N
nenad 23
Guest
Re: Berba kukuruza 2009
Se možda znade koliko je cjena kokruze u zrnu 2009?
Se možda znade koliko je cjena kokruze u zrnu 2009?
breza kaže:točno tako -provjereno ,sve to uz uvjet da je bunker kvalitetno popunjen , a ne morate se ni tako mučiti -izračunajte kubikažu prikolice podijelite sa 1.8 i dobiveni rezultat je toliko tona kukuruza .možeš pogriješit nešto sitno kilalas2 kaže:u sipov berač sip 40 bi trebalo stati u bunker između 10-12 metara. ovisi o kukuruzu ako je manji klip vise, a ako ne manje...
1 metar=100kg
toma84 kaže:Ja berem u drugoj, kad sam u trećoj, imam i kukuruzovine, ne mogu valjci toliko prebavit :mrgreen: Inače berač radi odlično, sam mi fali getriba 10+2 :|
Najviše do hibrida...Bobo kaže:I ja berem sto svojih kukuruza, sto tudjih, al 549 ide 3. sporom i ni mrvicu brze... Ovaj tvoj video sam gledao ovako: :shock:
Ne mogu vjerovati da pri tolikoj brzini nemas ni malo stabljika u bunkeru i da samo klipovi ispadaju gore. Ili imas jako dobar vjetar na beracu, ili imas jako jako dobre gume, ili je to do hibrida kukuruza.
Imam nekihi slika i par clipova iz berbe, al mi se ne da stavljati, jer naspram ovog tvojeg, iskreno, sramota me...
eeeeeeeee ovak kak se meni čini da jaaako malo vas tu na forumu zna kak se berači teraju i koji su glavni činbenici dobrog i kvalitetnog branja...e sad da nebi puno pametoval...Bobo kaže:I ja berem sto svojih kukuruza, sto tudjih, al 549 ide 3. sporom i ni mrvicu brze... Ovaj tvoj video sam gledao ovako: :shock:
Ne mogu vjerovati da pri tolikoj brzini nemas ni malo stabljika u bunkeru i da samo klipovi ispadaju gore. Ili imas jako dobar vjetar na beracu, ili imas jako jako dobre gume, ili je to do hibrida kukuruza.
Imam nekihi slika i par clipova iz berbe, al mi se ne da stavljati, jer naspram ovog tvojeg, iskreno, sramota me...
letvice iliti rakete ti se štelaju na svakoj parceli,zavisno od debljine stabljike,ak su previše stisnute onda dolazi do namatanja i štopanja na ulazu u adapter,a ak su previše razmaknute onda dolazi do trganja cijele stabljike i onda ti cijela stabljika odlazi na valjke i tam ti se štopa,a da ne govorim kolko toga ode u bunker :mrgreen:ZJ kaže:Bobo, koliko su ti razmaknute letve?
toma84 kaže:@ bobo- Znam da pričaš o 10+2 getribi, kužim, puno bolja za takve poslove