• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kombajniranje i Branje kukuruza 2007.-2008.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Re: Berba kukuruza 2008

Bože!! pa gdje ga skladištite toliko?i to ga još u klipu berete...

B

Bobo

Guest

Ja sam ovako brao kukuruze:
Obrisan neispravan link.

No, nije to nista, jer je moj kolega brao ovako:
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Kao sto vidite, radi se o samogradnji trorednog beraca kukuruza. Pogonski most i mjenjac su preuzeti s nekog claas kombajna. Platforma, motor, zadnji trap, rezervoari, varijator i heder su preuzeti sa raznih ZMAJ kombajna. Sasija, bunker, elevator, komusaci i ostala popratna oprema je iz kucne radinosti i po rijecima vlasnika ovog cuda, sve je radjeno iz glave.

Stroj radi iznenadjujuce dobro. Vrlo je okretan, ne kvari se, ne treba probirati redove, jako jako malo iza njega kukuruza ostaje, uglavnom na uvratinama za 2 kosara, a to je zanemarivo cak i za moj kraj. Na heder je dogradjen tarup za kukuruzovinu koji se pokrece hidro pogonom. Na slikama se vidi s desne strane stroja kod prednjeg kotaca velika uljna pumpa. ona sluzi samo i jednio da pogoni tarup, a sve ostalo odradjuje uljna pumpa sa ZMAJ 133 kombajna.

Stroj se prosle godine dosta kvario, no ovu je sezonu odradio samo uz jedan puknuti vijak 8mm...

K

kingletic

Guest

abrkili kaže:
Bože!! pa gdje ga skladištite toliko?i to ga još u klipu berete...

pa ne ide sve u klipu.. oko 40-50 jutara u klipu, za to ima mesta, ima cak i za vise, ostalo u zrnu i to se predaje..

J

johndeere

Guest

[youtube:3r26vqhj]udjfi5MoB3M[/youtube:3r26vqhj]

tako to radi sirotinja na zapadu... uz napomenu da imaju lošije prinose od nas

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894

OPet lijepe slike :p
Rajtek:kako si zadovoljna s kombajnom???

S

seljaček

Guest

Danas pobran i zadnji komad pobrano 40 rali 246 tona vlaga od 19- 24 % uglavnom velika pušiona kada bi prodavo gubitak bi bio 100000 kn . Sve sam dao u pohranu možda propadne firma koja drži silose pa izgubim sve :scratch

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

Kombajniranje kukuruza...
DSC07332.jpg

DSC07329.jpg

DSC07327.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

I ja stalno polmalo berem, do sad sam pobrao 10 rali, još mije ostalo nekih 5 rali, ali to če ovaj tjedan biti riješeno!!
Ima se slika, bilo je svega, budem postao slike, ali mi je veza užasno spora pa malo pričekajte! :mrgreen:

B

Boki

Guest

Berba je gotova!!! Inace ja sam Boki iz Vojvodine (Juzni Banat) selo Vladimirovac. Imam 30 godina i iskljucivo se bavim poljoprivredom, obradjujem 50 jutara svoje zemlje i jos 30 jutara uzeto u zakup, za sada.... Pozdrav za sve vas... Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link. Obrisan neispravan link.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Dobro došao Boki, kak te služi zmaj, to je 224?, nego i ja imam zmaja 2KM, ako znaš kak to izgleda, isto dvoredni!!! :mrgreen:

Ovo ti je moja raketa!!, nemam sad trenutno bolju sliku, al budem uskoro stavil! :mrgreen:

aNaNa032.jpg

aNaNa002-1.jpg

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,577

jel ono proxima plus comfort?????

A vidi ursusa :D :D :D :D :supz:

B

Boki

Guest

Berac je o.k. kupljen je 2004 god. obrao je oko 400 jutara nikakvih ozbiljnih kvarova. Ima moji komsija starog zmaja ali 221 takav ko tvoji nisam video.
Jeste to je Proxima kupljen proletos placen 36000 eura +PDV, inace to je kombajnerov traktor, i ima i Maseja(neznam oznaku) 125 ks, kupljen pre 4 god, decko radi oko 600 jutara plus usluge.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,577

ŠANANA: kolko mi se sviđa tvoj 565 :roll:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh