• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kompresori

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Ja sam uzeo FIAC, 200 litara, 4 kW 3 faze... Znači model s većom glavom i većim protokom.

Odličan stroj. Prije sam imao 2 od 50 litara i nije to to...

Vidim da ga više nemaju na stanju:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Onda da ovak nekaj gledam?

Od takvog, ali 100 litara je posuda kaj sam ti neki post prije spomenul.
Motor je iskoristen negdje, a sam kompresor je prolupal na radilici.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Od takvog, ali 100 litara je posuda kaj sam ti neki post prije spomenul.
Motor je iskoristen negdje, a sam kompresor je prolupal na radilici.
Muha, što znači prolupao na radilici ?

Dali to mogu ustanoviti bez motora, da ručno zavrtim glavu kompresora ?

Imam jedan s neispravnim motorom pa bi ga išao pogledati... Čisto da znam kak prekontrolirat glavu

A kaj delaš snjim da ti treba tak veliki?
Pneumatski alat, farbanje velikih priključaka tipa prikolica itd...

Dok sam imao ove od 50 litara gadno su mjenjali zvukove i grijali se, pa sam polako s njima radio...

Ovako mogu bez prestanka raditi...

200 litara nije veliko, to je taman :)... Kompresor može biti samo premal, preveliki ne može biti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Razbil je klipnjaču, a i radilica ima duboke brazde po sebi.

Ovog kad si ručno okrenul čulo se udaranje jer je bil jako oštečen. Da je radil još malo ja vjerujem da bi pukla klipnjaca.

fergomil

Aktivni član
Tu od
2 Ožu 2019
Poruka
257
Ja sam uzeo FIAC, 200 litara, 4 kW 3 faze... Znači model s većom glavom i većim protokom.

Odličan stroj. Prije sam imao 2 od 50 litara i nije to to...

Vidim da ga više nemaju na stanju:

Ovo je pravi kompresor za ozbiljne poslove. Bit dobrog kompresora je količina dobavnog zraka ,u ovom slučaju 490l/min, i broj okretaja.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Imam od freona (plin u hladnjacima) od oko 100 i 500 litara, a mogu ti utrapiti gotov kompresor

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,349
Bum pogledal, mada svi su ti leki levi, al mislim da za nekaj spuhat, odšerafit, i malo nekaj pošpricat bu dobar, 100 l je minimalno za doma, sve manje je premalo.
Imam ja doma i jedan od 10L. Znači taj ne može služiti ničemu?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Kaj nudiš?

10 l je malo, za gume pumpat na biciklu i tački bi ok bio.
Ne znam je l te drži kroner ili "dejstvuje" hotela, ali spremnik je 100 litara, a ne 10.
A za pumpati gume imam jednoga maloga bez spremnika! 😂

Najnoviji postovi

Na vrh