Kompresor radi stalno, samo tlacna sklopka pusta tlak u bocu kad padne na 9,5 bara, na 10 opet radi u praznom hodu. Separacija vode i ulja je u redu, samo sam pitao otkuda dolazi to ulje, ok voda je kondenzacija, ali ulje. Pitanje je samo iz radoznalosti.
Pitanje drugo , opet radoznalost ili cak mozda i primjena. Svakodnevno na kraju radnog dana kompresor se iskljucuje da ne radi bzvz i dopunjava tlak a instalacija rasipa. Svejedno i ako je kompresor iskljucen tijekom noci tlak u dvije boce (2x 800l) padne na nulu. koliko je ispaltivo ugraditi nekakav ventil koji ce na principu;
1. Kad se iskljuci kompresor ventil automatski zatvori glavni vod - elektricni ventil (od boce prema instalaciji)
2. kad se kompresor iskljuci, nakon nekog vrmenea kad tlak padne na recimo 8 bara, (radni je 9,5 do 10), ventil automatski zatvori glavni vod, odvoji boce od sustava.
Ovaj prvi ventil vjerujem sam da postoji, a ovaj drugi ne znam. Sta mislite o svemu sto sam na piosao. Isplativost, usteda el. energije za svaki dan punjenje boca od nule bara do 10, stednja rada kompresora, manje vode u sustavu, radni tlak odmah dostupan ujutro, itd