Ok, budem je pojačao na 2,5% na početku. Neće škodit samo će bolje podmazivati i dimiti Problemi na početku su što nisam imao nikakve papire na HR. I ovo što sam dobio na eng. ne piše ništa o održavanju niti ima kao se mjenjaju svrdla, to je teorija Praktično prva dva puta sam morao ručno vračati špagu alnasera u kučište i to na jedvite jade, sa milijun sitnih trzanja, naglo malo povuces i pustis i tako... Drugi put kad se vratilo, lupilo je u filter zraka i polomilo kučište To je plastika reciklirana 500 puta i tako tanka da... Kontakt prekidač na ručici je svojeglav i vrlo lako se zaglavi, ta ručica je došla totalno opuštena, vjerovatno je samo tako bila ispravna :lol: Sad zašteka, ali je barem neću usput izgubiti. Dio kod kojeg se mjenjaju svrdla je isto malo škakljivo napravljen, ima neka opruga koja direktno pritišće vijak, tako kad se prvi put odvije znatno se ošteti A tek kad se vraća Mora se malo španovati i sa drugim alatom koji nije dan Svrdlo se na osoviniu stavlja od dole prema stroju i kad dođe do oređene visine samo progura taj istrošeni vijak. Znači svaka samogradnja svrdla je dobro došla Kad smo kod svrdla ima ih dva, jedan je fi10 a drugi fi 15, sa tim da ovo deblje ima poseban nož koji se sa dva imbus vijka pričvrsti na svrdlo, dakle može se oštriti, zamjeniti, mislim da bi tu trebalo imitirati plugove i staviti nož izbušit, da lakše dere taj "plastični" dio. Inaće snaga motora je ne upitna, nijednom se nije ugasio, kopa i kopa, a ako ne može dalje počne vibrirati i skakukati. To smo isprobavali na nadoveženoj zemlji prije 13 godina koja je puna cigala, da je svrdlo vidia probila bi ona i ciglu garant. Interesantno koliko stroj ima snage a tako mali, ima jako mali broj okretaja, ali zato snagu... Danas ću otići probati naoštriti ovo svrdlo koje nema nož na skidnaje, da vidim kako će onda biti. Inaće stroj je kupljen u Metrou.