• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kontam - mali voćar

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792
imenjače,jel to i buba-mare uzgajaš!kad stiže makina iz kine?pozdrav :partyman:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
zvonis01 kaže:
imenjače,jel to i buba-mare uzgajaš!kad stiže makina iz kine?pozdrav :partyman:
Buba mare su na prodaju ;) A stroj iz kine dolazi kad odem ja njemu noge polomiti. Mjesec dana kasni sa isporukom :scratch

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Smiljan kaže:
Smiljan kaže:
Pretpostavljam da su to uvjeti za sve narudžbe koje se naprave prekosutra :)

Ili prvog travnja ;)

A gdje je sada travanjinjinjni ili aprilililili ;)

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Što dobijete kada kineski motor radi 50 sati na ulju iz friteze koje nije filtrirano?

img0088al.jpg

img0090aw.jpg

img0089az.jpg

img0091a.jpg

Odgovor: Mjenjanje karika, semeringa i jednog ležaja :) Čiščenje cijelog motora i tako to. Inaće kinez je izuzetno kvalitetan, radi se o agregatu od 10 konja. Djelovi za popravak su od Yanmara. Karike 180 kuna, semering neka sića i sad se traži ležaj.

M

mirkec84

Guest
pozz..zar se vise nikakve akcije ne provode kad je zatisje sa postovima . :scratch

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Kontam kaže:
Što dobijete kada kineski motor radi 50 sati na ulju iz friteze koje nije filtrirano?
Odgovor: Mjenjanje karika, semeringa i jednog ležaja :) Čiščenje cijelog motora i tako to. Inaće kinez je izuzetno kvalitetan, radi se o agregatu od 10 konja. Djelovi za popravak su od Yanmara. Karike 180 kuna, semering neka sića i sad se traži ležaj.
Jel to KAMA diesel?
Koji model, gdje je kupljen i koliko šuški?

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
mirkec84 kaže:
pozz..zar se vise nikakve akcije ne provode kad je zatisje sa postovima . :scratch
Bojkot ;) Blokirali su privatne poruke pa se sad čujemo telefonski. Što će forum kad poruke neće, a Bobo non stop upozorava da idemo na private, a pošto PP ne radi...

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
ZJ kaže:
Kontam kaže:
Jel to KAMA diesel?
Koji model, gdje je kupljen i koliko šuški?
Model je 186F prve generacije, vjerovatno nešto kao kama, kipor i tako ti motori. Kupljen je u HR preko nekih veza povoljno 4500 kn. To je inaće generator. Ali on ga je koristio na splavu za nešto. A pošto ima puno ulja... :) Ležaj nije mogao naći pa ga je dao raditi u Vinkovcima. Inaće to kinez pošalje u roku odmah i za 4 dana ga imaš.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Evo malo da Vas provedem kroz praktičnu nastavu, ovo je samo jedan dio onoga što smo prošli. Svaka čast predavačima,organizatorima, domaćinima i svima drugima. Stvarno smo se ugodno družili i naučili. Mada bi ja još ;)

Vinarija Buhač.
vlasnikbuha.jpg

podrumbuha.jpg

vinobuha.jpg

O svakoj slici bi mogao dosta toga napisati a vi pitajte kao vas nešto zanima.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Biskupija đakovačka. Vinogradi od nadbiskupa u Trnavi.

zavjesa.jpg

Ovaj uzgojni oblik je meni zapao za oko. Zavjesa.
vinogradtrnava.jpg

podrum.jpg

9400trg.jpg

electrostatic.jpg

Najsavremenija mehanizacija, od lakih traktora do gusjeničara sa preko 200 ks.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Ovo smo u obilasku u voćnjacima od polaznika tečaja, naravno samo jedan manji dio. Gospodin Pero iz Kraša je majstor zanata, pun znanja i volje da objasni. Toliko smo ga iscrpili sa znanjem da ja mislim da će požaliti što se upustio sa ovom grupom ;) Sve smo ispitali, a tek višnje iz alkohola mljac mljac. Griotte će uvije biti u frižideru, svaka čast Krašu.

ljesnjak.jpg

Lješnjak nije dobro orezan.

gisela5.jpg

Gisela 5

nektarina.jpg

Nektarina
ljesnjakpejza.jpg

Pogled. Strašno mjesto, šteta što je lješnjak zasađen ;)

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Ajde malo konkretnije :)
1. Zasto ljesnjak nije dobro orezan?
2. Zasto steta sto je ljesnjak? Mislis zbog cinjenice da loza ima veci prinos u kunama po Ha?

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
He he, znaš moj mišljenje o lješnjaku ;) Nije dobro orezan jer je gust, treba još ga dosta prorijediti, a to zahtjeva puno ljudskog rada. Od svakog grma do grma ići i kidati. Oni su spominjali koliko bi trebalo ostaviti, ali ja sam malo prozujio. Treba kolega to i špricati jer mu se pojavila neka bakterija izaziva hrđu po listovima. Ne misliš da je grijeh tu imati neke grmove 3 m visoke? :) Pogledaj pogled, a kad ovo izraste bit će komaraca i nema pogleda :) Ja bi tu trešnje, stolne sorte grožđa, kajsiju na slabo bujnoj podlozi i tako to. Samo mismlim da ni on nema vode. To je problem sa Baranjom generalno, mislim ovaj brdovitiji dio. Inaće kolega ima oko 20 ha lješnjaka. Mislil da će ići do 75 hektar. Prve je zasadio 2004 čini mi se, ali još nije pravio kolače :) Navodno priprema tla nije bila urađena kako treba.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Nije, kaže bila loša priprema tla. Ovaj lješnik mi se više sviđa :) Ovi grmovi mi se čine kao teška robija, atek koliko ravan teren mora biti kada dođe vrijeme usisavača...

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Kontam kaže:
.... To je problem sa Baranjom generalno, mislim ovaj brdovitiji dio.

Bas je brdovito, strasna brda ;) Kako uopce mogu strojevima prici :mrgreen:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Smiljan kaže:
Kontam kaže:
.... To je problem sa Baranjom generalno, mislim ovaj brdovitiji dio.

Bas je brdovito, strasna brda ;) Kako uopce mogu strojevima prici :mrgreen:
He he, nisko nisko :) Nismo mi krivi što nam najveće "brdo ispod 160 m" :)

Najnoviji postovi

Na vrh