• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Je tak su radili i naši seljaci sa kukuruzom: prebirali klipove, posebno vješali i sušili i što sad?
Ne smiješ imati svoje sjeme, moraš kupiti da i oni zarade!
To očekuj i ti!
Nije istina.
I ti imaš krive informacije.
Smiješ saditi takvo sjeme ali ga ne smiješ prodavati drugima, ne smiješ prodati urod od takvog sjemena, ali ga možeš koristiti za proizvodnju za svoje potrebe ili za hranu životinjama na svome godpodarstvu.
Iako, kontrolom sjemena i doradom - što god sve "dorada" značila, iskorijenjena je na pšenici bolest smrdljiva snjet. Ta bolest uzrokuje veliki financijski trošak, ako uđe u silos otkupljivača i proizvođača brašna, i samo jedna tranša - jedna prikolica pšenice u kojoj su zrna zaražena smrdljivom snjeti - i pomješa se sa ostalom zdravom pšenicom u silosu, cjelokupna količina ide uotpis. Napravi ogromni financijski gubitak. A i sam znaš da u silos zajednički ide pšenica, kukuruz...od tisuća različitih proizvođača zajedno.
Ne treba se uvijek samo buniti, prvo treba imati cjelokupnu informaciju, i onda ju razmotriti realno.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Nikak mi nejde u tu moju bedastu glavu, kak ljudi koji su nedugo kritizirali druge zbog malo straha iz opreza od kovida, sad najednom imaju toliki strah od cijepljenja. Nekak su dobili toliki strah da sve oko sebe pokušavaju uvjeriti kak je cjepivo opasno.
Imam oprez i malu dozu straha od zaraze, a isto tak je i s cjepivom. Od zaraze se pokušavam zaštititi mjerama koje su provjereno dokazane, a svako cjepivo uzrokuje kod nekih ljudi nus pojave.

Osobno, prema raspoloživim informacijama, nisam pristaša cijepljena Astra Zenecom. Krvni ugrušci su, iako su jako rijetki i mogu se pojaviti u prva dva tjedna od cijepljenja, ipak prevelika opasnost. Čital sam da običan aspirin sprečava nastajanje ugrušaka, ali loše djeluje na želudac. Ako je to točno, vjerojatno bi to cjepivo, uz dvotjedno uzimanje aspirina, bilo primjereno za one zdravog želuca. Zakaj se tak ne provodi, ne znam?

Da ljudi u prošlosti nisu imali povjerenja u znanstvenike, možda bi još danas spaljivali vještice i na taj način se štitili od bolesti. Nije dobro sve prihvatiti bez zadrške, ali još je gore od svega novoga imati veliki strah od neke zavjere i sve apriori odbijati.

Cijepljen sam do sad dosta puta, a nekoliko puta (kad sam išel u Afriku) cjepivima koja su smatrana dosta opasnima. Do sada zbog toga nisam primijetil neka loše strane, a možda bi tak bilo i da se nisam cijepil. To bu trajno ostala nepoznanica i zato, glede cijepljenja nikoga ne nagovaram niti ne odgovaram.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Došla juče susjeda i pita moju ženu. Se buš ti cepila.
Veli ona ja sam se sinoč cepila....... nuspojave koje sam ja primjetil su da su imale osmjeh od uva do uva.

I zato cjepite se ljudi.
Ko može primiti cjepivo nek ga primi, a vi kaj morete cjepiti cjepite svakog ko može primiti 🤭

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
jo, stalno pozivanje na odgovrnost prema radnoj zajednici ne vodi nikamo...pogotovo jer je to razmišljanje koje vučeš iz prošlog sistema
danas, e danas je novo vrijeme...radni kolektiv nula bodova...privatni kapital 100 bodova...
zato, kad pogledaš realnije vidiš da niš osim vlastite guzice nije važno...briga guzicu za vlasnika poduzeća, jer i vlasnika poduzeća nije briga za guzicu...briga guzicu za radnog kolegu, jer radni kolega brine za svoju guzicu pa ga ne zanimaju tuđe brige...guzica...
to su blagodati kapitalističkog uređenja, i korona ga nije nagrizla nego ojačala...tko je imao hrpu love, sad ima još više...tko je bio na rubu propasti, propao je...
pravi kapitalisti su ukalkulirali trošak bolovanja od korone u svoje tablice, i zaključili da korona ni na koji način nije niš gora od gripe, roto virusa, sraćke ili bilo čega drugog od čega i inače radnici oboljevaju...to kaj babe u selu drhću od straha ne odnosi se na kapital...babe su drhtale i da nebudu penzije dobile, pa nas gurnuše u EU, pa po istom obrascu sad guraju u bespuća pandemije...
zato, predlažem brigu o vlastitoj guzici kao svetinju, novu religiju, čak i ustavnu kategoriju...
...poštuj svoju guzicu i nemaj drugih guzica osim nje...
Darijus, to što veliš je ok.
Za recimo, američko društvo.
Za hrvatsko nije.
U Americi školovanje plaćaš iz svoga đepa.
U Hrvatskoj na teret države - društva - država i društvo, to smo svi mi - školuješ se besplatno do 27. godine. Dakle, možeš mirne duše svaku drugu godinu srednje, i ne samo srednje škole nego i fakulteta pasti, ponavljati dvaput, i do 27 ti država - ja, ZJ, plus, hotela,Viduka....plaćamo školovanje. Školuješ se, liječiš se na naš trošak - svih državljana Hrvatske, svih poslodavaca u hHrvatskoj i nitko te ne pita jesi li pročerdao dvije ili pet godina i potrošio dva puta više za svojhe školovanje od tvoga susjeda.
Amerika veli - nemore to tako - ako želiš na faks, uzmi kredit ako nemaš para i školuj se, padaj godine, padaj semestre, ako oćeš idi deset puta u jedan, ali na svoj teret. Ne na moj. Ako si bolestan a lječenje košta dva milijuna kuna - uzmi kredit ili otegni pete - što više voliš. U Hrvatskoj ćemo ti ja, Viduka, hotela, plus, ZJ and compani platiti deset puta, dvadeset puta po dva milijuna kuna ako treba, i nebuš išel u banku po krediti da to platiš, i ne buš moral kalkulirati - oš kredit ili buš radije otegnul pete. Iako, i to, otegnuti pete je tošak od nekih 15 tisuća kuna, ali to i kod nas plaćaš sam. Tu od mene ne očekuj ništa osim lijepog nadgrobnog od liziantusa, ali to samo zato jer si mi drag. Inače ništ - niti to.
E, dečko, onda ti imaš i obavezu prema nama. Državi.

E, sad, ako ti očeš američki sistem, ajmo lijepo postaviti štandove diljem države i skupiti potpise za referendum sa temom "oćemo američki sistem - oćemo se brinuti samo za svoje guzice"
50% + jedan glas rezultat na fererendumu za američki način, Sabor ga automatski, bez ijedne riječi rasprave MORA prihvatiti i amenovao je.
Svi budemo se brinuli samo za svoje guzice, tko bude imal para imal bude visoke škole, bijesne aute, kućerine osamsto kvadrata i račune u banci da ne bu dva dana paru izbrojil, a tko ne, bude spal pod mostom ili u kamp kućici - vidiš, kako je ta Amerika prilagodljiva, imaju cijela kamap naselja za stanovanje onih koji si mogu priuštiti kamp kućicu, ali ne i kuću od bar šezdeset kvadrata u vlasništvu. ali, najam trideset kvadrata zemljišta na kojem kamp kućica stoji treba platiti - nema đabe - ili i od tuda letiš.

Darijus, čuvajmo društveno uređenje koje imamo, je da smo prvi uvijek mi, ali nikada ne samo mi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
E @MUHA, MUHA...
Neki si dan rekel da te sram...a sad da cepiš da je smeh od uha do uha...
Kojem Muhi da sad vjerujem? :unsure: :hahah: :hahah:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ja sam se više referirao na ponašanje pojedinaca u našem okruženju i karikirao guzicu, dok si ti prošla u argumentaciju američkog kapitalizma u odnosu na naš ćapalizam...
sve nekak spomeneš, ali ne i to da amerikanci imaju pravo doma sjediti na neograničenom broju automatskog, poluautomatskog i sveg ostalog oružja, dok kod nas moraš i zračnicu, i plinski pištolj i nedajbože luk i strijelu prijaviti i registrirati...
čudno je da se svi ameri nisu poubijali, jer metak je jeftiniji od kredita kad si bolestan, čudo je kak se tkogod oboli kod nas sav potrga da ode u ameriku na liječenje...
...badave ti besplatno zdravstvo kad terapiju propisuje pop na sprovodu...
voliš isključivo pričati u crno-bijeloj varijanti, a onda opet, znaš i sama, sve je kod nas u sivoj zoni...
jedino tak ispadne da si u pravu i da svaku priču možeš preokrenuti na svoju mlin, ali...uvijek postoji ali, uvijek postoji druga strana, drugi način i drugi put...
zato i je zanimljivo živjeti u ovim vremenima...laprdaš bez posljedica, možeš premijera zvat anemični, predsjednika nadr-kan...a pred 50 godina je ženska koja je rekla da su u jugi uzgojili ljubičicu bijelu od 100 kila otprdila u zatvor...i sretna da se iz njega vratila, pošto mnogi nisu...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
E @MUHA, MUHA...
A rekla sam ja da je on sav vražji, iako izgleda kak anđelak.
Sad još sam nek pove dal cepi malom iglom kaj se ništ ne oseti ili velikom kaj ostanu i nus pojave. :) :hahah:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pa vi se poznate; valjda znaš kakve sve meštrije ima...

Za penzićke mora imati veliku iglu, ali bez nuspojava (osim smeha) ...a za one koje imaju još puno do penzije, i z malom iglom su mogiće dugoročne i ozviljne nuspojave :hahah:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
E @MUHA, MUHA...
Kaj ja znam, pofalila se da je cjepljena, onda mi je valjda uspelo :unsure:
A rekla sam ja da je on sav vražji, iako izgleda kak anđelak.
Sad još sam nek pove dal cepi malom iglom kaj se ništ ne oseti ili velikom kaj ostanu i nus pojave. :) :hahah:
Igla je takva kakva je, bitna je doza ;)

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
Koliko znam u Dojčlandu je zdravstveno besplatno za one koji rade i penziče!
A sad o tom vraštvu bez obzira kak se zove! :unsure:
To nije ispitano i sad se ispituje na ljudima! A kakve će biti posljedice to nitko ne zna!:mad:
Čak nije niti sigurno da je uspješno!

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Nakon dugo vremena gledam vijesti, pa to je za plakanje kaj se sve kod nas događa.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
ja sam se više referirao na ponašanje pojedinaca u našem okruženju i karikirao guzicu, dok si ti prošla u argumentaciju američkog kapitalizma u odnosu na naš ćapalizam...
sve nekak spomeneš, ali ne i to da amerikanci imaju pravo doma sjediti na neograničenom broju automatskog, poluautomatskog i sveg ostalog oružja, dok kod nas moraš i zračnicu, i plinski pištolj i nedajbože luk i strijelu prijaviti i registrirati...
čudno je da se svi ameri nisu poubijali, jer metak je jeftiniji od kredita kad si bolestan, čudo je kak se tkogod oboli kod nas sav potrga da ode u ameriku na liječenje...
...badave ti besplatno zdravstvo kad terapiju propisuje pop na sprovodu...
voliš isključivo pričati u crno-bijeloj varijanti, a onda opet, znaš i sama, sve je kod nas u sivoj zoni...
jedino tak ispadne da si u pravu i da svaku priču možeš preokrenuti na svoju mlin, ali...uvijek postoji ali, uvijek postoji druga strana, drugi način i drugi put...
zato i je zanimljivo živjeti u ovim vremenima...laprdaš bez posljedica, možeš premijera zvat anemični, predsjednika nadr-kan...a pred 50 godina je ženska koja je rekla da su u jugi uzgojili ljubičicu bijelu od 100 kila otprdila u zatvor...i sretna da se iz njega vratila, pošto mnogi nisu...
A ne bih rekla da je to baš tako - evo, moga susjeda za vrtom su fino naši doktori izlječili od karcinoma, već želi na posao iako ima pravo na bolovanje, moju poznanicu, susjedu niže prije dvadesetak godina, drugoj poznanici su na preventivnom našli karcinom debelog crijeva i živi već četvrtu godinu.....tako da naše zdravstvo ne možeš baš neselektivno crniti.
Zašto bi se amerikanci ubijali zbog nemogućnosti liječenja, ti se bi?, čovjek ako ne može kupiti lijek čeka i nada se da bude išlo dok ide - dok više ne ide, umrjeti će, i to je to - pogotovo od karcinoma i drugih teških bolesti.
Ko što reče prije par mjeseci na tv jedan naš vrhunski liječnik u Americi - američki zdravstveni sustav je najbolji na svijetu po mogućnosti dijagnostike i liječenja. Ali samo za one koji to mogu platiti - ili imaju police osiguranja koje sve pokrivaju, a takve koštaju mjesečno više od prosječne američke plaće, ili imaš dovolno para da to platiš. I čovjek je naglaiso na kraju:"čuvajte svoj zdravstveni sistem".
Idu naši ljudi u Ameriku na liječenje, naravno, a vidimo i koliko se novaca za to skupla preko humanitarnih organizacija za njih - pogotovo djecu - redovito su to cifre od dva - tri - četiri - pet milijuna kuna. O tome sam ja govorila - ako nemaš pokriveno zdravstveno osiguranje - a mnogi ih tamo nemaju jer im je preskupo plaćati - ili kredit ili krepaj, nikoga nje briga.
Zaduži se - ako banka procjeni da ćeš moći otplatiti kredit, dat će ti ga, ako ne, ništa niti od toga - prodaj kuću - ako je imaš, prodaj bubreg.....baš tako - crno - bijelo, ma je, ima nijansi, ali su sive za one koji nemaju. :)

Što se američkog načina života tiče, ako imaš MAX tv, ima jedan relyti šou, "Sutkinja Đudi", to ti je u Americi ono što smo mi imali u vrijeme bivše Juge - sporovi male vrijdnosti je svake srijede presuđivala jedna sutkina i njezina je presuda bila obvezujuća bez prava žalbe. Tako je i taj "šou", ljudi se tuže i unaprjed pristaju da se slažu sa presudom bez obzira u čiju korist bila - tužitelja ili tuženog. To su tamo sporovi do 5000 dolara. Gledaj, ako nemaš vremena popodne iza 15 h. nedeljom, čini mi se od 13 ili nešto kasnije i prati i ono što se direktno ne tiče samih slučajeva - vidjeti ćeš kako funkcionira njihov pravosudni sustav, bankarski, zdravstveni, socijalni, kada sve povežeš, biti ćeš sretan sa ovime što u Hrvatskoj imamo.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Koliko znam u Dojčlandu je zdravstveno besplatno za one koji rade i penziče!
A sad o tom vraštvu bez obzira kak se zove! :unsure:
To nije ispitano i sad se ispituje na ljudima! A kakve će biti posljedice to nitko ne zna!:mad:
Čak nije niti sigurno da je uspješno!
Je, ako imaš policu osiguranj ili si osiguran preko državnog zdravstvenog sustava kao i kod nas.
Isto ide prema cijeni police - od one koja pruža osnovne usluge do one koja pokriva sve osim VIP usluga, i one sa VIP uslugama, ali te su daleko skuplje. Dobra pokrivenost kod privatnih osiguravatelja, kako veli jedan naš doktor koji radi u jednoj njemačkoj bolnici, košta oko 600 eura mjesečno.
Osim toga, prvi pregled svake godine plaćaš 150 eura, a ako nijednom ne ideš u tih godinu dana k doktoru, dio uplaćenoga ti se vrati.
Tih 150 eura za prvi godišnji dolazak doktoru odvraća ljude da idu k doktoru jer "nemreju prdnuti", kao i vraćanje djela uplaćenoga, naravno, manjeg.
Mi smo ovdje naučeni da si odemo k doktoru izmjeriti tlak umjesto da si kupimo tlakomjere danas svakome po cijeni dostupne.

