• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kombajni za kukuruz, za žito ...

P

pf-steyr

Guest
Kad sam bio na sajmu u Bizovcu pricao sam sa gospodom iz JD i DF i rekli su da je New Holland dosao najdalje s
kombajnima. Jel to istina?

Nekak mi je to sumljivo po mom misljenju rekao bi da je Claas najbolji

Z

zrine892

Guest
mladen kaže:
nekako mi je ovaj case glup sa zada :mrgreen:
i meni je nekako glup....nema blatobrana na zadnjim točkovima... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :blackeye :blackeye

M

mladen

Guest
svaki fahr u svojoj klasi pojede svakog klasa za dorucak :gitarist: :finga:

R

robert

Guest
sto se tice kombajna,svi su tu negdje,mozda su new holland i case otisli najdalje u tipu axialnih kombajna,jel je case-IH izumio taj sistem prije vise od 30 god...

M

mladen

Guest
robert kaže:
sto se tice kombajna,svi su tu negdje,mozda su new holland i case otisli najdalje u tipu axialnih kombajna,jel je case-IH izumio taj sistem prije vise od 30 god...
de mi reci jesul ti axialni kombaji bolji i u cemu su bolji

R

robert

Guest
ako ih dobro ustimas i jedni i drugi rade odlicno,samo sto su axialni brzi,koriste se za kombajne preko 300ks.
sto se tice onog case sa ruznim zadnjim krajem,meni se ta njegova ''pozadina'' bas svidja,jer se vidi da je drukciji od ostali kombajna.taj case je direktni potomak starih i prvih axilnih kombajna case-internacionala.vise bi volio da sam uzeo tog case-a,nego JD-a,samo sto ne znam tocno kolika mu je cijena...

ovo je case 8010 455ks,jaci model je samo 9010,540ks

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

( odmaram noge...)
Obrisan neispravan link.

P

Picek

Guest
robert kaže:
taj case je direktni potomak starih i prvih axilnih kombajna case-internacionala.i mozda nisam trebao uzeti JD-a nego tog case-a,samo sto ne znam tocno kolika mu je cijena,a i servis bi bio problem...
dakle i ti imaš JD kombajn?
sad ja sa aspekta totalnog tuduma za kombajn pitam zašto JD, Case, NH, Claas a ne Deutz Fahr?
idući nekom logikom DF kombajni se slažu samo kod nas dakle nabavka dijelova je brža, servisna podrška s obzirom na tvornicu u Županji je o.k. (valjda?)..
jesu li drugi kombajni cijenom prihvatljiviji ili jednostavno naprave bolji posao i kvalitetniji su?
recimo ja znam zašto će jedan čovjek kupiti Fendt kombajn i to mi je jasno.. nitko nema Fendt kombajn on ga želi imati prvi u Hrvatskoj i to je o.k. (donekle) jer je razlog meni barem donekle prihvatljiv ali što je s ostalima.. :?
pa ako može objašnjenje :oops:

R

robert

Guest
pa evo ovako....najvise bih volio case 2388,a jd sam uzeo jer mi je bio ljepsi neg df,iako df ima vecu kabinu,no jd mi nekako vise zraci osobnoscu i ljepsi mi je....a i tu je ime....a i htio sam imati jedan stroj jd...isto ti je sta uzmes-df il jd.cijene su im gotovo iste,oba rade dobro.cisto stvar izbora.sto se tice dijelova,moze otic koji remen il lezaj,a tog ima svagdje...

P

Picek

Guest
robert kaže:
pa evo ovako....najvise bih volio case 2388,a jd sam uzeo jer mi je bio ljepsi neg df,iako df ima vecu kabinu,no jd mi nekako vise zraci osobnoscu i ljepsi mi je....a i tu je ime....a i htio sam imati jedan stroj jd...isto ti je sta uzmes-df il jd.cijene su im gotovo iste,oba rade dobro.cisto stvar izbora.sto se tice dijelova,moze otic koji remen il lezaj,a tog ima svagdje...
aha..
dakle u biti posao rade više manje jednako..
zahvaljujem na objašnjenju..

M

mladen

Guest
robert kaže:
pa evo ovako....najvise bih volio case 2388,a jd sam uzeo jer mi je bio ljepsi neg df,iako df ima vecu kabinu,no jd mi nekako vise zraci osobnoscu i ljepsi mi je

Ja kaako znam niko ne uzima kombaj koji je ljepsi nego koji je funkcionalniji a ja licno mislim za nasu teritoriju je daleko naj bolji deutz fahr, kad je hjemacka odnosno evropa psenicu vrsila ameri nisu ni znali sta je to :rolfer: :finga:

R

robert

Guest
ja koliko znam,ameri su izumili kombajn,odnosno vrsalice koje su konji vukli.case je bio najjaci proizvodjac tih vrsalica prije 120-130godina.za nas teritorij i bilo koji drugi,najbolje radi onaj kombajn koji je dobro ustiman....... sto se tice funkcionalnosti,svi su oni funkcionalni....

M

mladen

Guest
robert kaže:
ja koliko znam,ameri su izumili kombajn,odnosno vrsalice koje su konji vukli.case je bio najjaci proizvodjac tih vrsalica prije 120-130godina.za nas teritorij i bilo koji drugi,najbolje radi onaj kombajn koji je dobro ustiman....... sto se tice funkcionalnosti,svi su oni funkcionalni....
Pa nebi se bas slozio Nas kolega (FEND) u furumu uzeo je novog jd kog je platio 2 miliona kuna pa mu nemose ic vise od 2,5 km/h jer pocne da rasipa psenicu. to mozes viditi u KOMBAJNI>>>>> tema jd. ;) :? :shock:

R

robert

Guest
jel bi to trebalo znacit da kombajn od 2 mil.kn ne valja?!.........

R

Ratarko

Guest
robert kaže:
jel bi to trebalo znacit da kombajn od 2 mil.kn ne valja?!.........

Neeee , to znači da JD kombajn od 2 mil. kn ne valja ;) ;) ;) :lol:
Ako sam dobro shvatio :blackeye :blackeye :blackeye

M

mladen

Guest
naj vjerovatnije da i neevalj, jer jedan JD nebi smjeo to sebi da dosvoli :gitarist: :rolfer:

A

Axial

Guest
Vidio sam kombajn od Fendt-a i čini mi se da se radi o neadekvatnom podbubnju (tamo je nekakav 'univerzalni' podbubanj prema njegovim riječima ako se dobro sječam, a to obično znači da ni u jednim uvjetima ne radi dobro). Možda mu je i potrebna ponovna kalibracija instrumenata koji mjere gubitke. Znate, ako dođe novi kombajn iz tvornice to ne znači automatski da svi instrumenti u njemu pravilno pokazuju. Svakako, 2 mil K je puno za kombajn. Za te novce diler se MORA potruditi da sve savršeno radi. Barem u prvoj godini rada.

Z

zoran

Guest
da li grašak kombajniram isto kao i soju?

smanjim okretaje, raspustim malo korpu?

Najnoviji postovi

Na vrh