• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Konjići

W

Wilma L.

Guest
:scratch ,

nismo mislili vani u koralu već unutra u "štali"njenom boksu,ali odvezanu.

W

Wilma L.

Guest
:D ,

bravo,
bolje , slobodnije i sigurnije će se osećati pa neće biti pod stresom.
Fino.
E sad i dalje ćekamo.

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Bitno je da se kobila može okrenuti i potrgati posteljicu! Evo ti još jedan savjet kad se oždrebi - vidi da li se ždrebe "pokakalo" ako ne, a možeš i iz preventive staviti rukavice i maknuti tzv. "čepić" iz guze. Možda zvuči nastrano ali to mi je rekao veterinar.

W

Wilma L.

Guest
:mrgreen: ,

..ma kome nastrano,daj,dobro si se setil za ovo..

kako kažu:"zdravlje ide na usta i rit".. :oops:

F

Ferđolinac

Guest
Da ovo stvarno nisam znao, a evo sutra joj je pravi termin nadam se da će biti nešto jer joj je jučer jako mlijeko curilo

W

Wilma L.

Guest
..samo mirno i hrabro,bez galame i panike oko nje i ždrebeta kad stigne.. :mrgreen:

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Mislim da je kolega prenapet! Moje cure su se uvijek ždrebile kad bih bio bar 200 km od štale. Ili me ne podnose ili me žele iznenaditi! Dakle samo mirno! Otiđi na more za vikend i u štali te čeka iznenađenje u nedjelju!

W

Wilma L.

Guest
:oops:
..pa kaže on da mu je ovo prvo.. :oops:

trbao bi zaista skoćit nekam na dva dana,bilo bi mu lakše..ha,ha.. :lol:

F

Ferđolinac

Guest
Ljudi evo ništa od mora, samo kratko da vam kažem, oždrijebila se. Malo smo u početku imali problema, ali kad smo izveli ovu drugu kobilu iz štale smirila se. Oždrijebila je žensko ujutro točno u 9 i 15. Vidio sam cijelo ždrijebljenje čak sam i snimio. Evo sada moram ići pa ne stignem više ništa napisat i ne stignem slike i video stavit, ali sutra ću valjda uhvatit vremena. Jer sada mi je ovdje kod mene bio kirbaj, pa je sada ludnica.

W

Wilma L.

Guest

iskrene ćestitke..

eto,prvo pa ..žensko..! :heart:
bravo biće prinova još uz ovu djevojćicu!!!

:scratch hmmm,baš me zanima..
sebićno ali ipak..koje ćeš joj ime dati!?

ČESTITKE! :partyman: :heart: :gitarist:

F

Ferđolinac

Guest
Hvala, sisa stalno, tu nema problema jedino je sada dobio proljev ali kažu mi da je to u početku normalno dok mu se stomak ne privikne. Ime joj je Suza, to je izabrala sestra, zato što je ždrijebe cijelo dorat samo na glavi ima bijelo u obliku suze. U početku smo imali dosta problema, dala mu je sisat, ali ga je dvaput udarila. Kasnije smo izveli iz štale drugu kobilu i nakon toga se smirilia i eto sad je sve u redu. Tu drugu kobilu ostavio sam preko noći vani, a ona je legla u sijeno i tako bila cijelu noć. Najvjerojatnije da ću je ostaviti vani još većeras i sutra, onda je vratim. E i samo da vam kažem da je bila odvezana kada se ždrijebila, ali smo je sada zavezali, ostavili smo malo duži štrik.

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Sada je možeš zavezati normalno kako je i bila, ne trebaš ništa duže! Onda ti se samo vrti po vezu ko moje! Kaže inače veterinar da kad ždrebe dobije proljev da je to možebitni znak da se kobila tjera. To bude oko 8-9 dana nakon ždrebljenja pa je možeš odmah pripustiti ili čekati ovisno o planovima! ako je vidiš da tuče ždrebe bubni ti nju malo da joj to izbiješ iz glave ili zagalami! Nekad treba i malo sile i galame! Daj slikice???

W

Wilma L.

Guest
:prayer: :prayer: :prayer:

daaaa,
čekaju se ovde nestrpljivo slikice i video,daj,daj,he,he,nemoj ih samo ti gledati.I mi bi! :mrgreen:

F

Ferđolinac

Guest
ee dajte recite samo brzo, ždrijebe mi se ne može ustati na noge i ima jak proljev. Što bi to moglo biti, zvao sam veterinara ali dolazi tek za sat dva

F

Ferđolinac

Guest
Evo tek su mi sada bili veterinari iz mog sela, sterali smo ih sve u rodni kraj, trebalo im je 7 sati da dođu. Ali zvao sam veterinara iz susjednog sela, on je došao odmah i dao neke dvije inekcije i kaže da su mu jako male šanse da preživi. Navodno ima neku crijevnu bakteriju koja kada se razmnožava stvara nekakav otrov. Prvo 2 sata morali smo ga mi držati dok sisa, a sada se ustao pa polako sam i sisa. Samo eto sada smo se posvađali sa veterinarom, jer otišli smo ujutro po njega oko 7 i rekli da ždrijebe ima jako jak proljev to čak nije ni proljev to je samo žuta voda i da se ne može ustati, ali oni su morali na neke sastanke, dijelit neke piliće pa osjemenivat krave i eto tek su mi sada iza 2 sata došli.
Mislim stvarno katastrofa. I ovaj veterinar što mi je došao iz susjednog sela kaže da je došao prije da bi imalo ždrijebe više šanse a mi smo ga tek zvali oko 12 a oko 1 je bio tu, barem da smo njega odmah zvali

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Možda bude sve ok! Moj mali Sokol od prije 2 godine nije mogao stati na noge 2 dana! Cijeli prvi dan nije cicao! Pomažite mu kolko možete! Savjet za inače - nije svaki veterinar za konje! Stvar je u tome da konja ima malo spram ostalih životinja i neki veterinari ih izbjegavaju jer ih se boje! Za konje se obično specijalizira njih par u kraju. Nađi jednog i s njim se skompaj tak da ti bude ubuduće pri ruci!

Na vrh