Naišli su na stjenu na 36 metara i tu su stali. Probali su oni tu još nešto kemijati, ali ovaj tip bušenja nema tu što tražiti. Tako je, ostavili su ma alkatan cijev fi 50 i to je to. Uzmem tanju cijev, uguram u nju i pumpa... Ovdje na salašu je voda na 9 m, a dubina cijelog bunara je 10m. To je kapilarni tip bunara, to nisu arteški bunari. Od ovih starih nemaš vode za navodnjavanje, za piti, prati, ohladiti pivo i lubenice
Nisam puno optimističan u svezi količine vode, jer za velike količine vode moraš ići na dubine preko 100m a to košta desetke tisuća kuna, to su pravi bunari. Ovdje kod mene je 3m krupnog pijeska, a potrebno je oko 6 metara za žilu od 200 litara u minuti. Zato sam ja odmah spominjao 4 do 5 bunara, ali problem je što trebaš toliko i pumpi
Mislim da ću napraviti lagunu od 10x20x2 to je oko 400m3 vode to je dovoljno, mislim da bunar može toliko iscrpiti u nekom razumnom roku. A i u lagunu će se ići pojiti sva gamad od buba i gusjenica, a tamo stavim par kokoški i pataka i da vidiš
Gozba za njih, a meni nema štetočina
Jel sam nešto zaboravio odgovoriti?