• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Konjići

kebir

Član
Tu od
24 Kol 2011
Poruka
339
Konjska kopita su kao i tvoji nokti.Prati svoje nokte pa budeš videl da su i kopita i nokti ista stvar.Samo je razlika u tome kaj konj sa noktima dodiruje tlo po kojem hoda. Samo slikaj pa ti dalje objsnim jer na sliki mogu videti i druge stvari.Na kopitu se vidi bolest i način prehrane konja-

joža

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
247
Potkivanje!

Molim pomoč Vidim da tu ima stručnjaka za Arape! Dali oni mogu na sve terene bez potkova (Asfalt, kamen,blato...) A ustvari zašto se konji potkivaju? :weedman::weedman::weedman:

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688
Kaze se: konj bez potkova,ko covjek bez cipela!!!

Ako ga jases po cesti,betonu,kamenju potkovati ga se treba.
Ako ides sa njim po njivi onda nije potrebno ;D

Ali potrebno je kad se potkuje to i odrzavat i mijenjat,a ne ko na nekim sajmovima da prodavac ni nezna kolko mu dugo potkova stoji :rolleyess:

A ako se pak zapitas,zasto onda onim "divljim" konjima netreba potkova,pa eto zato jer se oni krecu po svakojakim terenima dok su u potrazi za hranom i vodom. Njihovo kopito je tvrde dosta nego od ovih nasih koji se uzgajaju. Kopito im je onoliko tvrdo kao po cemu hodaju rekli bi neki.

Za dobro i crvsto i zdravo kopito je potreban karoten,a fala Bogu pa ga ti divlji konji imaju na raspolaganju koliko zele u svim biljkama. Dok ovi zatvoreni to ipak nemaju. Eto jos jedan razlog.

A i sama potkova stiti kopito od "umjetnih materijala" odnosno asfalta,betoca itd. za sto kopito kao kopito nije prirodno prilagodeno.

To je ono sto znam ovako na brzaka,nadam se da ce pomoc

joža

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
247
Do ovakvog sam i ja došo zaključka, znači bio sam u pravu, divim se sam sebi! ali mi neki moji kažu "netreba njega potkivat i ako ide na asfalt, to ti je takva vrsta koja ima tvrdo kopito". E to je meni malo čudno! Ali opet znam da je taj konj išo odavde pa do Beča bez cipela (Potkova). Ja ga jašem po livadama, ali sad bi malo u selo, a želim bit siguran da mu se neče ništa desit uko bude išo po tvrdome bez potkove!? :prayer:

kebir

Član
Tu od
24 Kol 2011
Poruka
339
Ako ide kombinirano po cesti i polju onda netreba potkova.Recimo zaprežni konji koji su prije vozili svako dan obavezno trebaju potkovu.Jašio sam turu od tri dana po Žumberku i nisam potkivao konja ali su mu se kopita dosta potrošila.Da sam bio još tri dana vjerovatno nebi izdržao i trebalo bi ga potkovati.Za neka sitna jahuckanja netreba potkivati i vjerujem da mu neče biti ništa.Jedino da ima nepravilan stav(više troši kopito samo na jednu stranu)onda bi ga trebalo potkivati.Ali samo ako se jaši pretežno na tvrdom terenu.karoten je dobar za kopita ali višak ih uništava pa netreba preterivati sa mrkvom.

L

lovac00

Guest
Pozdrav forumaši!!
Zanima me vaše mišljenje oko udomljavanja imunoloških konja,kako mi je žao tih jadnih životinja i sam sam poslao zahtjev za udomljavanje konja!!????????????:confused:

kebir

Član
Tu od
24 Kol 2011
Poruka
339
Imate mail,broj telefona pa se požurite jer udomljavanje ide ovaj mjesec.

L

lovac00

Guest
Imate mail,broj telefona pa se požurite jer udomljavanje ide ovaj mjesec.

Mail sam poslo ali konje se nemože vidjet tako kažu u IMZ-u,naravno i nema odgovora gdje su konji sad??
Čitao sam tvoje komentare na PEGASSUSU i ostalih pa baš i nisam siguran dali se mogu brinut o takvom konju!!

kebir

Član
Tu od
24 Kol 2011
Poruka
339
Zašto se nebi mogao brinuti za takvog konja?Trebao bi samo malkice poslušati koji savjet i sve bi bilo ok.Osim toga tamo ima par konja i par kobila koje su sasvim dobre.

L

lovac00

Guest
Zašto se nebi mogao brinuti za takvog konja?Trebao bi samo malkice poslušati koji savjet i sve bi bilo ok.Osim toga tamo ima par konja i par kobila koje su sasvim dobre.

Jesi ti vidjeo te konje,jel postoji način da ih se vidi jel neznam jesu stigli u Brezje!

L

lovac00

Guest
Neznam di su sada a videl sam ih prošle godine.Zvrcni pa pitaj.

Zvao sam ali nema odgovora na to pitanje,ako su to konji koji valjaju to će dobit neko preko veze.Sinoć sam razgovaral sa jednim znancem ima farmu konja kaze da ima neku vezu koja kosta od 300-400 EURA!!Ako je tako radije ću dodat još i kupit lipicanku (ždrijebe)!!Ali to kod nas tako sve ide!!

kebir

Član
Tu od
24 Kol 2011
Poruka
339
Znal sam da nekaj ne štima čim mi nisu odgovorili na mail.Nisam interesent za te konje(bez uvrede)samo zato kaj nisu arapi.Inače mi je žal tih konja pa se samo zato malkice angažiram.Budem del na druge forume ovo pa da vidimo kaj bude s toga zišlo.Budem im poslal novi mail sa kojim pitanjem.

joža

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
247
Zvao sam ali nema odgovora na to pitanje,ako su to konji koji valjaju to će dobit neko preko veze.Sinoć sam razgovaral sa jednim znancem ima farmu konja kaze da ima neku vezu koja kosta od 300-400 EURA!!Ako je tako radije ću dodat još i kupit lipicanku (ždrijebe)!!Ali to kod nas tako sve ide!!

Ma to je žalosno kad ništa nemožeš napravit bez Veze (€) Jako mi je žal tih konja! :cry:

L

lovac00

Guest
Ma to je žalosno kad ništa nemožeš napravit bez Veze (€) Jako mi je žal tih konja! :cry:

Na kraju krajeva naj bitnije je da ti konji pronađu siguran dom,jel to bilo ovako ili onako!!Vidjet ćemo kaj će bit od toga,baš me zanima oće tko od nas forumaša uspjet udomit konja!!

2310980

Član
Tu od
6 Lis 2011
Poruka
137
Ja sam poslala mail i dobila sam ovaj odgovor:
Cijenjena/cijenjeni,

Zahvaljujemo Vam na interesu za udomljavanje konja. Javit ćemo Vam se tijekom siječnja kada budu određeni kriteriji. Osnovne informacije o konjima možete naći na www.imz.hr u kategoriji Novosti.

Srdačan pozdrav,

Hm, pa onda si mislim tko zna čime su zaraženi pa onda bili liječeni i dali su izlijećeni i hoće li se povratiti ta bolest opet nakon nekog vremena i hoću li si zaraziti svoje životinje doma sa kojekakvim bakterijama, virusima i sl. jer tko zna u kakvim su uvjetima tamo živjeli i sada kad bi promjenili boravište možda bi im pao imunitet i tko zna što pa onda problemi a i ujahati ga je teško ustvari prije nikako, mi odustajemo!

Najnoviji postovi

Na vrh