• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ja nisam normalan čLovek i još se uvijek čudi tim brojkama koje oni izbacuju!

Pa prema tome vidim samo papirnati napredak.

Normalno da će ukinuti ograničenja jer im se jebe za stoku sitnog zuba, radi se o lovi turista

Oni sami sebe ismijavaju!

Konstantno smanjene broja covid pacijnata u bolnicama svakim danom tebi ne govori ništa - izgleda da ti malo i logika šteka osim povjerenja u brojeve.

Normalno da će ukinuti ograničenja za početak turističke sezone.
Od nečega se mora i živjeti - i poslodavci i privatni iznajmljivači i radnici direktno i indirektno zaposleni u cijeloj turističkoj industriji - proizvođači hrane i njihovi radnici, proizvođači vina i njihovi radnici, proizvođači tkanina koje koriste hoteli i njihovi radnici, iznajmljivači kreveta i njihovi radnici, ribari i njihovi radnici, proizvođači higijenskih potrebština i njihovi radnici, izletnički brodari i njihovi radnici, turističke agencije i njihovi radnici, prodavači goriva i njihovi radnici....mogu nabrajati u nedogled branše koje su naslonjene na turizam i turističku potrošnju, ali ti ionako nećeš skužiti širu sliku - da možeš ili želiš, upis koji si postavio uopće ne bi napisao.
I na kraju, na sve pobrojane naslanja se i država koja iz prihoda koje dobije od turističke sezone financira sve državne servise koje koristiš - od onih nabanalnijih - daje plaću zaposleniku u matičnom uredu da te taj može vjenčati ili izbrisati iz knjige živih, do plaće učitelju da ti dijete pripremi kroz školovanje za samostalni život od svojih prihoda, pa do sufinanciranja sume milijardi potrebne svaki mjesec za isplatu mirovina i sufinanciranja nedostatnih milijardi zdravstvenom sustavu da te liječi kada dobiješ kovid ili karcinom, ili samo nemreš prdnuti ali očeš čuti specijalistu zakaj nemreš, jer ti, eto, zdravstveno plaćaš iz svoje plaće, pa na to imaš pravo.
Bez obzira kaj to, koliko plaćaš, ni dost niti za karcinom, a kamo li za "ne znam zakaj nemrem prdnuti", ali ti pravo imaš i očeš ga iskoristiti, ali odakle bu država zela novac da to plati, boli tebe ku...ki.
Ti budeš radije kritiziral kaj država oće otvoriti turističku sezonu iz koje bu dobila kunu da tebi financira specijalista koji bu ti pogledal rit i povedal ti zakaj nemreš prdnuti, ali specijalista posjetiti i čuti mu mišljenje očeš. To je tvoje sveto pravo, jel.... @Lee, nasmiješi se, i ajd na more čim se sezona otvori, brčkaj se i bacakaj u vodi i doprinesi da država plati specijalista makar i ne za prdnuti - prije ili kasnije ti bude nekakav trebal - ne bu li specijalist dobil od države plaću, ne bu niti tebi svoje znanje dal, bude otišel njemcu povedati zakaj nemre.......para, para, para, para vrti sve - sjećaš se ABBA - e ili si premlad? :)

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Da su se oni koji kovid negiraju držali preporuka, odavno kovida ne bi bilo i tvoj susjed bi odavno operaciju obavio.
Svima je nama puna kapa i kovida i mjera što se odgovornosti tiče, ponekada kiksnemo i napravimo što ne bi trebalo, ali odgovorni imaju u svijesti da su odgovorni i prema sebi i prema drugima. Kompanija sa druge strane kojoj je kovid sprčka i zajebancija uzrokuje probleme upravo takvima kao što je tvoj sussjed - zbog tuđe neodgovornosti ne može dobiti prijeko potrebnu pomoć.
A čime su doprineli da bude korone ini koji u nju ne veruju i uopšte je nisu imali tako da nisu mogli nikog ni da zaraze

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
A čime su doprineli da bude korone ini koji u nju ne veruju i uopšte je nisu imali tako da nisu mogli nikog ni da zaraze
ovi koji su preboljeli koronu i koji su sad najglasniji ti su bili prije najglasniji da ne postoji.....
Jako puno ih znam koji su bili sigurni da je korona samo obmana a više ne pričaju tako a neki i nikako....

