• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
@johabica Odustajem...bez tvojih konkretnkh odgovora...
Nisi me ničim razuvjerila da ovo nije PLANdemija.
Tvrdiš da nije točna moja uvodna rečenica, a opravdavaš "sezonsko docjepljivanje". Sama sebe pobijaš i opravdsvaš trajno stanje "novog ne-normalno".
Dapače, uvijanjem "činjenica u šareni papir" postigla si isti efekt (ko i ovo lovačko društvo zvano stožer) zvan nepovjerenje.

Usput, da ne buš rekla da sam "antivaxer" ... Prije 40-tak dana sam se dal cijepiti protiv tetanusa.
Osim kaj mi je ruka otekla i kaj sam imal bolnu kvrgu veličine kokošjeg jajceta, s crnim podljevima valjda >tri tjedna, podlaktica i prsti me još uvijek bole. Ruka nema snagu i boli dok nekaj podignem. Prije toga takvih problema nisam imal .To je tzv. Guillame-Barre sindrom (nadam se, u blažem obliku) . Cjepivo je bilo Sanofi.
Dok sam bil cijepljen s HR cjepivima (zadnji put pred 9g.), nikad nikaj.
Slučajnost? Možda.
Samo znam da dok sam živ, mojom voljom više nikad neću biti cijepljen. Mogu me otjerati na silu, ali onda bu to netko platil glavom.
Usput, hvala kaj me smatraš glupanom, po ovom tvojem zadnjem navodu.
Ja bi isto tak tebi mogel reći da si "ovca koju su dobrovoljno odveli na klanje" pucnjem biča i lajanjem pesa ovčara (ili slijepom vjerovanju stožeru)...ali mi to obiteljski odgoj ne bi dozvolil.
I šta sada - ti si imao nus pojavu na cjepljenje protiv tetanusa - je li to razlog da svi mi ostali sumnjamo u cjepivo i odbijemo ga primiti u slučaju potrebe?
Ti imaš medicinsku indikaciju - možda, nisam stručnjak da mogu decidirano tvrditi - koja opravdava - možda - ne cjepljenje tebe datim cjepivom, nas tisuću, milijun drugih nemamo, i mi želimo spas od sepse koju pruža cjepivo. Spas od bjesnoće. Spas od gripe. Spas od Velikih boginja. Ospica. Vodenih kozica. Od.....
Da, možda slučajnost, možda si jedan od malobrojnih koji imaju problem.To ne znači da imaš pravo agitirati protiv cjepiva. Imaš pravo javno predstaviti svoj sučaj, svoj problem, a meni ostaviti izbor da svoj zaključak i odluku za sebe donesem sama temeljem tvoga prezentiranog iskustva i sagledavanjem širokog konteksta cjelokupne situacije. Ti, kao pojedinac u odnosu na cijelo društvo si nedovoljano relevantan da se zbog jedinke (jedinki) cjelokupno društvo odrekne dobrobiti cjepiva.
Moja mama je alergična na penicilin - u zdravstvenom kartonu joj to crvenim velikim slovima piše, utvrđeno je to na način da ga je dobila i imala burnu zdravstvenu reakciju na njega, i doktoru ne pada više na pamet da joj ga da. Ali ja nisam, moja djeca nisu, moj muž nije i nemam razloga svakome sa kime komuniciram crniti i omalovažavati penicilin kao zdravstveno pomagalo i spas od zdravstvene ugroze. Naprotiv, govorim i govoriti ću uvijek da je penicilin odlično zdravstveno pomagalo svima koji na njega nisu alergični.
Kada ti se prezentiraju činjenice i prikaže ušablonjenost tvojih stavova, ti se nađeš uvrijeđen iako mi nije bila namjera vrijeđati te, nego samo plastično prikazati ti zadrtost tvojih stavova.
Ja sam rekla sve što je reći trebalo, nemam namjere unedogled ponavljati jedno te isto - makni političku premisu iz svoje percepcije i promatrati ćeš Stožer kao relevntno tijelo koje donosi odluke temeljem saznanja i činjenica. I to je to.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Kod nas ima jedna stara poslovica" Papir drži sve"
Za nešto staviti na papir treba nešto imati u glavi.
Informaciju. Točnu. Relevantnu. Proizašlu iz objektivnog sagledavanja, analize, uvažavanja širokog konteksta. Vidjeti jučer, danas, znati i moći procjeniti sutra.
Ne se bojati reći nešto više da "ne veliš nešto previše ".
Mikke. ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Navel sam svoje iskustvo s klasičnim cjepivom.
Genska terapija ili nekaj drugo, sklepano na brzinu, rijetko može ispasti bolje i s manje nuspojava.
Nikom ne branim da se ide cijepit i svakog mjeseca, ak hoće...sve dok me netko ne ucjenjuje.
A kaj je nametanje i ucjenjivanje neg politika,, samo ti to nećeš vidjeti.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Za nešto staviti na papir treba nešto imati u glavi.
Informaciju. Točnu. Relevantnu. Proizašlu iz objektivnog sagledavanja, analize, uvažavanja širokog konteksta. Vidjeti jučer, danas, znati i moći procjeniti sutra.
Ne se bojati reći nešto više da "ne veliš nešto previše ".
Mikke. ;)
E, tu smo! :p
Kako dolaziš do:
"Informaciju. Točnu. Relevantnu. Proizašlu iz objektivnog sagledavanja, analize, uvažavanja širokog konteksta. Vidjeti jučer, danas, znati i moći procjeniti sutra".
Jesi li sigurna u ovo:
"U Peruu je umro čovjek koji je bio u skupini na kojoj se testiralo cjepivo. Nakon uvida u njegov status, ustanovljeno je da nije bio u skupini koja je dobila cjepivo nego onoj koja je dobila placebo".
Bezopasnije je reči da je odapeo od svete vodice!

A onda, jeftinije je testiranje na ljudima nego na životinjama, nit pazit, nit mazit, nit hranit! Pošalješ cjepivo u RH i svaki dan možeš pročitati "reakciju od tog"!

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
ZJ, postavila sam ti članak, relevantni, temeljen i definiran na temelju stručnih analiza napravljen od nezavisnih stručnjaka koji su pratili problematiku umiranja osoba nakon cjeplenja, sudeći po tvojoj istoj daljnjoj reakciji nisi ga otvorio, ili ga barem nisi pročitao od početka do kraja. Ali zato lažne dezinformacije gutaš ko gladuš koji u usta tjedan dana nije stavio koricu kruha. A namjerno sam ti postavila baš taj članak jer se u njemu spominju obje vrste cjepiva i studije koje su dokazale da do sada nema dokaza za tvrdnje slične tvojima.
Stalno spominješ gensku terapiju, jesi li svjestan da se genska terapija provodi u Hrvatskoj na zahtjev javnog pritiska - medija, ljudi sličnih tebi i tvojih stavova - vikanjem i silom nešto postići, samo obrnuto u ovome slučaju - oni su na prosvjedu tražili uvođenje genske terapije -, roditelja onih koji gensku terapiju trebaju - jer im olakšava simptome bolesti, poboljšava stanje organizma. Kada već toliko spominješ gensku terapiju, vjerujem da znaš o čemu govoriš, i o čemu ja sada govorim.
Genska terapija hrvatsko zdravstvo košta oko 1 milijardu kuna godišnje za pedesetak pacijenata - da, pedesetak pacijenata potroši zdravstvenu milijardu svake godine a ostalo skupo liječenje još milijardu i dvijesto milijuna, a nas ostalih 4 milijuna potrošimo godišnje 20 milijardi. Ali, mogu pretpostaviti samo, ne i tvrditi, da si i ti možda bio među onima koji su navijali da se Spinraza odobri kao terapija djeci oboljeloj od mišićne distrofije, a malo tko zna da se genska terapija provodi na Svetom duhu i Hrvatska je jedna od 6 država u svijetu koja ju je uvela. " Genske terapije liječe različite kliničke indikacije uključujući neuromišićne bolesti, rak i nasljednu distrofiju mrežnice za koju je odnedavno dostupna terapija i u Hrvatskoj. " Ne da odmogne ili vještičari, nanosi štetu, nego da pomogne najsuvremenijim postignućima medicine. Ne da milijardu kuna baci u vjetar jer joj se tako ćefnulo i želi oboljelome napraviti dodatnu štetu, nego jer želi svome narodu pružiti maksimum zdravstvenih postignuća. Zbog genske terapiji i ostalih veoma skupih lijekova, čija primjena po jednoj dozi zdravstvo košta u milijunima kuna, a doza treba sedam - deset - dvadeset......državni zdravstveni fond je od 800 milijuna kuna povećan na 2 200 000 000 kuna. Za šačicu pacijenata. šačicu u odnosu na ostalih nas 4 milijuna. Jer je genska terapija i ostali skupi lijekovi za rijetke bolesti najnovije veliko postignuće medicine na kojem se radilo desetljećima.
Bi li ti, da imaš mišićnu distrofiju ili urođenu distrofiju rožnice i osuđen si time na sigurnu sljepoću do kraja života odbio gensku terapiju, makar bila možda i upitna njezina sigurnost?

Ne znaš ti ZJ o čemu govoriš, za što se loviš, a najžalosnije je što se i ne pokušavaš informirati i dati si mogućnost za široku analizu svojih stavova.

Upoznaj se malo sa značenjem genske terapije u liječenju nasljednih i ostalih bolesti:
Primjena genske terapije u liječenju nasljedne distrofije mrežnice —

Evo ti još jednom link na članak u kojem se govoro i o mRNA cjepivima koja kod tebe izazivaju užas, ako sam dobro zapamtila.
Sada ga pročitaj od početka do kraja:

Štite li cjepiva BioNTecha i Moderne trajno od koronavirusa?

Posljednje uređivanje od moderatora:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
E, tu smo! :p
Kako dolaziš do:
"Informaciju. Točnu. Relevantnu. Proizašlu iz objektivnog sagledavanja, analize, uvažavanja širokog konteksta. Vidjeti jučer, danas, znati i moći procjeniti sutra".
Jesi li sigurna u ovo:
"U Peruu je umro čovjek koji je bio u skupini na kojoj se testiralo cjepivo. Nakon uvida u njegov status, ustanovljeno je da nije bio u skupini koja je dobila cjepivo nego onoj koja je dobila placebo".
Bezopasnije je reči da je odapeo od svete vodice!

A onda, jeftinije je testiranje na ljudima nego na životinjama, nit pazit, nit mazit, nit hranit! Pošalješ cjepivo u RH i svaki dan možeš pročitati "reakciju od tog"!

Čitajući članke koji su objavljeni u stručnim medicinskim čaopisima.
U stručnim medicinskim časopisima se objavljuju članci koji prezentiraju istraživanja i njihova postignuća. Medijski prijenos takvih članaka laiku predstavlja najnovija postignuća medicine, daje uvid.
Ugled nekog znanstvenika se mjeri - između ostaloga - i brojem objavljenih znanstvenih radova u medicinskim časopisima, jer su to prezentirana stručna istraživanja i rezultati istih.

Poput ovoga:

O časopisu - Medix

O časopisu - Medix

Lucidna osoba može vidjeti i shvatiti razliku između u medicinskom časopisu plasiranih informacija i članku na netu o miljarderovom kupovanju 250 000 hektara poloprivrednog zemljišta sa ciljem da se na njemu ne proizvodi hrana kako bi se izazvala svijetska glad, i da sa glađu na taj način izazvanom porobi čovječanstvo.

Samo ću ovo upitati!
Kako oni to znaju kad je cjepivo na ispitivanju, niti godinu dana?
Ma znam! Reči će da je virus mutirao!
Niti to nisi popratio, jel? Pronalazak cjepiva je dugotrajan proces iz nekoliko razloga - jedan od njih je i financijski. Košta veoma puno milijardi kojih nema na kupu.
Usporedno timovi znanstvenika rade i na drugim projektima koji oduzimaju vrijeme.
Pojava covida - 19. je ujedinila sve znanstvenike svijeta i po prvi puta se dogodilo da su se informacije o trenutnim postignućima - fazama ispitivanja - djelile međusobno među konkurentima. To se u normalnim situacijama ne događa - nećeš konkurentu pokazati što si ti pronašao, postigao, jer time ugrožavaš svoj financijski interes.
Istovremeno su sva ostala istraživanja obustavljena i u godini korone znanstvenici svijeta su radili gotovo isključivo na cjepivu za koronu - svi znanstveni i financijski resursi su se prusmjeril samo na pronalazak cjepiva protiv korone.
U covid istraživanju se po prvi puta dogodilo da istraživanja financiraju državni proračuni - u Europi je financirano iz eu buđeta - europska unija je dala ogroman novac privatoj farmaceutskoj kući kako bi bez zastoja bila u mogućnosti provoditi istraživanja i ubrzala konačno rješenje - pronalazak cjepiva. Upravo zato je komisija eu zabranila izvoz cjepiva van eu, jer su financirali istraživanje.

Neka cjepiva su razvijena - poput ruskog - na već postojećim - pronađenim ranije - nosačima, pa su vremenski bila "korak naprijed". Pojednostavljeno rečeno - nije trebalo uzgojiti podlogu za cjepljenje breskve koja kada ju posiješ treba godinu dana ili dvije da naraste jer je već rasla u rasadniku, samo se na nju cjepila sorta koju želiš.

Možemo mi ovako u nedogled, ali je zapravo dobro tražiti informaciju, ali na relevantnome mjestu kako bi ona dobila u svijesti potrebnu težinu, a ne od mene i meni sličnih koji ih prenosimo.
Moja riječ u odnosu na riječ znanstvenika nema dovoljne težine makar ja citirala znanstvenikov cijeli znanstveni rad.

Pa virusi, svi, mutiraju.
Zašto se cjepivo gripe svake godine radi u miksu 4 - 5 sojeva za koje se predpostavi da će sljedeće sezone biti u opticaju. Od njih 4 - 5 možda samo jedan ili dv će biti, a možda i neki sasvim novi kojeg još nije bilo. Pa cjepivo bude nedjelotvorno. Ali to ne znači da se nećemo cjepiti jer postoji realna mogućnost da nas pohara sasvim novi, do sada nepostojeći soj..:)

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Da,papir drži sve,bilo u ratu ili miru,u svrhu postizanja nekog cilja,koriste se informacije ali i dezinformacije koje većinom prevladavaju. Ne pišem puno da se ne zahebem,a i nemam nešto u glavi.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Da,papir drži sve,bilo u ratu ili miru,u svrhu postizanja nekog cilja,koriste se informacije ali i dezinformacije koje većinom prevladavaju. Ne pišem puno da se ne zahebem,a i nemam nešto u glavi.
U glavi uvijek nešto postoji - makar i vakum. :hahah:
Mikke, ovo nije diskreditacija ili ismijavnaje tebe, i ne referiram se na tebe pa te molim da to tako shvatiš, nego mi se učinilo zgodnom prilikom da se nasmijemo. :)

