• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Konjići

W

Wilma L.

Guest
jaoj,tek sad vidoh,
ma mora ti taj isti veterinar i sutra i još par dana dolaziti i davati injekcije sve dok se ne popravi stanje!!!
Ako ne zna šta ždrebetu dati..evo ti broj veta koji i sam ima konje i SVE zna o njima..inaće veta koji zna o konjima je uspijeh naći i zlata vredi i istina je da ih se oni boje i ne znaju ih lećiti.

ovaj ti je u Međimurju ali može telefonski posavetovati tog prisutnog veterinara..reći mu sve pa i kolićine injekcija,nemoj štedeti kune za razgovor sa njime!Objasniš i jednome i drugome da kod tebe nisu ućni baš za konje i nema problema,neka se strućno dogovore za terapiju!
Jao samo da se mala izvuće.

dr.vet.Labaš mob.098/491-652

W

Wilma L.

Guest
...

jaoj nemam reći koliko mi je žao kao da se meni dogodilo tu doma,suze mi teku i stvarno mi je teško,uhhhh

...događa se nažalost...

Nemoj da te ovo dotuće,nemoj i najboljima sa svom negom i veterinarima okolo pa se dogodi,nije neka utjeha ali samo nam nemoj posustati i dići ruke od svega.zaista veruj nam da se događa i nisi ništa kriv,priroda je ta koja određuje na to ne možeš utjecati.
SMIRI SEBE I UKUĆANE I DA LEPO OD DRUGE KOBILE DOĆEKATE ŽDREBE.
NEMOJ SE SADA I TOGA BOJAT,ŠTA ĆE BITI,NE MORA DA ZNAĆI DA ĆE BITI LOŠE,DALEKO OD TOGA.
Samo hrabro,tu smo ako možemo pomoćićemo.

F

Ferđolinac

Guest
Ma kaže mi ovaj drugi veterinar da je ždrijebe odmah dobilo te lijekove da bi preživjelo. Ovi moji su došli tek za 6 sati samo barem da sam ja odmah zvao ovog drugog veterinara iz Grdaišta, prije bi dobio ljekova i spasilo bi se. Ali evo sada ćemo ovu našu ambulantu tužit i Zavodu u Vinkovcima i centru za konjogojstvo i ministarstvu poljoprivrede. Pisat ću direktno Čobankoviću. Ali najgore što to nije prvi put. To se dogodilo već puno ljudi u selu, ne sa konjem, nego sa telićima i svinjama, a sve zato što ona nije imala vremena doći. Nama je rekla d je bila na nekakvom sastanku od 7 do 14, pa di to ima. Čak je i meni prije 2 mjeseca kada su mi troje prasaca pojeli mekinje u koje je proizvođać stavio previše brašna spali na koljena i nisu mogli ustati niti jesti mi smo je zvali isto tako negdje ujutro a dama je došla oko 4 sata poslije podne dala im neke ljekove i tako da su se 2 uspijela spasit ali je jedno crklo, a sve jer joj je trebalo toliko vremena. Samo barem da je ostalo na tome, jedno prase, ali sada kada mi je ždrijebe crklo, ma tužit ću ih sve redom.

Sada mi je samo žao što je ovaj drugi veterinar reko da je došao koji sat prije da bi imalo puno veće šanse da preživi. Još samo da vidite kako je crklo. Svi smo bili u štali a ždrijebe se cijelo vrijeme treslo, teško disalo, iskrivilo oči. A da ste vidjeli kobilu kako je poslije kada smo ga zakopali bacala se nije dala nikome blizu, vodu nije pila dobrih 5-6 sati tek smo je malo prije napojili i to je jak slabo pila, sada sam vidio da je malo i sijeno jela.

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Sorry! Sranja se dešavaju! Po "prokletoj" statistici se nekom mora dogoditi samo šteta što se to moglo izbjeći da su možda veterinari pravodobno intervenirali! Nije da ih sada branim ali niti su oni svemoguči! Život ide dalje! Savjet: ne znam koliko ima smisla ići u tužbe i sukobe! Malo ohladiti glavu, bit će još ždrebića i konja, mlad si još! Budući da si na početku imao nesreću vjerojatno će ti idućih 50 godina ići sve ko podmazano!

W

Wilma L.

Guest
E moj Ferđo..
ne znam šta da kažem da te utešim jer utehe i pravde nema,ždrebe je jadno otišlo ali barem se probalo u zadnjim trenutcima pomoći.
Kobile mi je žao, to je jaki šok za nju i tuga i žalost jer konji pate strašno.Trebaće joj vremena da zaboravi i da bol bude manja.Možda je najbolje ako je inaće zdrava da je odma pripustiš da se oplodi.To bi naš Jaga sigurno bolje znao reći.
Tugovaće ona,pomozite joj..sedi pored nje,prićaj joj,šetaj bez jahanja,družite se.Osetiće da tuguješ sa njom i biće joj lakše pa će ona hteti tebe utešiti,tako će malo zaboraviti bol jer ima posao da tebe uteši jer te duže zna od svojega ždrebeta.
Da,možda je bedasto,glupo zvući ali je davno dokazano da su konji izuzetno intiligentni i osećajni,da razumeju i rezonuju.
Trajaće to izvesno vreme ali postepeno će biti bolje,kada se druga Simba oždrebi zna se pojaviti opet žalost i tuga,a zna se i desiti da obe čuvaju i odgajaju ždrebe,nadam se ovom drugom.
Nemoj joj dozvoliti da se previše valja a kada ustane ako se onako protrese,sve je dobro.Šetaj sa njom,pored nje ,razgovarajte.

