Nema tu šta WAHO priznati ili nepriznati jer je borički arapski konj zasebni tip.Oni nisu punokrvni več čistokrvni zato jer je početkom prošlog stolječa u boričke punokrvnjake pomješan jedan šagija arap i dvije kobile šagija.Oni su ubrzo povučeni iz rasploda ali i danas postoji onaj00000,1% šagija pa su stoga čistokrvni a ne punokrvni.Po svojoj snazi i izdržljivosti premašuju veliku večinu punokrvnih jer su uzgajani u surovijim uvjetima gdje nisu baš svi preživjeli.U galopskim trkama su brži na dulje pruge a velikom večinom i na kratke.Čačić ima puno knjiga izdanih ali je to sve večinom kopiranje i slaganje isječaka iz više,drugih knjiga.Arapski konji,djeca vjetra baš i nije potpuna ali kao pokušaj nekog početka nije loša.Imam nešto kobila,jednog odraslog pastuha i nešto razno godišnjih ždrebadi.Ove godine je u planu nabava nekih kobila ali to čemo vidjeti.Financijski se ne isplati jer sam uvjek u minusu a pogotovo ako računam svoj rad.Ja mjesečno prođem 2.200 kilometara samo da bi ih nahranio.
http://www.archive.org/details/medolino1229
Čuo sam da WAHO vrši krvnu analizu pa sam zato pitao jel priznaje rasu ili već ima neke svoje parametre prema kojima se ravna. poznato mi je da u krvi Boričkog arapa ima najboljih primjaka arapskih konja uopće,i također više cijenim radne osobine nego paradne,bavio sam se djelimično uzgojem pasa pa znam kako to ide kod nas u vezi papirologije(pedigrei) zapravo copy-paste je u ex yu kinologiji takoreć narodni običaj,što nimalo ne podržavam i ne sudjelujem zapravo sam sakrio papire svojih pasa i radio na radnim osobinama koje sam razvio vrlo visoko,recimo to tako
pa onda kako nisam toliko u konjogojstvu nadam se da taj loš običaj nije zastupljen i tu i svakako sam onaj koji cijeni upotrebljivog konja. Lijepo je vidjet vas mnoge kako branite Boričkog arapa pa s obzirom da sam i ja odavde
Borički(znam o njemu ponešto) je i meni jedan od dva prva izbora konja,zapravo brine me malo sam težak za arapa imam blizu 100kg jel to puno za Boričkog,po svemu Šagi ili ruski bi možda bio bolja opcija?
Što se tiče knjiga od Čačića "arapski konji...."moram se ne složiti,moje mišljenje je da je knjiga odlična,ne znam jel ili nije prepisana ali za moj ukus je vrhunska...inače mogu se pohvaliti da sam prilično načitan recimo >1000.
Sigurno si veliki zaljubljenik kad pored 5.konja razmišljaš o još....Da ne isplati se skoro nimalo to mene odvraća već godinama od nabave konja...a imam i štalu i livade kao ispust,većinom ograđene ali nekako ne želim nabit previše posla jer onda gubim slobodu kretanja
.kad smo kod ograda jel mi možeš reći koliko visoka ograda je dovoljno efikasna za Boričkog arapa(koliko visoku neće ići preskakat)?