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
cijepljeni vs necijepljeni...
u konačnici, vrlo dobra podloga za građanski rat...i s neizvjesnim rezultatom...
naime, kad završi cijepljenje, omjer će biti bar 60:40 u korist cijepljenih, međutim, imat će hendikep...hrpa cepljenih nebu vojno sposobna, (neš ti staroj babi objasnit kalašnjikova) i ono kaj je još interesantnije, cijepljeni budu mete u pokretu...
opet naime, zbog svojih magnetičnih svojstava, postoji mogućnost da budu pogođeni metkom i iza ćoška, pa nigdje neće biti sigurni... 🤪

kaj je bilo dalje, neznam, zbudil sam se naglo...🤭

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Molim vas kolege,pitajte kolegicu Jo kakva je bila kafa u SLO,meni ne odgovara valjda me blokirala.:ppozdrav:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Jo, DW je propaganda isto ko i neki drugi, poput HTV-a. Već sam oblik članka ili njihove prezentacije na TV-u je takav "moderni i trendovski" da izgleda uvjerljivo. Bez brige, pogledam ja i to...kad stignem.

Očarava me tvoje gutanje pojedinačnih informacija i nekritičko prihvaćanje istih.
Jedino mi nije jasno kak od drveća ne vidiš šumu.

Pa cijelog smo života okruženi virusima, bakterijama...i zato nam je Bog stvoril imunosni sustav. Naravno, nekome radi bolje, nekome slabije, pa neki ljudi prežive čudo, neki umru od prehlade. Sad se našla šačica "bogatih genijalaca" koji vele da on ne postoji i da se imunitet može postići samo cjepivima. Ma genijalno...idemo istraživati to područje, i nametnut ćemo rezultate sijelom svijetu. Naši promašaji će završiti u tijelima milijardi ljudi, nema veze, a usput ćemo i zaraditi... Ma plan bolji da ga poželjeti ne možeš.
Uvijek ćemo biti dva tri koraka iza mutacija i cijepit ćemo ljude protiv prošlih...pa kome pomogne. To je nepresušan izvor zarade, samo moramo zakone prilagoditi tome...(i hoćemo, malo po malo...jel)
...A usput ćemo testirati ljudsko ponašanje i nepoćudne i neposlušne prepoznati i trajno riješili. Samo, to će se dogoditi slučajno...ma neee, to je teorija zavjere i nitko ne vjeruje u njih...

Valjda razlikuješ potrebu za genskom terapijom onih koji nemaju kaj izgubiti i većine zdravih ljudi, kojima to ne treba. Ili možda ne?

Najvažnije: da se politika i policija nije umiješala u cijelu priču, bila bi to znanost, a ovak je tiranija...samo ti to ne želiš shvatiti.

Uzalud je s tobom razmjenjivati mišljenje, jer ti slijepo slijediš upute s televizije i slušaš "autoritete". Nema kod tebe sumnje u to, jer to je "znanost". Pa nek ostane na tome...

Meni je neslušanje autoriteta (čitaj nadređenih) doneslo puno "problema" u karijeri, ALI mi je doneslo još više dobroga: prilika da radim stvari kojiima se nikad ne bi ni nadal i širinju znanja i iskustva (obišel sam Europu zahvaljujući tomu). Usput mi je i plaća sve to vrijeme polagano rasla...a da sam ostal (poslušan) u prvoj firmi, sad bi valjda bil na minimalcu i u firmi u stečaju...ali i to je teorija zavjere... :)

Posljednje uređivanje:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
živjela prirodna selekcija!!!
smrt cjepivu!!!
najjači preživljavaju!!!
vratimo prosječni životni vijek čovjeku na 50 godina!...sve više od toga je mučenje i za čovjeka i njegovu rodbinu (naglasak na rodbinu)... 🤪

danas me ide...:hahah:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529

I što sada? Jebe lud zbunjenog :hahah:
"Svoju covid potvrdu, međutim, ne mogu dobiti digitalnim putem (putem sustava E-građani), nego direktno u podružnicama HZZO-a uz predočenje putovnice ili OIB-a, odnosno osobnih dokumenata."

I, u čemu je problem?
Nisu u zdravstvenom sustavu, nepostojeći su za sustav, doći će sa dokazom da su to oni i dobiti covid potvrdu.

živjela prirodna selekcija!!!
smrt cjepivu!!!
najjači preživljavaju!!!
vratimo prosječni životni vijek čovjeku na 50 godina!...sve više od toga je mučenje i za čovjeka i njegovu rodbinu (naglasak na rodbinu)... 🤪

danas me ide...:hahah:
Ubila bum te.
Pokopal si me prije deset godina.
Kolko bih samo griotica bila manje pojela da je na tvoje, iš, iš, šic, puj,puj, puj, ne copraj i ne kemijaj nesretniče! :hahah:

Jo, DW je propaganda isto ko i neki drugi, poput HTV-a. Već sam oblik članka ili njihove prezentacije na TV-u je takav "moderni i trendovski" da izgleda uvjerljivo. Bez brige, pogledam ja i to...kad stignem.

Očarava me tvoje gutanje pojedinačnih informacija i nekritičko prihvaćanje istih.
Jedino mi nije jasno kak od drveća ne vidiš šumu.

Pa cijelog smo života okruženi virusima, bakterijama...i zato nam je Bog stvoril imunosni sustav. Naravno, nekome radi bolje, nekome slabije, pa neki ljudi prežive čudo, neki umru od prehlade. Sad se našla šačica "bogatih genijalaca" koji vele da on ne postoji i da se imunitet može postići samo cjepivima. Ma genijalno...idemo istraživati to područje, i nametnut ćemo rezultate sijelom svijetu. Naši promašaji će završiti u tijelima milijardi ljudi, nema veze, a usput ćemo i zaraditi... Ma plan bolji da ga poželjeti ne možeš.
Uvijek ćemo biti dva tri koraka iza mutacija i cijepit ćemo ljude protiv prošlih...pa kome pomogne. To je nepresušan izvor zarade, samo moramo zakone prilagoditi tome...(i hoćemo, malo po malo...jel)
...A usput ćemo testirati ljudsko ponašanje i nepoćudne i neposlušne prepoznati i trajno riješili. Samo, to će se dogoditi slučajno...ma neee, to je teorija zavjere i nitko ne vjeruje u njih...

Valjda razlikuješ potrebu za genskom terapijom onih koji nemaju kaj izgubiti i većine zdravih ljudi, kojima to ne treba. Ili možda ne?

Najvažnije: da se politika i policija nije umiješala u cijelu priču, bila bi to znanost, a ovak je tiranija...samo ti to ne želiš shvatiti.

Uzalud je s tobom razmjenjivati mišljenje, jer ti slijepo slijediš upute s televizije i slušaš "autoritete". Nema kod tebe sumnje u to, jer to je "znanost". Pa nek ostane na tome...

Meni je neslušanje autoriteta (čitaj nadređenih) doneslo puno "problema" u karijeri, ALI mi je doneslo još više dobroga: prilika da radim stvari kojiima se nikad ne bi ni nadal i širinju znanja i iskustva (obišel sam Europu zahvaljujući tomu). Usput mi je i plaća sve to vrijeme polagano rasla...a da sam ostal (poslušan) u prvoj firmi, sad bi valjda bil na minimalcu i u firmi u stečaju...ali i to je teorija zavjere... :)
ZJ, trenutno odustajem, evo, lovim i ubijam muhe po kuhinji, sad se bum stuširala, na brzaka skemijala ručak, lubenica me čeka, ups, vodu moram u plasteniku zaprti, i Nini skuhati jetreca kaj gricne.

Uživaj dečko, dojde dama na megdana malo poslije dok odmori ruke, noge, oke, i napuni želuček, hehe.......:)
U razdeljak te ljubim, valjda nisi čelav pa da mi plan propadne? :) :) :)

Ups!
Daj spoji 3 u 1, plizzz, imaš kapućino od vanilije za trud. :)

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
jo, stare babe uopće ni trebalo cijepit,
trebalo ih je nafilat formalinom, kao priprema za mumifikaciju...
kaj više cjepiva u opticaju, više grdih baba među nama... 🤪

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nisam ćelav, nemam razdjeljak, ne pijem kavu ni kapuccino...
...svejedno budem spojil ;)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh