N
nedeljko
Guest
jucer poceo zeti, neznam zasto mi baca puno slame u bunker
prvi put zanjem jecam i psemicu slupa sijano ali isto mi nebi smio bacati slamu na dolnje sito
provjeri dali ti vjetar radi,dali su sita dobro stavljena?
jucer poceo zeti, neznam zasto mi baca puno slame u bunker
prvi put zanjem jecam i psemicu slupa sijano ali isto mi nebi smio bacati slamu na dolnje sito
provjeri dali ti vjetar radi,dali su sita dobro stavljena?
vjetar sam stavio na max a i sit a sam proba mjenjati par puta....:scratch:scratch
mozda bi trebalo staviti jedan remen malo uži da vise moze uci u remenicu pa bim time dobio vece oketaje
e da jos jedna stvar,meni je bio malo odspanan remen koji ide na vjetar i bubanj
pa me je to dosta zaj.....lo dok nisam skuzio,a i meni je malo smeca znao baciti
nista znacajno ali da mi netko vrsi tako prigovarao bi mu,vjerojatno ima neka caka zasto je to tako ali posto mi je ovo prvo kombajniranje ja sam zadovoljan
moram se malo posavjetovati sa starim kombajnerimaartyman:
a kakva sita imaš????
ja sam prošle god na početku sezone pšenice mel problema isto s slamom, meni je nosilo zelenu slamu koju vjetar nije mogel izbaciti van pa se nabirala između velkog i malog gornjeg sita, a tu je po cjeloj dužini rupa od oko 4-5 mm i slama je cjelo vreme tud curela na donja sita, al čim je pšenica bila 100% zrela s tim nisam imel problema....
ima li na ovoj stranici itko tko bi ista znao o traktorskoj samovezacici za zito,stroj je vucen traktorom i istovremeno je kosio te vezao zito u snopove