• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
Jo, a da nisu malo zamijenjene teze?
Oduvijek su liječnici tražili (laboratorijski) dokaze da je netko bolestan.
A sad se mora dokazivati da je netko zdrav. To se kosi sa zdravim razumom. Tebi ne?

Glede desnice - gdje je ona utjecajnija, u državi je generalno bolje (primjer Mađarske, još više Poljske)
Ljevica, liberali, kozmopoliti su ljudi bez osjećaja za domovinu.
Ako mislite da je ljevica med i mlijeko, sjetite se koliko je samo "ljevičar", drug Staljin, pobil vlastitog naroda i skoro 50% Ukrajinaca glađu 39-tih. Da ne spominjem neke nacional-socijaliste...
Na žalost ljevičari vladaju po svijetu...a i pri nama.
Tradicionalne vrijednosti, "vjera, ljubav i Domovina" se ne poštuju, zahvaljujući ljevičarima i "europejcima".
Ne poštuje se referendumska volja naroda: potpisana je Istanbulska konvencija, pederima se daju djeca na posvajanje i udomljavanje. Meni to nije normalno. Nek se j.. s kim i kak hoće u svom domu, a ne želim da moje dijete gleda povorke sramote ... Većina postaje podčinjena radi glasne manjine.
Jel to tebi normalno? Meni nije.
Hrvatska ima Zakon o zaraznim bolestima od prije korone, ko i svaka druga država. Kaj misliš, što u njemu piše?
Piše da država može suspendirati slobodu i nametati samovolju...ali u vremenski ograničenom vremenu. Ovo kaj danas imamo očito to nije i ne misle prestati dok se ne postignu zadani ciljevi ("total reset").

A zakaj misliš da ne doprinosim zajednici? Na moju žalost, ne delam nikaj na crno, svaka kuna plaće mi je porezovana. Kaj bi još više htjela? Nije moje dijete kad dobilo doplatak, niti besplatni vrtić, niti gablec u školi, jer "oni imaju". A nitko ne vidi koliko radimo. Jel to društvo pošteno prema meni?

Moj izbor je da želim živjeti na selu i na relativnoj osami, gdje nema kamera niti naplate parkiranja, da mogu pljunuti na svoju grudu i popišati se na njoj gdje se meni hoće, valjati pjevati ili galamiti do mile volje.

Glede amerike (SAD): filmovi i propaganda su stvorili "sliku meda i mlijeka, poštenja i reda", baš kak danas propaganda o nevisljivom neprijatelju. Svatko tko malo razmišlja svojojm glavom bude sam zaključil da nam je od tam došlo uglavnom zlo: pljačke, kriminal, ovrhe, droga, pederluci raznih vrsta...sve čega se pametan stidi, a čime se budala ponosi...

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
samo mirno, tužili budemo na sudu i covid putovnica bude izbrisana...jer u korijenima svega nema podjele na crne i bijele, nema ni na muške i ženske, pa nema ni na cijepljene i na necijepljene...
lock-down je bio isti za sve, tako i sve ostalo mora biti...
a kao i sve ostale ideje, i ta će pasti kad se dokaže da cijepljeni mogu zaraziti druge cijepljene i necijepljene...
samo treba malo vremena... ;)
Počelo je, a nadam se da nije prekasno:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Jo, a da nisu malo zamijenjene teze?
Oduvijek su liječnici tražili (laboratorijski) dokaze da je netko bolestan.
A sad se mora dokazivati da je netko zdrav. To se kosi sa zdravim razumom. Tebi ne?

Glede desnice - gdje je ona utjecajnija, u državi je generalno bolje (primjer Mađarske, još više Poljske)
Ljevica, liberali, kozmopoliti su ljudi bez osjećaja za domovinu.
Ako mislite da je ljevica med i mlijeko, sjetite se koliko je samo "ljevičar", drug Staljin, pobil vlastitog naroda i skoro 50% Ukrajinaca glađu 39-tih. Da ne spominjem neke nacional-socijaliste...
Na žalost ljevičari vladaju po svijetu...a i pri nama.
Tradicionalne vrijednosti, "vjera, ljubav i Domovina" se ne poštuju, zahvaljujući ljevičarima i "europejcima".
Ne poštuje se referendumska volja naroda: potpisana je Istanbulska konvencija, pederima se daju djeca na posvajanje i udomljavanje. Meni to nije normalno. Nek se j.. s kim i kak hoće u svom domu, a ne želim da moje dijete gleda povorke sramote ... Većina postaje podčinjena radi glasne manjine.
Jel to tebi normalno? Meni nije.

Piše da država može suspendirati slobodu i nametati samovolju...ali u vremenski ograničenom vremenu. Ovo kaj danas imamo očito to nije i ne misle prestati dok se ne postignu zadani ciljevi ("total reset").

Ne.
U situaciji u kojoj širenje zaraze prijeti ekonomskoj stabilnosti države, ne.
Ovo spada u posebne okolnosti koje iziskuju posebne mjere koje su definirane Zakonom o zarazi.
Tak da bu popušil svoje nade u Ustavni sud Darijus, a razočarali se budu oni kojima se daje izbor da biraju što žele a što ne žele. Neželioci će biti financijski olakšani ili bu im novac ostal u đepu ali budu živjeli u četiri zida države.
Mislim da ti politika baš i ne ide.
Ljevičari u Europi već nekoliko godina gube pozicije, slabe, njihove pozicije lomi radikalna ljevica - gricne im biračko tijelo taman dosta da se koprcaju u opoziciji, nacionalistička desnica dobiva šansu, a hoće li je iskoristiti ili će proći kao tvoj favorit u Hr. - pokazati će vrijeme.:)

Sada bumo stali sa politikom jer bude opet netko sa satelitom tražio zatvaranje teme ili nogu v rit meni na neko vrijeme, ili kao melem njihovoj duši bi bilo najbolje za stalno. :)

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Kolakušić je u EU parlamentu, rekao ovako,"... ako se svaka smrt u periodu 28 dana od pozitivnog testa na COVID 19, smatra i razlogom smrti covid19 tako treba odmah implementirati to svaka smrt 28 dana od cijepljenja, treba biti proglašena kao smrt od cijepljenja....).
Naglašavam da nisam niti birač niti simpatizer Kolakušića.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
Ne.
U situaciji u kojoj širenje zaraze prijeti ekonomskoj stabilnosti države, ne.
Ovo spada u posebne okolnosti koje iziskuju posebne mjere koje su definirane Zakonom o zarazi.
Jo, o čemu ti to govoriš???
Broj "zaraženih" kad je provedeno zatvaranje je bil manji od 500 na 4mil stanovnika (ne sjećam se točnog broja)...da ne govorimo o gubitcima uzrokovanim zatvaranjem ugostiteljskih djelatnosti. Trošak je ~35mlrd kn. Radi čega? Radi nečijeg plana...
Ekonomsku stabilnost države je ugrozila ova podanička vlada!
Lukašenko je odbil "pomoć" od 900mil €, jer je izjavil da korone u Bjelorusiji nema. Kaj mu nisu podmetnuli ulične nerede u kojima Minsku za zahtjevom da "diktator" odstupi... I ti još vjeruješ u pandemiju?

Posljednje uređivanje:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Kolakušić je u EU parlamentu, rekao ovako,"... ako se svaka smrt u periodu 28 dana od pozitivnog testa na COVID 19, smatra i razlogom smrti covid19 tako treba odmah implementirati to svaka smrt 28 dana od cijepljenja, treba biti proglašena kao smrt od cijepljenja....).
Naglašavam da nisam niti birač niti simpatizer Kolakušića.
I tebi je njegovo mišljenje relevantno?
Kolakuševićevo?
Neovisno o tome, koje je on struke da može relevantno određivati na koji način se klasificiraju medicinske indikacije?

Hrvatski birači nikako da nauče da uhljebljuju Kolakušiće, Zidaše, Laburiste, Mostaše i slične na državnu sisu, sva nejačad čija je mantra da neće u koaliciju sa ovim ili onim je zapravo samo zauzimanje saborske fotelje i mlaćenje fine plaće beskorisnim laprdanjem bez pruzimanja odgovornosti, jer kada dođeš na vlast moraš pokazati što znaš i što možeš - svoj pravi kapacitet.
A kod takvih kapacitet za obnašanje odgovornih funkcija je nula bodova. Samo bla, bla, bla, bla, bla.....
Hiperaktivnog Kolakušića sam procijenila i ocijenila nakon prvih deset rečenica koje je javno izgovorio i prekrižila ga kao relevantnog za bilo koju političku ili gospodarsku sferu. A sada, pogotovo i zdravstvenu.

Kolakušić..... :hahah:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Jo, o čemu ti to govoriš???
Broj "zaraženih" kad je provedeno zatvaranje je bil manji od 500 na 4mil stanovnika (ne sjećam se točnog broja)...da ne govorimo o gubitcima uzrokovanim zatvaranjem ugostiteljskih djelatnosti. Trošak je ~35mlrd kn. Radi čega? Radi nečijeg plana...
Ekonomsku stabilnost države je ugrozila ova podanička vlada!
Lukašenko je odbil "pomoć" od 900mil €, jer je izjavil da korone u Bjelorusiji nema. Kaj mu nisu podmetnuli ulične nerede u kojima Minsku za zahtjevom da "diktator" odstupi... I ti još vjeruješ u pandemiju?

ZJ, nemam riječi niti vremena - idem kopati krumpire.
Malecko si mi smješan. :)

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
I?
Nitko ih ne sili.
Moći će ići kud god požele.
Ako naprave test koji pokaže da su negativni. O svome trošku. I odsjede 10 dana zatvoreni u sobi u državama koje to traže od necjepljenih. Nakon toga su slobodni ići po cijeloj državi kamo žele. Kada se vrate doma, u svoju državu, napraviti će test. O svome trošku. Ako budu negativni, mogu kamo hoće po cijeloj državi, ako ne budu, budu doma u samoizolaciji 10 dana, pa mogu kamo hoće. Po svojoj državi. Za drugu - opet test o svome trošku. Ako žele ići - nema prisile cjepljenja, plati , dokaži, i idi kamo te volja..

Možda ti ne bi vjerovao koliko ima onih koji se žele cjepiti.
Kada pogledaš malo bolje forume, portale na kojima se ostavljaju komentari, uvijek one negativne, skužiš nešto - uvijek, na svim temama slične tematike nekoliko jednih te istih ljudi sipaju defetizam i negativu.
Tko ne proanalizira strukturu takvih sudionika, stječe dojam masovnosti, a zapravo šaka bojne lupa po svuda, a oni čiji su stavovi drugačiji se jednostvano odmaknu, sami isključe i ne žele sudjelovati u takvim raspravama, pa se stječe dojam da je manjina većina. I onda dođu izbori i defetisti - njihov odabir - bivaju debelo poraženi. I još ne kuže da su manjina a ne većina.
Kaj se more....tako da se ne trebaš bojati drastičnog jačanja ekstremne desnice. Nje je oduvijek bilo i uvijek će je biti. Sljednici Parage su tu, to su formirani karakteri koji, i kada mu pred nosom pokažeš bijelo, oni će tvrditi da je crno - tip osobnosti koju ne može promijeniti okolina ako sama osoba ne smogne snage za promjeniti je.
Zdrav razum uvijek nadvalda, ali da manjina može napraviti probleme - može.

I to je to.

@kojotče se uzalud veseli.
Nema diskriminacije - sve ti je dozvoljeno kao necjepljenome, samo moraš dokazati da nisi širitelj zaraze. O svome trošku.
Hrvatska ima Zakon o zaraznim bolestima od prije korone, ko i svaka druga država. Kaj misliš, što u njemu piše?
Koji Paraga, pogledaj malo dublje u povijest, pošto vidim da si načitana.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Zar ti misliš da su sad stručnjaci na repertoaru (vlada, stožer...... pa stožer za obranu digniteta..... i slični)
A joj :hahah:.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Što ne valja? Pojasni.
Sve to, što tako zdušno podržavaš, tako su i crnci morali iza sjedit u busu i piti vodu iz slavina iz kojih bjelci ne piju. Pa što, pa mogu se voziti busom, pa mogu piti vodu? Nitko im ne brani?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,747
Tak da bu popušil svoje nade u Ustavni sud Darijus, a razočarali se budu oni kojima se daje izbor da biraju što žele a što ne žele. Neželioci će biti financijski olakšani ili bu im novac ostal u đepu ali budu živjeli u četiri zida države.

popušil il ne, cepil se nebum...a niti zarazil (osim kad se svi drugi, pa ja tek onda zadnji)...
i nemam vremena ići nikam, a kad bum imal vremena i želju, pa nebum propal za 500 kuna kolko košta test...
ovo kaj pričaju da se nebu moglo u restorane ili kajjaznamkam, stotka u đep (džep po hr. pravopisu) i idem kam ni cepljeni nebuju mogli...😜
štel sam reć, da bi funkcionirala covid putovnica, bit će potreban zakon o tome...a znam par adezeovaca koji se isto neće cijepit, pa ćemo vidjeti koja struja će prevladati...
činjenica je, pa živimo u državi di se svjedodžbe, diplome i vozačke kupuju, najte me danerečemkaj da se potvrda o cepljenju nebu dala kupit...jojojojojojojojojooooo...jo...🤪

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,945
Likson se cijepio pred 20tak dana. Jučer pozitivan i svi oko njega v rešt!
To me malo zbunjuje! :unsure:

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
popušil il ne, cepil se nebum...a niti zarazil (osim kad se svi drugi, pa ja tek onda zadnji)...
i nemam vremena ići nikam, a kad bum imal vremena i želju, pa nebum propal za 500 kuna kolko košta test...
ovo kaj pričaju da se nebu moglo u restorane ili kajjaznamkam, stotka u đep (džep po hr. pravopisu) i idem kam ni cepljeni nebuju mogli...😜
štel sam reć, da bi funkcionirala covid putovnica, bit će potreban zakon o tome...a znam par adezeovaca koji se isto neće cijepit, pa ćemo vidjeti koja struja će prevladati...
činjenica je, pa živimo u državi di se svjedodžbe, diplome i vozačke kupuju, najte me danerečemkaj da se potvrda o cepljenju nebu dala kupit...jojojojojojojojojooooo...jo...🤪
Kolega Darijus, moram se nadovezati da se diplome i ostalo navedeno ne kupuju nego dolaze u "paketu" kad potpišeš člansku iskaznicu.

Likson se cijepio pred 20tak dana. Jučer pozitivan i svi oko njega v rešt!
To me malo zbunjuje! :unsure:
Mene zbunjuje jako, kojom verzijom, ako se može znati. Sve mi više"smrde" Američka "sranja"

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pajdo,kak terapije? ,a za medicinske sestre budemo drugi put.
Ide pomalo, još se nisam snašel baš al ide, jako puni ljudi ima sa post covidom, takvih slučaja da nemrem vjerovati. Kak sam pisal već na svakoga ostavlja drugačije posljedice.
Normano ima i onih sa teškim operacijama i jako bolesnih, to kad vidim sretan sam kaj sam živ opće.
Krapinske su inače na na glasu kao broj1.
Imal sam priliku i ostati u bolnici tih 10 dana, al sam odlučil svoje mjesto nekome drugome ustupiti. Meni nije daleko svaki dan putovati, a imam sve pohvale tam za fizijatre i doktore.
Nemreš pariti te doktore sa ovima iz Domova Zdravlja, ovo je baš onak kak bi trebalo biti pravo lječenje, imam puno toga kaj sam dobil i sve me to umara, al vele da tak mora biti, sad me polako sve drugo boli kaj me nije bolelo prije. Nadam se oprovku ovom rehabilitacijom.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh