...POŠTOVANJE!., lipi pozdrav dragom čoviku iz zlatne slavonije!!!
.,pa ča pisat ti mogu?., ma sve ovo si lipo skontal i napisal., i ovo je ona srž ekonomije, ekonomije koja uvijek i svagdi ide samo sa stvarnim rezultatima., računica je čista ko suza, svi dobivadu.-
...ali., uvik nekakov ali !?., kome to i takovo paše., kapitalističkoj privredi ne, sigurno ne., kapitalizam nepozna granice mogućeg., ili kako bi se reklo kodmene u liki ?!., /...ŠTIGE!., /..jasle.../ UVIK PODIŽEDU VIŠLJE I VIŠLJE, STOKI!., POGOTOVO ONOJ SITNOG ZUBA!.../., taman kad čovik dosegne - dokuči jedno., eto ti ga na, nudi se drugo i treće., ma ča oću pisat?., nema planiranja, nema gospodarenja,... nema pozitivnog poslovanja, napretka, profita u konačnici., ča je ekonomija???., kada prevedemo tu stranu reč na našu domaću., to nam u prevodu znači upravo ono ča sam ja sada navel., /.,red, rad, gospodarenje, planiranje, štednja,.../., naravno., ima i politička ekonomija uz još nekoliko nji,... e., pa sada odkud krenut?.-
...nije nam bilo dobro dok je bil socijalistički sistem - model., planska privreda i poljoprivreda., PLANSAKA!., sada je kapitalistički sistem - model demokracije i slobode!., ČA FALI?., fali; PLAN - PLANIRANJE., čovik laik lako dojde do ovoga zaključka i mišljenja., primjera radi., neki u državi, mislim na resor poljoprivrede, donese nekakov propis - zakon - uredbu - naputak da bi bilo dobro poljoprivredniku da ima ča više zemlje i ča više traktora i količinski i jakosti!., ovo sam navel samo ko primjer.-, ča oću pisat?., dok je prije primjera radi!., prije odprilike 20 godin, skoro pa isti čovik i vridni seljak sa puno, puno manjim poslom, manjom zemljom, manjim strojevima,... delal zemlje da se moglo dobro živit!!!., a danas., daju nam nekakovi MENADŽERI savjete i u industriji i u poljoprivredi., samo daj više, više, ma još više..., ma narode moj., ma niko za obrok neji /NEJEDE/ 2 dvi kile kruva..., natiradu ljude u velike kredite, neizgledne potencijale, ulaganja, pa moglo bi se reć ki 100 put i nedržidu vodu., naravno sve to uz kojekakove atribute susjeda, obavezno amerike, ..., koda mi neznamo ribu i sami uvatit!.,... MA ODE JA NAŠIROKO I PREDALEKO KO EKONOMIJA "SITNOG ZUBA"!.-
...NAŠIM HRVATSKIM TVORNICAMA., da moj kolega KONTAM., ma predlagal sam ja pred neki 4-5 godin ovaj tvoj prijedlog - model., otprilike kada su počela državna poticanja - subvencije - premije - kapitalna ulaganja većih razmjera., ali menadžerima tvornica, menadžerima razno raznih državnih institucija to ni uz dlaku...
...još moram ovo dodat, obećavam neću više., moram se vratit u ne tako davnu povijest., tamo negdi; 1995. - 1996. godina., ako se sićate?., pokojni predsjednik dr.Franjo Tudjman dal je velika državna - novčana sredstva kako bi se metalna industrija., sada navodim granu poljoprivrede, /POLJOPRIVREDNA INDUSTRIJA/., modernizirala, pokrenula vlastitu proizvodnju sa europskim dobavljačima, dobavljačima koji nude i europsku kvalitetu i odgovornost kod samog finalnog proizvoda., primjera radi; TORPEDO, TOMO VINKOVIĆ, LABINPROGRES, MIO, OLT,..., a narode moj., ča smo dobili???., dobili smo BUMERANG METALNI U GLAVU!., umišali se "pametni" menadžeri i tvornice usitnili na sitne mrvice sa uvozom loše robe; sirovina, materijala,... a preko noći su niknule nekakove proizvodne linije koje nisu vredile niš!., i desilo se ča se desilo, primjera radi; TORPEDOV traktor., doslovce se raspada., kupuju ga ljudi na kredit, kompletni lanac u BANANI..., i tako redom., a novčići od same državne "riznice" - našeg naroda ode u nepovrat., ki je stradal???., pa kako ki?!., pa svi moj narode., po vertikali i horizontali...
poštovanje!; KONTAM., idem u hrvatske tvornice na razgovor., tvoj model je vrlo, vrlo primamljiv!...,pišemo se...
...KOD ČOVIKA OD VERE!., SVE JE MOGUĆE!!!...