Što se veterinara tiće..,šteta živaca..,možeš nakon par dana kada budeš smiren otići do nje i reći kakva šteta je nastala zbog nje i sastanka i kako to da je sastanak važniji od života životinje.Pitaj je kome da se žališ,ko je odgovoran i gde da tražiš pravdu,tko će odgovarati?Vidi kako će se ponašati i šta će ti odgovoriti.Ako joj je svejedno onda Bogami nemoj oprostiti već se raspitaj kome ona odgovara pa lepo sve njene nedostatke prijavi.
Mislim da se prvo moraš obratiti njenom šefu.
Mada kasnije kada ti bude veterinar trebao,pazi da ti svi ne okrenu leđa.Zato bolje da samo normalno poprićaš sa njom i uplašiš je,valjda će imati grižu savjesti pa će u buduće doleteti odmah.
Sa ovim veterinarom ako si koliko toliko zadovoljan njime, se već sada dogovori za dalju saradnju pa da njega zoveš kada ne daj Bože zatrebaš.
Ja imam sreću sa svojim i u 3 ujutru ga mogu zvati,a kada je bilo sa konjima nešto ili kozama,psima..ja sam znala zaspati u štali ili dnevnoj sobi sa bolesnim konjem ili psom, a on je već u cik zore dolazio,kontrolirao i davao inekcije,konja šetao ako je trebalo i šta god,a mene je pustio da spavam i odmorim.Takvi su retki ali ih ima.
Eto od mene toliko pa ti odlući šta ćeš.
Drži se,biće bolje.

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Sad treba zaustaviti mlijeko i paziti da ne dobije upalu vimena! Za tjedan dana dovedi joj dečka i pripusti odmah! Mani se svađe sa veterinarima jer kao što kaže stara poslovica: vrana vrani oči ne kopa! Veterinari se međusobno poznaju i štite što je logično! Treba malo prespavati i biti će sve ok!

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Odlučio sam prodati lipicanke! Linda ima 6.g. , a Ema 1.g. Ako vas netko pita da znate! Slike su tu na forumu pod ovom temom! Dao bi ih najrađe zajedno. Šmrccc!!!!! Puno posla i nemogu to sve stići!! :( :( :( :( :(

Z

Zdrebica

Guest
Jaga kaže:
Bok! Evo i mene pa da napišem koju. U prilogu šaljem dvije slike mog pastuha - drži ga susjed! Ne znam jeste vidjeli kad toliku grivu! Hrvatski posavac 12 god star! Što se tiče ždrebljenja moja lipicanka je već dva puta sve sama obavila. Jedanput u boksu, a drugi put na vezu! Kažu da kod konja nema puno filozofije. Ili obave same ili nema puno pomoći ako se zakomplicira!
http://img89.imageshack.us/img89/5967/34726392.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/2933/24647588.jpg
ajme koja griva....imate prekrasnog pastuha..inače meni su Possavci №❶ ..imam ja ždrebicu posavku

W

Wilma L.

Guest
:mrgreen: ,

..društvo,ne može ovo ovako,tema nam je pala..imamo svi posla kajne?!
Hajde da malo oživimo i nešto lepo napišemo..svi?!

Moji su konjići dobro,i svi ostali u mom zoo-vrtu,šta ima kod vas novoga ili staroga a ne rećenoga?

Dajte malo živnite.. ;)

:weedman:

:rolfer:

:axe:

Jagaaaaa,ahojjjj...Zdrebica,Ferđoooo...HALLLLOOOOO :scratch

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Nema kupaca svi bi nešto za mukte! Nema veze hrane ima ko u priči! Neka raste! :? :?

Z

Zdrebica

Guest
wlenarsi kaže:
Jagaaaaa,ahojjjj...Zdrebica,Ferđoooo...HALLLLOOOOO :scratch
evo me..

ajmo stavite slikice svojih konja malo da oživimo ovu temu

moja Posavka

W

Wilma L.

Guest
Jaga kaže:
Nema kupaca svi bi nešto za mukte! Nema veze hrane ima ko u priči! Neka raste! :? :?

:mrgreen: ..kažem ti ja,dopelji to k meni na čuvanje i rešeno..kak sam zloća..,samo da ne završe u tavici pa makar ih ja otplaćivala ko auto 60 mjeseci.. :rolfer: :rolfer: :rolfer:

niš se ne zezam...i ja bi mukte,bez kamata..!!! :scratch

Z

Zdrebica

Guest
Jaga kaže:
Je, 4 godine! Vranka!
na sliki mi izgleda ko dorka ili rička..al svejedno ..prekrasna... :mrgreen:

Najnoviji postovi

Na vrh