Je, otprilike to je ona izrekla na TV tam negdje ...ne znam s kojim pravom.
Nek bude cijepljen tko hoće, kak i za svaku ostalu gripu. Smeta me reklamiranje, podmićivanje i prisiljavanje ostalih na to.
Da sam znal ono kaj danas znam nikad ne bi dozvolil da mi dijete bude cijepljeno, pogotovo ovim američkim otrovima (sad je jasnije i zakaj je Imunološki zavod propal).
Eto vidiš, nisam slušala Markotičku, a govorimo isto.
Pa nitko te ne sili da se odeš cjepiti, pozivaju te, a ti - ili odi ili ne idi.
No, ja bih svima koji se ne cjepe a mogli su, ako se razbole, naplatila svaku lipu utrošenu na njihovo lječenje jer ti nude izbor, a kao poslodavac odbila platiti bolovanje.
Iz razloga što imaš besplatnu mogućnost zaštite, imaš besplatni alat kojim možeš spriječiti a ne želiš ga koristiti.
Onda je pravo države da ti naplati uslugu lječenja i pravo poslodavca da ti ne plati bolovanje jer si ti sam odlučio dovesti se u rizik oboljenja.
Poslodavcu si uz to i napravio dodatnu štetu - ne obavljaš posao i radiš mu time svakdnevni gubitak. I još da ti plati bolovanje, ma ajde, i otkaz takvi zaslužuju, ne samo neplaćeno bolovanje.
U životu imamo raznih odgovornosti - jedna od njih je i odgovornost prema poslodavcu za kojega radiš i koji ti za to isplaćuje plaću. I onda kada si bolestan i ne radiš, on ti daje plaću. Jel tako? 42 dana prije nego bolovanje plaća HZJZ trošak tvoga "plandovanja" u krevetu ide na trošak poslodavca. Ti kasiraš iz njegovog đepa dok ne radiš. Je, je, ja bih takvima da sam na mjestu poslodavca lijepo nogu v rit. Ako tebe ne zanima dobrobit firme i zajednice ljudi sa kojima radiš, baj, baj....zamisli da radiš u proizvodnom pogonu, zaraziš se, zarazu preneseš u radni kolektiv, oboli pola ljudi iz pogona, posao stane, a firma ti mora isporučiti proizvod ili će vlasnik plaćati penale. I još polovici ranika bolovanje, a nema na čemu zaraditi - nema proizvoda - nema para. Ili naručitelj otkaže naruđbu, a vi ste već napravili pola od naruđbe, i sada to možete baciti u smeće.
Ma, zapravo mi je odbojna takva sebičnost pojedinaca i nemogućnost sagledavanja širokog konteksta i gledanja dobrobiti samo svoje guzice. Nemoj se uvrijediti, mislim općenito, iako tu i ti spadaš.
I da, cjepiva nisu otrovi, cjepiva su najveća postignuća medicine prošloga stoljeća kojima su iskorjenjene mnoge do tada visokosmrtonosne bolesti u cijelom svijetu.
Ti očito imaš kriva saznanja o cjepivima.