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Konstantno smanjene broja covid pacijnata u bolnicama svakim danom tebi ne govori ništa - izgleda da ti malo i logika šteka osim povjerenja u brojeve.

Normalno da će ukinuti ograničenja za početak turističke sezone.
Od nečega se mora i živjeti - i poslodavci i privatni iznajmljivači i radnici direktno i indirektno zaposleni u cijeloj turističkoj industriji - proizvođači hrane i njihovi radnici, proizvođači vina i njihovi radnici, proizvođači tkanina koje koriste hoteli i njihovi radnici, iznajmljivači kreveta i njihovi radnici, ribari i njihovi radnici, proizvođači higijenskih potrebština i njihovi radnici, izletnički brodari i njihovi radnici, turističke agencije i njihovi radnici, prodavači goriva i njihovi radnici....mogu nabrajati u nedogled branše koje su naslonjene na turizam i turističku potrošnju, ali ti ionako nećeš skužiti širu sliku - da možeš ili želiš, upis koji si postavio uopće ne bi napisao.
I na kraju, na sve pobrojane naslanja se i država koja iz prihoda koje dobije od turističke sezone financira sve državne servise koje koristiš - od onih nabanalnijih - daje plaću zaposleniku u matičnom uredu da te taj može vjenčati ili izbrisati iz knjige živih, do plaće učitelju da ti dijete pripremi kroz školovanje za samostalni život od svojih prihoda, pa do sufinanciranja sume milijardi potrebne svaki mjesec za isplatu mirovina i sufinanciranja nedostatnih milijardi zdravstvenom sustavu da te liječi kada dobiješ kovid ili karcinom, ili samo nemreš prdnuti ali očeš čuti specijalistu zakaj nemreš, jer ti, eto, zdravstveno plaćaš iz svoje plaće, pa na to imaš pravo.
Bez obzira kaj to, koliko plaćaš, ni dost niti za karcinom, a kamo li za "ne znam zakaj nemrem prdnuti", ali ti pravo imaš i očeš ga iskoristiti, ali odakle bu država zela novac da to plati, boli tebe ku...ki.
Ti budeš radije kritiziral kaj država oće otvoriti turističku sezonu iz koje bu dobila kunu da tebi financira specijalista koji bu ti pogledal rit i povedal ti zakaj nemreš prdnuti, ali specijalista posjetiti i čuti mu mišljenje očeš. To je tvoje sveto pravo, jel.... @Lee, nasmiješi se, i ajd na more čim se sezona otvori, brčkaj se i bacakaj u vodi i doprinesi da država plati specijalista makar i ne za prdnuti - prije ili kasnije ti bude nekakav trebal - ne bu li specijalist dobil od države plaću, ne bu niti tebi svoje znanje dal, bude otišel njemcu povedati zakaj nemre.......para, para, para, para vrti sve - sjećaš se ABBA - e ili si premlad? :)
Jadno je to ako se ograničenja ukidaju radi sezone. To ipak znači da su interesi pojedinih skupina ispred ljudskih života. Moram primjetiti da govoriš stvari koje ne idu zajedno. U jednom trenutku se zalažeš za cjepljenje (ljudske živote), a već u drugom za materijalne stvari (sezonu)

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ja sam siguran da ćemo nakon turističke sezona imati i brazilski, i južnoafrički i indijski i svaki drugi soj korone...ali, to je mala cijena za par turističkih ojra...
i lagano se bojim da će se pojavit i varijanta koja ne reagira na cjepivo, nego udara ko maksim po diviziji...
ali, to će biti tek na jesen...kad se skupi lova za cvijeće i svijeće...

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Evo danas u horvatistanu tocno 1000 zarazenih,gdje ih nadjose majke im,pa sto nisu jos jednog da nebude okruglo_Ovima sve lazi prolaze,doci ce i mutti vamo na skolovanje. :ppozdrav:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Evo danas u horvatistanu tocno 1000 zarazenih,gdje ih nadjose majke im,pa sto nisu jos jednog da nebude okruglo_Ovima sve lazi prolaze,doci ce i mutti vamo na skolovanje. :ppozdrav:
hotela,
A gdje ti to zapravo živiš sa tvojom obitelji, ili barem tvoja obitelj?
Zar te nije nimalo sramota vratiti se iz velebne Austrije u nešto takvo loše, ružno i tužno, kako o svojem domu pogrdno pišeš? Zar te nije nimalo sramota tvojih izjava?

Ima i nas drugih, koji cijeli život ovdje ponosno živimo i radimo, uzdignute glave, nas koji neizmjerno volimo ovu našu zemlju, poštujemo ju i za nju dajemo sve.

Ako ne želiš, ili nisi u stanju napisati točan naziv svoje države, bolje zašuti, sakrij se u mišju rupu i prvo nauči poštivati svoju zemlju i kroz izražavanje, jer pišeš da tu imaš svoj dom...

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Sto vama ne odgovara sto covek pise istinu I realno stanje kakvo jeste a ne ulepsava kao vi,realno je otislo sve u ***** i lopovi i politicari gledaju samo svoje dupe

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Sto vama ne odgovara sto covek pise istinu I realno stanje kakvo jeste a ne ulepsava kao vi,realno je otislo sve u ***** i lopovi i politicari gledaju samo svoje dupe
LAKI, ti ne možeš komentirati ono što svakodnevno ne živiš.
Kako ti znaš s udaljenosti više stotina kilometara što je ovdje oko mene i hotele lokalna istina; kolega nemaš o tome pojma, zato molim te nemoj to ni komentirati.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Kolega,kad je trebalo imal sam muda,cak sam i osnoval ovaj vrazji kradeze u mojem mjestu,kasnije sam osel u AT jer nisam vise mogel izdrzat ovaj lopovluk,osjecam se postenim hrvatom i covjekom kao otac petero djece a i sada svaki mjesec donesem u horvatistan 1000€ ciste love iako vecinom zivim odvojen u AT.
Nikada nisam trazil nikakva prava kao branitelj,niti pogodnosti za djecu u skoli,cak sam placal i djecji vrtic skuplje nego ostali doma cak i privatnici,valjda su moja djeca vise pojela.
Neka te bude sram ovako neposteno pisati brezrazlozno,no imamo demokraciju,more se pjeni jeebe se meni ja se ne ljutim na nikoga kao ni na tebe,valjda ti je los dan-desi se.
No molio bih te nemoj vise,prestanimo mrziti ljude,svi smo u ovom nametnutom sranju. 🙋‍♂️

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
svaki mjesec donesem u horvatistan 1000€ ciste love
Nemoj se srditi ali onda ti je bolje da delaš u Hrvatskoj, više bi zaslužil to je 100%
Van ako se ide ide se za novce, a ne za tu crkavicu od 1000eura.
Baš žalosno za kak malo delaš.

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Evo vec je pocelo,krivi ce biti necijepljeni i normalni ljudi,hvala kolegice JO.

🙋‍♂️

ps.ne mrzim nikoga,makar bio vrijedjan od nekojih ljudi

Da su se oni koji kovid negiraju držali preporuka, odavno kovida ne bi bilo i tvoj susjed bi odavno operaciju obavio.
Svima je nama puna kapa i kovida i mjera što se odgovornosti tiče, ponekada kiksnemo i napravimo što ne bi trebalo, ali odgovorni imaju u svijesti da su odgovorni i prema sebi i prema drugima. Kompanija sa druge strane kojoj je kovid sprčka i zajebancija uzrokuje probleme upravo takvima kao što je tvoj sussjed - zbog tuđe neodgovornosti ne može dobiti prijeko potrebnu pomoć.
Nije točno. Potrebnu pomoć nije dobio zbog toga što je neki debil odlučil da se ne obavljaju operacije zbog covida. Nemoj lopticu odgovornosti prebacivati na "one neke koji se ne pridržavaju nečega". Još samo treba početi sa unutrašnjim i vanjskim neprijateljskim elementima i eto nas 70 godina u prošlosti.

Posljednje uređivanje od moderatora:

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Nemoj se srditi ali onda ti je bolje da delaš u Hrvatskoj, više bi zaslužil to je 100%
Van ako se ide ide se za novce, a ne za tu crkavicu od 1000eura.
Baš žalosno za kak malo delaš.
Kolega, baš me zanima kaj bi trebalo delati u sjeverozapadnom djelu iz kojeg je kolega Hotela pa da ostane 1000 e čistog?

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Jadno je to ako se ograničenja ukidaju radi sezone. To ipak znači da su interesi pojedinih skupina ispred ljudskih života. Moram primjetiti da govoriš stvari koje ne idu zajedno. U jednom trenutku se zalažeš za cjepljenje (ljudske živote), a već u drugom za materijalne stvari (sezonu)

Koliko sam ja popratila, ograničenja se ne ukidaju radi turističke sezone, nego se trenutna ograničenja ne ukidaju radi turističke sezone usprkos dobrom trendu smanjenju zaraze i mogućnostima relaksacije nekih mjera već u ovom trenutku, prije početka turističke sezone.
To je velika razlika, dvije različite relacije, a ti i u takvoj situaciji možeš izreći prigovor u negativnom kontekstu - zašto i dalje smanjenje osobnih sloboda iako trenutni dobar trend dopušta da se neka ograničenja ukinu.
E, vidiš, ja na to gledam blagonaklono, opravdavam oprez iako je situacija dobra jer shvaćam da epidemiolozi i vlada zbog iskustva iz prošle godine "pušu na hladno".
Čekaju, iako ne treba, još tih petnaestak dana do početka sezone i ukidanja mjera kako bi se čim više ljudi procijepilo i opasnost od ponovnog razbuktavanja virusa smanjila čim duže.
Sjećamo se da je prošle godine prije početka turističke sezone virus sveden na nula slučajeva dnevno, no, u jeku najbolje sezone ponovno se rasplamsao i sezona je bila prekinuta, time i turistički i gospodarski i državni prihodi.
Zato ja, kao građanka ove države, kojoj je bitno i gospodarstvo države i financisko stanje same države, bez pogovora ću istrpjeti još dva tjedna ograničenja u opsegu u kojem ih prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji ne bi trebalo trenutno biti, dajem vladi otvorene ruke da napravi ono što treba da od grane gospodarstva od koje uvelike ovisi državni proračun uprihodi najviše moguće u ovoj kriznoj situaciji.
Indirektno, od toga ću i ja imati koristi - više će paradajza, paprike i krastavaca progutati turističko tržište, manje će ga ostati po skladištima OPG - ova i završiti na malim tržnicama, radnici koji rade u granama gospodarstva koje su ovisne o turizmu će više raditi, dobiti bolje plaće, moći će meni platiti veću cijenu za moje povrće.
Svi smo mi indirektno pvezani, ovisni.
Zato budimo solidarni, gledajmo široko, uzročno - posljedične relacije.

Inače, svi koji prate problematiku korona zaraze znaju da se od početka pojave drugog vala u svim državama eu, pa tako i u Hrvatskoj, konstantno govori o balansu. Balansu zaštite života građana i funkcioniranja gospodarstva.
Da bi taj balans dao zadovoljavajuće rezultate - sačuvao živote građana i omogućio funkcionirnje gospodarstva od kojega ti isti građani žive - zarađuju svoju plaću ili dobivaju mirovine i zdravstvene usluge - ljudi se moraju paziti da se ne zaraze - cjepljenjem i nerizičnim ponašanjem - a gospodarstvo mora funkcionirati - radnici biti na radnim mjestima , a ne zbog rizičnog ponašanja zaraženi u bolnici ili u samoizolaciji.
Osobna odgovornost je temelj svega. I u ljubavi i u ratu. :)

PS:
Sori na podcrtanom tekstu, opet me miš kljuca.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh