johabica
Iskusan lik
- Tu od
- 8 Tra 2012
- Poruka
- 4,529
I šta sada - ti si imao nus pojavu na cjepljenje protiv tetanusa - je li to razlog da svi mi ostali sumnjamo u cjepivo i odbijemo ga primiti u slučaju potrebe?@johabica Odustajem...bez tvojih konkretnkh odgovora...
Nisi me ničim razuvjerila da ovo nije PLANdemija.
Tvrdiš da nije točna moja uvodna rečenica, a opravdavaš "sezonsko docjepljivanje". Sama sebe pobijaš i opravdsvaš trajno stanje "novog ne-normalno".
Dapače, uvijanjem "činjenica u šareni papir" postigla si isti efekt (ko i ovo lovačko društvo zvano stožer) zvan nepovjerenje.
Usput, da ne buš rekla da sam "antivaxer" ... Prije 40-tak dana sam se dal cijepiti protiv tetanusa.
Osim kaj mi je ruka otekla i kaj sam imal bolnu kvrgu veličine kokošjeg jajceta, s crnim podljevima valjda >tri tjedna, podlaktica i prsti me još uvijek bole. Ruka nema snagu i boli dok nekaj podignem. Prije toga takvih problema nisam imal .To je tzv. Guillame-Barre sindrom (nadam se, u blažem obliku) . Cjepivo je bilo Sanofi.
Dok sam bil cijepljen s HR cjepivima (zadnji put pred 9g.), nikad nikaj.
Slučajnost? Možda.
Samo znam da dok sam živ, mojom voljom više nikad neću biti cijepljen. Mogu me otjerati na silu, ali onda bu to netko platil glavom.
Usput, hvala kaj me smatraš glupanom, po ovom tvojem zadnjem navodu.
Ja bi isto tak tebi mogel reći da si "ovca koju su dobrovoljno odveli na klanje" pucnjem biča i lajanjem pesa ovčara (ili slijepom vjerovanju stožeru)...ali mi to obiteljski odgoj ne bi dozvolil.
Ti imaš medicinsku indikaciju - možda, nisam stručnjak da mogu decidirano tvrditi - koja opravdava - možda - ne cjepljenje tebe datim cjepivom, nas tisuću, milijun drugih nemamo, i mi želimo spas od sepse koju pruža cjepivo. Spas od bjesnoće. Spas od gripe. Spas od Velikih boginja. Ospica. Vodenih kozica. Od.....
Da, možda slučajnost, možda si jedan od malobrojnih koji imaju problem.To ne znači da imaš pravo agitirati protiv cjepiva. Imaš pravo javno predstaviti svoj sučaj, svoj problem, a meni ostaviti izbor da svoj zaključak i odluku za sebe donesem sama temeljem tvoga prezentiranog iskustva i sagledavanjem širokog konteksta cjelokupne situacije. Ti, kao pojedinac u odnosu na cijelo društvo si nedovoljano relevantan da se zbog jedinke (jedinki) cjelokupno društvo odrekne dobrobiti cjepiva.
Moja mama je alergična na penicilin - u zdravstvenom kartonu joj to crvenim velikim slovima piše, utvrđeno je to na način da ga je dobila i imala burnu zdravstvenu reakciju na njega, i doktoru ne pada više na pamet da joj ga da. Ali ja nisam, moja djeca nisu, moj muž nije i nemam razloga svakome sa kime komuniciram crniti i omalovažavati penicilin kao zdravstveno pomagalo i spas od zdravstvene ugroze. Naprotiv, govorim i govoriti ću uvijek da je penicilin odlično zdravstveno pomagalo svima koji na njega nisu alergični.
Kada ti se prezentiraju činjenice i prikaže ušablonjenost tvojih stavova, ti se nađeš uvrijeđen iako mi nije bila namjera vrijeđati te, nego samo plastično prikazati ti zadrtost tvojih stavova.
Ja sam rekla sve što je reći trebalo, nemam namjere unedogled ponavljati jedno te isto - makni političku premisu iz svoje percepcije i promatrati ćeš Stožer kao relevntno tijelo koje donosi odluke temeljem saznanja i činjenica. I to je to.