par puta....:scratch:scratch

mozda bi trebalo staviti jedan remen malo uži da vise moze uci u remenicu pa bim time dobio vece oketaje

N

nedeljko

Guest
vjetar sam stavio na max a i sit a sam proba mjenjati par puta....:scratch:scratch

mozda bi trebalo staviti jedan remen malo uži da vise moze uci u remenicu pa bim time dobio vece oketaje

e da jos jedna stvar,meni je bio malo odspanan remen koji ide na vjetar i bubanj
pa me je to dosta zaj.....lo dok nisam skuzio,a i meni je malo smeca znao baciti
nista znacajno ali da mi netko vrsi tako prigovarao bi mu,vjerojatno ima neka caka zasto je to tako ali posto mi je ovo prvo kombajniranje ja sam zadovoljan
moram se malo posavjetovati sa starim kombajnerima :partyman:

John Deere

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
94
a kakva sita imaš????
ja sam prošle god na početku sezone pšenice mel problema isto s slamom, meni je nosilo zelenu slamu koju vjetar nije mogel izbaciti van pa se nabirala između velkog i malog gornjeg sita, a tu je po cjeloj dužini rupa od oko 4-5 mm i slama je cjelo vreme tud curela na donja sita, al čim je pšenica bila 100% zrela s tim nisam imel problema....

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
e da jos jedna stvar,meni je bio malo odspanan remen koji ide na vjetar i bubanj
pa me je to dosta zaj.....lo dok nisam skuzio,a i meni je malo smeca znao baciti
nista znacajno ali da mi netko vrsi tako prigovarao bi mu,vjerojatno ima neka caka zasto je to tako ali posto mi je ovo prvo kombajniranje ja sam zadovoljan
moram se malo posavjetovati sa starim kombajnerima :partyman:

sto se tice vjetra ja stelam brzinu vrtnje ventilatora preko dva remena jedan se zateže a drugi se otpusta i tako se mjenja brzina vrtnje jer onaj sto je odpustem se vrti po obodu remenice a onaj sto je zategnut po centru remenice i razlika u promjeru je povecanje ili smanjenje brzine vrtnje ventilatora mozda je jedna prenategnuta a druga prelabava pa dolazi do prolizavanja iako ventilator nebi smio imate neko opterecenje...

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
a kakva sita imaš????
ja sam prošle god na početku sezone pšenice mel problema isto s slamom, meni je nosilo zelenu slamu koju vjetar nije mogel izbaciti van pa se nabirala između velkog i malog gornjeg sita, a tu je po cjeloj dužini rupa od oko 4-5 mm i slama je cjelo vreme tud curela na donja sita, al čim je pšenica bila 100% zrela s tim nisam imel problema....

gornje sito je rebrasto i nestelajuce a dolnje sam stavio okruglo od nekih 6mm proba sam staviti ovalno ali nisam vidio nikakvo poboljšanje....

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Jucer zeo kod rodje cisti jecam, islo solidno dobro ali moram strogo sporo zeti....

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Ocito mi krepala AC pumpa dali netko zna od cega bi pasala...

nije krepala ....

Posljednje uređivanje:
N

nedeljko

Guest
ima li na ovoj stranici itko tko bi ista znao o traktorskoj samovezacici za zito,stroj je vucen traktorom i istovremeno je kosio te vezao zito u snopove

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
to sam vidio u jednom dokumentarcu o kombajnima, mislim da je čak bilo u "modernim čudima".......od početka, kako se vršilo žito, pa sve do današnjih najmodernijih strojeva.....onda sam vidio da to vuče kombajn, al uživo nisam vidio......

N

nedeljko

Guest
na hrvatskim stranicama nema nigdje dok na njemackim ima podosta,naime i strojevi koji su radili na nasim prostorima iako rijetko,pretezno su njemacke proizvodnje fahr,bautz i sl.ako itko zeli vidjeti najlakse je odlaskom na youtube pod naslovom dreschen mit bindemaher

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Čudna konstrukcija , kao da ima dva nezavisna dvoredna berača na sebi :shock:

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Bearn berači su jako kvalitetni i dobri berači, ima fiatov motor - zato nema ni kapi ulja na njemu...

nexx

Član
Tu od
22 Kol 2012
Poruka
41
velika je cijena sigurno je dobar al imal se racuna to uzeti na 15 hektaara kukuruza

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Takva ista 2 komada su u mom kraju, odlični berači, velikog učinka.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
ima li na ovoj stranici itko tko bi ista znao o traktorskoj samovezacici za zito,stroj je vucen traktorom i istovremeno je kosio te vezao zito u snopove

nikad cuo za traktorsku, prije dok sam bio mlađi :D u mom selu bilo je puno vezačica na samohodne kosilice Bertolin, BCS itd....
traktroske ne iako sam negdije na netu našao vučeni kombajn e sad dali je bio fahr ili eple neznam mora da imam negdije sliku...

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Re: Samohodni berač kukuruza u klipu MF31

Treba mi dimenzija šesterokutnog remena na mf31 kombajnu ako netko mizda ima negdije zapisano

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh