• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
@MUHA, moj profesionalni i životni odabir je takav da uvijek preispitujem stvari i sve delam s velikom dozom opreza (ono "dvaput mjeri, jednom reži"), dakle uvijek stvari provjeravam i s "druge strane".
Jer da nije tak, odavno bi bil pokojni...
To kaj radi takve navike slijepo ne vjerujem i ne slušam "autoritete" s položajem, a ne znanjem, koštalo me posla, a to vjerojatno i znaš. Ali Bog nikad ne zatvori jedna vrata, a da ne otvori druga, možda još i veća.

Svaka medalja ima dvije strane, a svaka istina ima dva pogleda - ali je ipak samo jedna.
Nikom ne namećem nikaj, samo želim da ljudi ne budu ovce, koje se tjera u tor i, slikovito rečeno, dobrovoljno idu na klanje (ili cijepljenje...), već da dobro razmisle o svojim postupcima.

Uz ovoliko reklama, koncerata i sličnih reklamnih gluparija "cijepi se..." jednostavno mi priča previše smrdi. Naravno, kad bude dobrovoljno "cijepljen dovoljan broj ljudi" onda budu lako nametnuli obavezu svima.
A onda svake godine, pa za svaki prdac... i gotovo je sa zdravljem, a i slobodom da budemo ljudska bića (ako još jesmo poslije ovoliko "državnog terora" zatvaranjem zdravih, plašenja brojem umrlih i propagandom i uništavanjam privrede).

Jel nije čudno da nazoveš "svojeg doktora" radi jakih bolova (negdje), a on ti odgovori tipa "dojdi za tjedan dana jer imamo veliku gužvu zbog cijepljenja". Jel to normalno??? Meni nije.

Pogledal sam pročital toga dosta i na stranom jeziku, a srećom na ovoj stranici ima dobrih sažetaka na hrvatskom.

PLandemija bu prestala kad se bu o njoj prestalo govoriti, ne prije i ne kasnije.
U cjeloj toj litaniji koju si napisal nisi se ni udostojil odgovoriti na moje pitanje.

Nisam te pital za tvoj životni put, za situaciju u zdravstvu, za stranice koje si pročital.....pital sam te samo za tvoje mišljenje zašto su se ti ljudi prijavili za cijepljenje nakon kaj su prošli bolest i neki od njih imaju posljedice.
To ti pitaj na stranicama koje pratiš pa kad saznaš javi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ja znam za dva slučaja koji su imali teže simptome i duže bili u koroni, prijavili se i zasad odustali od cjepljenja. Baba i stric 🤭😁
Da se razmemo, ni ja nisam za cjepljenje. Nikakvo, jedino ono koje nam nameče krščanska dužnost, a o tome sam pisal koju stranicu prije 🤭

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
U cjeloj toj litaniji koju si napisal nisi se ni udostojil odgovoriti na moje pitanje.
Iz straha...nametnutog svakodnevnim malteretiranjem vijestima, valjda u nadi da se ne bu ponovilo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Hočeš reči da je ljude koji su prešli koronu strah da se opet ne razbole jer su maltretirani u vijestima?

Pročitaš li ti ikada post koji si napisal i razmislis li kaj si napisal?

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
A velite da širim teorije zavjere...pa eto vam, nevjerni Tome...

Lani maske, ove godine Digitalni ID...sve po agendi, kaka je i najavljeno...

Dakle pandemija je postala pLandemija još davno, samo mnogi još ne vjeruju.
Vrijedi pročitati...
A šta - nevjerni Tome?
To smo znali već odavno da će tako biti - i da kažem odmah - osobno nemam apsolutno ništa protiv.

Nitko nkoga ne prisiljava da se cjepi - možeš necjepljen ići kamo god poželiš unutar svoje države. Možeš necjepljen ići kamo god poželiš - u koju god državu svijeta želiš - ako dokažeš da ne nosiš korona virus. Dokažeš na svoj trošak jer je i odluka da se ne cjepiš i time eliminiraš mogućnost da ga imaš, tvoja osobna. I poštuješ propise tih država o kretanju necjepljenih i radnjama koje moraju poduzimati na svoj trošak. Poštuješ propise aviokompanija koje necjepljene također ne primaju u svoje avione ako nemaju dokaz da nisu nositelji virusa - na svoj trošak.
Mome sinu je trenutno to problem - dokazivati na svoj trošak da nisu - on i njegova obitelj nositelji virusa - U Enleskoj takav dokaz - test - košta 1500 kn po osobi. Puta 4 njih. Bez tog dokaza u Engleskoj ne mogu ući u avion i doći doma. Niti u Hrvatskoj izaći iz aviona a da ne idu drito u samoizolaciju deset dana. Kada dođu doma, prije povratka, za ulazak u avion i za stupanje na Englesko tlo trebaju tu u Hr. napraviti opet 4 testa - kod nas takvi ko u Engleskoj koštaju 500 kn. I bez obzira što su ih napravili i budu negativni, kada izađu u Engleskoj iz aviona idu drito u desetodnevnu samoizolaciju.
Provjereno točne informacije iz osobnog iskustva prije niti mjesec dana.

Eto, nitko ti ništa ne brani, idi ti necjepljen kamo god hoćeš, radi testove i dokazuj da nisi ugroza za druge oko sebe - na svoj trošak. Idi, putuj autom, leti avionom, primiti će te svuda samo moraš dokazati da si zdrav i da nećeš njihovim građanima donjeti zdravstvene probleme i posredno time i njihovom gospodarstvu štetu. Jel pošteno? Za mene je to pošteno. Država ti nudi besplatno cjepljenje, ne želiš, ok, plaćaj i dokazuj da nisi opasnost za one oko sebe.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Nitko nkoga ne prisiljava da se cjepi
Otom potom... Ne fizički, ali medijski definitivno da, a čim spominju kao već nekakve 'sankcije' za nas ne cjepljene, znam koliko je sati. Mislim kažu imaju popis ne cjepljenih i razmišljaju o sankcijama, a nisu svi pozvani. 🤦‍♂️

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Otom potom... Ne fizički, ali medijski definitivno da, a čim spominju kao već nekakve 'sankcije' za nas ne cjepljene, znam koliko je sati. Mislim kažu imaju popis ne cjepljenih i razmišljaju o sankcijama, a nisu svi pozvani. 🤦‍♂️

Žele imati popis iz razloga da ih pozovu na cjepljenje.
Ne da necjepljene kažnjavaju, sankcioniraju na bilo koji način.
Necjepljeni će sami odlučiti da će biti ograničeni u kretanju u vremenu u kojem države na svome tlu imaju propisane mjere kojih se njihovo pučanstvo treba pridržavati. Kada uđeš u tuđu kuću, moraš poštovati domaćina i njegova pravila ponašanja u komunikaciji, za stolom - ne možeš se derati u razgovoru, sjesti u fotelju i staviti noge na stol, kretati se po sobama kuće, otvarati vrata koja ti se prohtije. Gost si i poštuješ regule koje u toj kući vladaju.
Jedan hoteljer će te pitati za tvoj korona status jer ne želi tebe necjepljnog da mu rušiš imiđ sigurne destinacije. On živi od gostiju koji se žele u "njegovoj kući" osjećati sigurno. Ako misle da nisu sigurni, otiće će u drugi hotel, u drugu državu, a hoteljer će "ostati gladan" - propasti. Zbog tebe (i sličnih tebi, naravno). Jedna država ne želi tebe necjepljenog jer ne želi da mu doneseš virus i rušiš njezin status sigurne destinacije. U svojoj "kući" radi što hoćeš - ako ti ostali "ukućani" to dopuštaju, ali u tuđoj ne možeš i nećeš. U "našoj" kući ja od tebe očekujem da solidarno doprineseš mojoj sigurnosti, a ja imam osjećaj obaveze da solidarno doprinesem tvojoj sigurnosti. Mi smo društvo, zajednica od 4 milijuna jedinki, živimo zajedno i ovisimo jedni o drugima - i kroz zdravstveni i kroz ekonomsko - gospodarski sustav. Pad gospodarstva financijski utječe indirekto na sve nas financijski. A svi mi želimo baš to financijsko što bolje da si možemo ispunjavati ne samo osnovne životne potrebe nego i želje i željice koje dušu vesele, a ne samo umire trbuh.

Neće tebe necjepljenog ograničavati popis necjepljenih. Ogrničavati će te popis cjepljenih u kojem tebe neće biti u vrijeme kada mjere budu na snazi - sada, na jesen.....ne u tvojoj državi nego u svim drugim državama svijeta koje tako odluče. Na njihove odluke ti ne možeš utjecati, možeš se mrštiti, proklinjati ih, ali svaki gazda u svome "domu " radi što on hoće, što misli da je za njega dobro, a ti, ako ti se ne sviđa, ne idi na njegov "grunt". Tako dugo dok države svijeta, ili sve ili neke, imaju mjere koje ograničavaju, ili ćeš plaćati iz svoga đepa i biti ograničen, ili će ti tvoja država biti omeđen geto van kojeg bez da te udari dobro po đepu nećeš moći izaći.
I nisu te te države osudile na geto - sam si, svjesno, donio odluku da ti to želiš.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
PLandemija bu prestala kad se bu o njoj prestalo govoriti, ne prije i ne kasnije.
Prestanak govorenja i prestanak "pLandemije" kak je ti zoveš su interaktivno povezani. Kad nebu jednog, prestalo bu i drugo i tu se slažemo. Prestanku govorenja možemo dati doprinos tu na forumu. Već se jedno vrijeme ponavljamo i mislim da bi bilo bolje prestati. Najjednostavnije je zaključavanjem teme za nove postove. Kaj baš moramo sami sebe maltretirati? :unsure:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,924
Bio film!
Likson plovio čamčićem nekim oceanom nekoliko mjeseci. Za to vrijeme na kopnu neka boleština potamanila muške punoglavce, a ženskadija hoće klinčadiju, koju nema tko napraviti.:unsure:
Sve si mislim je l bi bilo dobro da se ne cijepim jer se još ne zna kak vraštvo djeluje na plivaće! :hahah:
Onda si pak mislim, i ovk i onak bi najebo!

• Haha
Reactions: ZJ

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Jo, moraš biti svjesna da kako puno ljudi se ne želi cijepiti. Pošto ih po tvom neće niko zaposliti,dolazit će do nemira, ojačati će ekstremna desnica, a onda znamo kaj sljedi. Povijest se ponavlja.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
samo mirno, tužili budemo na sudu i covid putovnica bude izbrisana...jer u korijenima svega nema podjele na crne i bijele, nema ni na muške i ženske, pa nema ni na cijepljene i na necijepljene...
lock-down je bio isti za sve, tako i sve ostalo mora biti...
a kao i sve ostale ideje, i ta će pasti kad se dokaže da cijepljeni mogu zaraziti druge cijepljene i necijepljene...
samo treba malo vremena... ;)

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,924
Ima još!
"NEHOSPITALIZIRANI covid-19 pacijenti imaju nizak rizik od ozbiljnih, dugoročnih posljedica zaraze, ali se kod njih zabilježio veći broj odlazaka obiteljskom liječniku nakon infekcije, navodi se u istraživanju objavljenom u časopisu The Lancet Infectious Diseases.
"Apsolutan rizik od ozbiljnih akutnih komplikacija nakon zaraze koronavirusom koja ne zahtijeva bolničko liječenje je malen. Međutim, povećan broj posjeta doktoru obiteljske medicine i ambulantni posjeti liječnika mogu biti posljedice zaraze", navodi studija.
Radi se o kohortnom istraživanju u kojemu su sudjelovali danski osiguranici, pacijenti te su se koristili podaci danskih osiguravajućih kuća."

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Zapamtite svi koji nemogu biti u propisanoj šabloni određenih moćnika, su vještice za lomaču.
Netko je već na ovom forumu, napisao da mu nije jasno zašto se djeci u školi mora doplaćivati obrok, a kriminalci u zatvoru jedu 3 puta dnevno na račun države.

• Like

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Zapamtite svi koji nemogu biti u propisanoj šabloni određenih moćnika, su vještice za lomaču.
Netko je već na ovom forumu, napisao da mu nije jasno zašto se djeci u školi mora doplaćivati obrok, a kriminalci u zatvoru jedu 3 puta dnevno na račun države.

Osnivači škola su lokalne vlasti. Lokalna vlast ih je obavezna i financirati.
Mogu obroci za učenike biti besplatni, ali plaćati će ih općina ili grad u kojima su škole. Dakle, i opet ćeš ih ti kao roditelj plaćati, pošto će općina imati pojačane troškove, da namakne paru bude povećala prirez ili tražila od države veći postotak koji ostaje lokalnoj smoupravi. Država će dati ali će uzeti od tebe, jer mora imati više da bi više mogla dati. Ništa nije besplatno, sve je naše i sve mi plaćanmo, samo su oni koje biramo - na lokalnoi ili nacionalnoj razini - ti koji raspodjeljuju. :)

Meni je dobar američki sustav zatvorske politike - privatiziran. Privatnik izgradi zatvor, država ga unajmi, ne znam da li mu država osim najma plaća još nešto, a zatvorenici rade u zatvorskim pogonima - odrađuju svoj boravak tamo, da li dobiju što plaćeno isto ne znam.
Ima neki mjesec kako sam gledala dokumentarac američki u kojem vele da američki zatvorski sustav generira 3 milijuna radnih mjesta.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Meni je dobar američki sustav zatvorske politike - privatiziran. Privatnik izgradi zatvor, država ga unajmi, ne znam da li mu država osim najma plaća još nešto, a zatvorenici rade u zatvorskim pogonima - odrađuju svoj boravak tamo, da li dobiju što plaćeno isto ne znam.
Ima neki mjesec kako sam gledala dokumentarac američki u kojem vele da američki zatvorski sustav generira 3 milijuna radnih mjesta.
Javno-privatno partnerstvo...veliki izvor korupcije i interesa.
Ne čude drastične kazne za ne (pre)velike prekršaje, jer mnogi imaju neposredne i posredne koristi od "modernih robova".
Jel se netko sjeća filma Escape plan o brodu-zatvoru znanom "Grobnica"?

Zanimljivo, tebi su prihvatljive mnoge totalističke ideje usmjerene protiv malog čovjeka...:unsure:

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Zanimljivo, tebi su prihvatljive mnoge totalističke ideje usmjerene protiv malog čovjeka...:unsure:
Točno, a da sam ja to rekao rekli bi da guram, goli otok u prvi plan, i još za koje šta drugo.
Ali evo reći ću i to ja jesam, za zatvor sa prisilnih radom, ali ne u privatnoj režiji.
Čak teže zločine bi kažnjavao sizifovskim poslovima.
Jer dobar dio tih koji su završili u krletki, i jesu tamo po onoj staroj narodnoj (... nezaposlen um je vražje igralište...)

• Like

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Jo, moraš biti svjesna da kako puno ljudi se ne želi cijepiti. Pošto ih po tvom neće niko zaposliti,dolazit će do nemira, ojačati će ekstremna desnica, a onda znamo kaj sljedi. Povijest se ponavlja.

I?
Nitko ih ne sili.
Moći će ići kud god požele.
Ako naprave test koji pokaže da su negativni. O svome trošku. I odsjede 10 dana zatvoreni u sobi u državama koje to traže od necjepljenih. Nakon toga su slobodni ići po cijeloj državi kamo žele. Kada se vrate doma, u svoju državu, napraviti će test. O svome trošku. Ako budu negativni, mogu kamo hoće po cijeloj državi, ako ne budu, budu doma u samoizolaciji 10 dana, pa mogu kamo hoće. Po svojoj državi. Za drugu - opet test o svome trošku. Ako žele ići - nema prisile cjepljenja, plati , dokaži, i idi kamo te volja..

Možda ti ne bi vjerovao koliko ima onih koji se žele cjepiti.
Kada pogledaš malo bolje forume, portale na kojima se ostavljaju komentari, uvijek one negativne, skužiš nešto - uvijek, na svim temama slične tematike nekoliko jednih te istih ljudi sipaju defetizam i negativu.
Tko ne proanalizira strukturu takvih sudionika, stječe dojam masovnosti, a zapravo šaka bojne lupa po svuda, a oni čiji su stavovi drugačiji se jednostvano odmaknu, sami isključe i ne žele sudjelovati u takvim raspravama, pa se stječe dojam da je manjina većina. I onda dođu izbori i defetisti - njihov odabir - bivaju debelo poraženi. I još ne kuže da su manjina a ne većina.
Kaj se more....tako da se ne trebaš bojati drastičnog jačanja ekstremne desnice. Nje je oduvijek bilo i uvijek će je biti. Sljednici Parage su tu, to su formirani karakteri koji, i kada mu pred nosom pokažeš bijelo, oni će tvrditi da je crno - tip osobnosti koju ne može promijeniti okolina ako sama osoba ne smogne snage za promjeniti je.
Zdrav razum uvijek nadvalda, ali da manjina može napraviti probleme - može.

I to je to.

@kojotče se uzalud veseli.
Nema diskriminacije - sve ti je dozvoljeno kao necjepljenome, samo moraš dokazati da nisi širitelj zaraze. O svome trošku.
Hrvatska ima Zakon o zaraznim bolestima od prije korone, ko i svaka druga država. Kaj misliš, što u njemu piše?

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Da, o svome trošku, normalno da o svome, a ti to ponavljaš, vidiš da ne valja sl svejedno je oke kao.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Javno-privatno partnerstvo...veliki izvor korupcije i interesa.
Ne čude drastične kazne za ne (pre)velike prekršaje, jer mnogi imaju neposredne i posredne koristi od "modernih robova".
Jel se netko sjeća filma Escape plan o brodu-zatvoru znanom "Grobnica"?

Hm, zanimljivo....Amerika u svijesti većine Hrvata kotira kao koljevka demokracije, rada i reda, Dembelija neograničenih mogućnosti.
Kada treba kritizirati Hrvatsku i njezine pravosudne i gospodarke aspekte, onda se treba ugledat i u Ameriku i u Eu države koje su, kao, savršno uređene .Kod njih toga nema, jel....a mi smo dno dna.
Kada Hrvatska nije u kontekstu, onda su ti istii korumpirani i totalitaristi i još mnogočega drugog.. Kak bi moja pokojna baka rekla - KVK - kako vjetar puše.

Je, odgledala sam Escape plan.

Meni su prihvatljive ideje koje su usmjerene protiv pojedinca u cilju zaštite cjelokupnog društva. Nije bez razloga Evolucija ugradila u naše gene potrebu za zajedništvom. Da nemamo potrebu za zajedništvom ugrađenu u genima, ne bismo živjeli u selima, gradovima, bili bi razbacani po "šumama i gorama" cijelog planeta svatko na svome brijegu, i danas čovječanstvo sigurno ne bi gledalo slike Marsa snimljene na Marsu. Zajedništvo podrazumjeva i traži žrtvovanje nekih svojih osobnih interesa za dobrobit cjelokupne zajednice, moj ZJ.
I tu imaš izbor - želiš ostvariti samo svoj osobni interes, nitko ti ne brani izdvojiti se i živjeti gdje god hoćeš gdje nećeš imati obvezu prema nikome.
Čim živiš u zajednici, moraš i doprinositi toj zajednici - izdvajati za gradnju škole da tuđa djeca mogu ići u školu, izdvajati za ručak zatvoreniku ubojici jer ga je društvo isključilo iz zajednice, a pošto je nehumano ubiti - zato ubojica i je zatvoren - mora ga se i hraniti dok je zatvoren - dobrobit zajednice je da ubojica bude zatvoren, pa je i tvoja dužnost, kao člana zajednice da mu daš jelo, vodu i stan gdje će biti izdvojen iz zajednice iz svoje kasice - prasice. :).
A pravedno je da zatvorenik odradi i zaradi za svoj trošak boravka u zatvoru - troši sve resurse - vodu, hranu, grijanje, amortizaciju zgrade, radi trošak čuvanja ga dok je zatvoren. A biznis je biznis - neće privatnik uložiti u zatvorsku zgradu a da ne zaradi, kao niti bilo koji drugi poduzetnik u nečemu drugome.
Osobno me strašno nervira JPP, pogotovo dok se sjetim Varaždinske županije i Čačićevog JPP i gradnje onih dvorana za vrijeme Sanadera za onu Uneverzijadu ili što je već bilo preko JPP......
Odmah bih ih obojicu u bajbok.

Politiku van iz moju butiku, pa ih neću više spominjati.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh