• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kombajni za kukuruz, za žito ...

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

evo dva Zmaja prvi je nova seija

R

Ratarko

Guest
Koji je to model na prvoj slici ?
Jel ima netko još koju sliku i info o tome kombajnu ?
Ako netko ima cijenik novih Zmaj kombajna bilo bi super da stavi ovdje i poneku informaciju isto ...
Da li se još uvijek proizvode Zmajevi u Srbiji ?

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Rade ih odnosno imaju svoju ponudu kao i prije kombajni,berači,prikolice,samoh.berači i silašn.kombajni a ova nova je ZMAJ 143 ima ga jedan u Satnici

R

robert

Guest
ja koliko znam zmaj vise ne radi.prikolice ne radi 100% sam siguran,a mislim da su potpuno zatvorebi sto se tice i kombajna

R

Ratarko

Guest
Kako su se pokazali kombajni Zmaj 143 ?
Da li su toliko jeftiniji pa da se isplati uzeti novi 143 ili polovni Deutz-Fahr ?

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Čuj ne znam tip nema pojma o poljoprivredi ima berač dva traktor nešto krava i tako. došao je ovamo iz Bosanske posavine, znam da je prije imao 142 i vršio je jednom čovjeku kukuruz a ja sam vozio, kombajn je skoro riknio pukla cijev od vode a on nije vidio temperatu na satu kombajn je malo reč prokuhao. A vidi ovo imao je TD Adriatik 75 dupak i 577 duplak i on proda TD a ostavi IMT a TD je za berač idealan bolji od IMT. Ispred kuče kod bake je znak i on obavezno mora taj znak okrznit hederom tako da znaš tko ide.

R

Ratarko

Guest
Pravi drajver 8)
A takve stvari kao što si spomenuo da pukne crijevo od vode su redovite na Zmaju , znam iz iskustva , ne mislim sada direktno na to crijevo nego na sve moguče sitnice koje te mogu zafrkavati one te i zafrkavaju . Može se pokvariti baš sve na tome kombajnu , pogotovo ako si " pehista " , joj onda si gotov , nema dana bez kvara :lol:

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Pošto sam u utorak pobrao zadnjih 11 jutara kukuruza ( ne mojeg ),
odlučio sam jučer oprati kombajn, a nakon kaj sam vidio da puše vjetar.
Nakon pranja od 6 sati kombajn je na ovom vjetru bio suh za 20 minuta,
što je jako dobro, s obzirom da nisu velike temp.
Stavljena je žitna adaptacija prije pranja.

R

Ratarko

Guest
Hmmm , lažeš Melita , gdje su slike , ja ti ništa ne vjerujem bez dokaza :wink: 8)

M

marko

Guest
A, što mislite na usporedbu ratarkovg 3580 i na ĐĐ 1620 šta je bolje kupit?

M

marko

Guest
1993 god. V8 motor 6 slamotresa! oko 15000eura! kolko su takvi ko tvoji novaca?

R

robert

Guest
ja o zitnim kombajnima ne znam nista,al da uzimam polovni..ili case ili mdw.mdw vi se vise svidja zbog pente..malo kasnom pisem,sad sam dosao kuci sa oranja,al ne na mojoj njivi... :wink:

R

Ratarko

Guest
marko kaže:
1993 god. V8 motor 6 slamotresa! oko 15000eura! kolko su takvi ko tvoji novaca?

Recimo DF 3610 ( 6 slamotresa 190 KS , redni šestak ) kombajn bi bio u konkurenciji sa tim ĐĐ
DF 3610 je ipak duplo skuplji od toga ĐĐ , možda bi mogao pronači za 25.000 € ali teško u HR , prije vani , naši ljudi svi nabiju cijene u nebo .
Ta razlika u cijeni je sa razlogom jel je DF 3610 bolji u svakoj pojedninoj sitnici od toga ĐĐ .

Moj DF 3580 je klasu ispod ĐĐ 1620 po veličini i učinku , moj ipak ima 5 slamotresa i 170 KS motor , redni šestak . Ako ih uspoređujemo po učinku ĐĐ je u toku dana napredniji od DF 3580 za 5 ha max. Druga stvar je da 3580 troši manje goriva od ĐĐ .
DF 3580 i 3610 su jednu tehnološku generaciju ispred toga ĐĐ , kabina im je puno udobnija i klimatizirana je ( jako bitan podatak ).
Kada sve zbrojiš najpametnija kupnja je 3610 kombajn , osim ako ti nije potreban toliko veliki kombajn onda 3580.

M

marko

Guest
to da što se tiče kabine i udobnosti! kolega mi ima 3610 i ĐĐ 1620 1994 god. i uvijek hvali Đuru posebno kod vršenja kukuruza kaže da se nemogu usporedit po učinku! sa 3610 nosi 5 redni adapter a sa Đurom 6 redni i kaže da je Đuro opet brži! kolki ti je dnevni učinak sa 3580?

B

Bobo

Guest
marko kaže:
to da što se tiče kabine i udobnosti! kolega mi ima 3610 i ĐĐ 1620 1994 god. i uvijek hvali Đuru posebno kod vršenja kukuruza kaže da se nemogu usporedit po učinku! sa 3610 nosi 5 redni adapter a sa Đurom 6 redni i kaže da je Đuro opet brži! kolki ti je dnevni učinak sa 3580?

Zar ovo nije logicno da je brzi kad ima red vise??

R

Ratarko

Guest
Sve se bojim da češ osjetiti manji učinak kombajna tijekom dana , bilo koji da kupiš od ta tri što samo spominjali.
Moj 3580 skinine 20 ha pšenice dnevno .
Imam četiri redni adapter za kukuruz , 8 km/h je neka normalna brzina vršenja kukuruza a nemam dnevnog učinka zato što sam sve površio prije kraja dana , kod nas nema puno kukuruza , njive su male 2-3 jutra.

Mene zanima druga stvar marko , koliko dugo si radio na kombajnima , bilo koje vrste do sada ?

M

marko

Guest
od svoje 17 god. to mi je mal puno 20 ha pšenice dnevnim učinak sa 3580 al ak ti kažeš da je tak uredu! ja nemam svoj kombaj več u sezoni radim kao kombajner kod kolege on radi usluge za pik-ove pa za djabe ovršim svoje sve što imam! i radim na fahru 3610! i prošle sezone je uzeo clas medio 310 i pod račun dao đđ 1620 i od onda plače za tim kombajnom ne zato što je uzeo klasa več što nije dao fahra pod račun umjesto đđ! i taj clas "max" mu je 24 ha dnevno pšenice! a sa 3610 sam najviše skinuo (pšenice- da je iole dobra pšenica da nije da protrčiš kroz nju ko tornado) 19 ha dok je sa đđ1620 kolega skido i do 23 ha!

R

Ratarko

Guest
Meni je neki nepisani rekord 22 ha sa 3580 kombajnom , bilo je oko pola osam navečer kada sam izvršio tih 22 ha pšenice , ostalo mi je u pamčenju jel sam vršio prijatelju iz sela. Ti meni ne moraš vjerovati ali ja ti stvarno ne lažem . Otac je prije jedno 10 godina sa Zmaj 141 izvršio 31 jutro za dan na jedno 10 njiva raštrkano , to su podatci i činjenice , nije napuhavanje .

Moj kombajn je stvarno manji od ĐĐ ali je brži u samoj brzini vršenja kroz pšenicu , dobro ima i manji heder ali da se kreče 1 km/h brže od ĐĐ to je činjenica. Kada se kipaju bunkeri opet je duplo brži DF kombajn .
Nije mi jasno kako ti DF 3610 nije brži od ĐĐ 1620 , kod nas je baš obratna situacija , DF 3610 skida do 5 ha više u toku dana od ĐĐ.

I onda kada tome dodaš činjenicu da iz DF kombajna po završetku dana izlaziš čist iz kabine , bez i jedne kapljice znoja u toku dana usporedba sa ĐĐ kombajnom prestaje po mojoj računici . Zato sam te i pitao koliko se dugo baviš kombajniranjem jel iskusni kombajneri koji su prošli preko Zmajeva znaju to cijeniti kada je u kabini TIP-TOP.

B

Bobo

Guest
Cuj, kad kombajniras u zmaju, to je zivotno iskustvo...

Ja sam radio sa 780, 131, 133, 142... Mogu samo reci da 142 kad se kabina zatvori i kad ventilacija radi, da nije tako ni lose, ali moze bolje i to ohoho bolje, ali nije ni zmaj za baciti...

Najgore do sada iskustvo je bilo sa 780-kom, jer nit ima hidro volan, nit ima kabinu, nit ima kvacilo... Nikad se ne zaboravlja..

Najnoviji postovi

Na vrh