Što se cijepiva tiče, i ti si nešto pobrkao - svako cijepivo je prije široke primjene ispitano na ljudima - od dvadeset pet do četerdeset pet tisuća ljudi - dobrovoljci to dobivaju plaćeno, i nije caka prijepora u ispitanome na ljudima nego je caka prijepora bila u tome da vrijeme pronalaska efikasnog cijepiva traje uobičajeno duže od godine dana kao u slučaju covida..
- dvije - tri....
Sada se dogodilo ono što nikada do sada nije - sva istraživanja drugih virusa i nečega koja su bila u toku su bila prekinuta i sve velike svjetske farmaceutske kuće su stavile u mirovanje većinom sve na čemu su radile do tada, i sve ljudske resurse usmjerile na istraživanje samo Covida. Dobile su i javno financiranje - npr. od strane eu. - dakle više potrebnog novaca u jednom momentu, jer i dostupnost fiinanciranja igra važnu ulogu u brzini pronalaska nekog cijepiva,
Tako to nekako ide - koliko smo popratili, rusi su svoje cijepivo razvijali na već poznatim bazama i uštedjeli dio potrebnog vremena - nešto slično - lupiti ću bez veze - trebaš cijepiti jabuku, moraš znati na koju podlogu je možeš cijepiti, kada saznaš, moraš najprije proizveti tu podlogu, i izgubio si godinu dana. Ako tu podlogu imaš već proizvedenu u svome rasadniku, uštedio si si godinu dana i odmah ideš na kalemljenje.

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
A šta kažete na to da kod nas naš dragi predsednik je doneo odluku da svakome ko se vakciniše dobije 3000 dinara i juče valjda su postavili punkt za vakcinaciju u tržnom centru u Beogradu i izbio je stampedo, ljudi su gazili jedni preko drugih da prođu preko reda, bilo je i povređenih.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
Jo!
To vraštvo ko i automobili :p
Prije su auti (u D) prije izlaska iz tvornice, bili testirani od strane pokusnog vozača na pokusnoj pisti. On je na 4 komada papira A4 stavljao kvačice uz pitanja. Onda su se dosjetili da će to za Rvacku raditi njihov servis ovdje gdje je niger plaćen 5E, a ne 25E kao kod njih.
Misliš da su farmaceuti glupi?

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Zdravo zivo (stari slavenski pozdrav)moji forumasi,pitanje za ponosne"pionirke",ja bih zelio da u Hrvatsku dojde Indijski soj korone.
Ako znate bar osnove matemtike bicete suglasni sa mome.
Ako u Indiji dnevno umire 3000 ljudi od morone(sluzbene objave)X 365 dana oni ce izumrijeti za 1127g. sa time da se niko ne rodi.U horvatistanu dnevna smrtnost 50 ljudi X365 izadje da cemo nestati za 217g da se nitko ne rodi.
Znaci vi koji vjerujete u plandemiju molite dragoga Boga da kod nas dojde taj soj,mi ostali molimo da se prestanete bojati i da znate racunati.
Ljubi vas deda Hotela i ostali hrbri forumasi. 🙋‍♂️

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,477
Ja mislim da bi se trebala tema zatvorit ko što je bio i prijedlog...
Dajem svoj glas,, na taj prijedlog,,,
Jer kad počnem da čitam pojedine postove,,, lično imam osjećaj da je Gebels tu među nama,,o_O

O

ObrisanŽ28

Guest
Neznam odkad je kod nas lječenje besplatno.
Pogotovo ako raka dobiješ.
Ljekove treba plaćati.
Svako mjesec plaćam za kojekakve ljekove po 500 kn.
A nažalost neko u familiji ima metastaze i za lječenje će trebati oko 5000 eura već.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh