• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Žal mi je kaj neki ne vide, ali ovo je vješto smišljena zamka. Među prvima ju je raskrinkal Dr. Srećko Sladoljev (koji je, usput budi rečeno, spriječil takve događaje kad je bila riječ o svinjariji, ovaj svinjskoj gripi):

Netko je napisal peismistički članak, koji izgleda kao "teorija zavjere". Pažljivom čitatelju neće promaknuti velika sličnost s događajima kojima upravo svjedočimo, ili čak moramo učestvovati:

Jučer jedno...
...danas drugo:

Oni koji se ne slažu s agendom, imaju osigurano mjesto kod Sv. Petra...

Za moj "ukus", malo je previše slučajnosti...a tko ne vjeruje nek požuri na cijepljenje...

Napomena: većina članaka je s portala Logično, zato jer ih je najzgodnije pokupiti od tam. Ima sličnih vijesti i na drugim portalima, pa tko ne vjeruje nek potraži sam ;)

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,927

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Žal mi je kaj neki ne vide, ali ovo je vješto smišljena zamka. Među prvima ju je raskrinkal Dr. Srećko Sladoljev (koji je, usput budi rečeno, spriječil takve događaje kad je bila riječ o svinjariji, ovaj svinjskoj gripi):

Netko je napisal peismistički članak, koji izgleda kao "teorija zavjere". Pažljivom čitatelju neće promaknuti velika sličnost s događajima kojima upravo svjedočimo, ili čak moramo učestvovati:

Jučer jedno...
...danas drugo:

Oni koji se ne slažu s agendom, imaju osigurano mjesto kod Sv. Petra...

Za moj "ukus", malo je previše slučajnosti...a tko ne vjeruje nek požuri na cijepljenje...
Niti jedna osoba od njih 196 koje su prisustvovale pilot-programima domjenka i svadbe nije se zarazila. Svi su oni bili ili dva puta cijepljeni ili su preboljeli koronu ili su imali negativan test. ;)

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
si ih ti osobno testirala?
ja našima ne vjerujem niš, znam da su se se rezultati naštimavali lani...a naštimavaju se i za ovu turističku sezonu...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Jedna lasta ne čini proljeće...Nevažno. Rekoh, tko ne vjeruje, nek ide na cijepljenje.

Čemu toliki pritisci ako nema pozadinskog motiva? Nitko ne vjeruje u Veliki reset, a on se polako događa...treba samo promatrati znakove vremena.
Kad se neki probude, svima bude prekasno...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Teoretičari zavjera, gotovi ste.
Možete do iznemoglosti linkati lažne vijesti, svoje "istine" Mediji mijenjaju tonalitet, poslodavci mijenjaju tonalitet, oporbena politika mijenja tonalitet.
Krenulo je i jasno i javno promišljanje - zašto bi društvo plaćalo pcr testove antivakserima jer se oni ne žele cjepiti, a negativan test bude uvjet da mogu doći na posao. Platiti ćete si ih sami, iz svoga đepa - dva puta tjedno, ili će platiti ga poslodavac za vas - a bude vam ga dva puta tjedno platio brus - odite iz osvete vani se zaposlite, ali vam bude i tamo netko platio testove brus jer se vi ne želite cjepiti.
Dobiti ćete po piksi na fini način - izbor - cijepi se ili si plaćaj dokaz da nisi zarazan dva puta tjedno.

Pozdravljam pravac kojim se krenulo u eu, a bude uskoro i u Hr.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Jo, floskule i floskule...pa kaj si toliko prosvijetljena nakon cijepljenja ne vidiš kaj se zbilja događa ili te ono oslijepilo??? Ili si ne želiš priznati grešku? Osobno sam razgovaral s nekoliko ljudi koji su požalili..

Jučer je rečeno na RTL Direktu da je najmanje cijepljenih med. sestara. One ne vjeruju, jer jednog dana žele imati djecu. Koliko god oni tvrdili "da je sigurno", činjenice ipak opovrgavaju političarske laži:

Mi kritičkog uma, gleadmo obje strane "istine" i sumnjičavi smo "kad nam poitičari žele dobro".
Davno jednom reče Reagan otprilike: budite zabrinuti kad

A "igre gladi" polako počinju. Naravno, i kod nas je, više-manje ispod radara, aktualiziran Zakon o sjemenu. Briselski nametnik (ovaj namjesnik) marljivo sluša svoje gospodare.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Jo, molim te nemoj me krivo shvatiti,ali ako sam dobro skužio imaš u Engleskoj djecu i unuke. Bi li ti bila za to da se danas cjepe tvoje unuke koje su vjerojatno malodobne? Ja imam ćerku od 12 godina, za nju znam odgovor i njen i moj. Kaj veliš?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,927
Ovo sam maznuo!
KUTAK ZA NECIJEPLJENE, PITANJA I NEDOUMICE

Ova tema namjenjena je za pravne savjete i pomoć onima koji se ne žele cijepiti a kojima je zbog toga ugroženo radno mjesto, egzistencija i sva ostala prava. Stavljate linkove, sve što može koristiti, i naravno dijelite svoja iskustva, i pozitivna negativna. Nadam se angažmanu forumaša kojima se pravo struka, no naravno i svakoga tko se razumije u ovu problematiku.

Krenuti ću sa pitanjem smije li vas poslodavac uopće tražiti podatak o cjepnom statusu.
Svoj status, neovisno o tome jeste li cijepljeni ili ne, svom poslodavcu ne morate otkrivati. Na to upozorava i Agencija za zaštitu osobnih podataka. Podatak o cijepljenju je zdravstveni podatak i kao takav predstavlja posebnu kategoriju osobnih podataka u smislu odredbi Opće uredbe o zaštiti podataka.
''Obrada takvih podataka je načelno zabranjena, stoga je za njihovu obradu, uz pravni temelj, potrebno i postojanje jedne od iznimaka iz članka 9. stavka 2. Opće uredbe o zaštiti podataka. Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 je dobrovoljno u Republici Hrvatskoj te obveza cijepljenja nije propisana posebnim propisima, stoga ni poslodavac nema pravni temelj na osnovu kojeg bi zahtijevao od radnika potvrdu o cijepljenju'', poručili su iz Agencije za zaštitu osobnih podataka.

''Poslodavac ni u jednom slučaju nema pravo pitati radnika/cu je li se cijepio/la, odnosno tražiti na uvid potvrdu o cijepljenju. Cijepljenje je dobrovoljno te je riječ o osobnoj odluci kojom radnik/ca poduzima mjere za zaštitu svog zdravlja. Pravni propisi na snazi ne daju pravo poslodavcu da traži takvu informaciju pozivajući se na zdravstvenu ugrozu ili sigurnost kolektiva'', poručila je Sunčica Brnardić, savjetnica za radno i socijalno pravo pri SSSH.

Poslodavac ne može radniku koji se ne želi cijepiti uskratiti povratak na posao ili primjerice prisustvo na teambuildingu.
"U Hrvatskoj trenutno ne postoji na snazi odredba koja propisuje obvezu gradana Republike Hrvatske na cijepljenje protiv COVID-19 virusa, te stoga ne postoji niti obveza gradana da se cijepe, a samim time niti pravo poslodavaca da radnicima uvjetuju prisutnost na poslu cijepljenjem, odnosno da zahtjevaju dokaz o obavljenom cijepljenju", kaže ugledni zagrebački odvjetnik Antonio Volarević.

''Samo zakonodavac, dakle Hrvatski Sabor, može propisati obvezu cijepljenja. Budući da ne postoji zakonska obveza cijepljenja, poslodavac nema osnovu, odnosno ne može zahtijevati od radnika da dostavi potvrdu o cijepljenju. Slijedom navedenog, budući da poslodavac nema osnovu za uskraćivanje radnicima povratak na posao ili prisustvo na teambuildingu,postupanje poslodavca protivno naprijed navedenom predstavljalo diskriminaciju radnika te bi primjerice odluka o izvanrednom otkazu ugovora o radu bila podložna utvrđenju nedopuštenosti pred nadležnim sudom''.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Jo, molim te nemoj me krivo shvatiti,ali ako sam dobro skužio imaš u Engleskoj djecu i unuke. Bi li ti bila za to da se danas cjepe tvoje unuke koje su vjerojatno malodobne? Ja imam ćerku od 12 godina, za nju znam odgovor i njen i moj. Kaj veliš?

Cjepljena je moja starija unuka koja je završila drugi srednje (16,5 godina) - po našem, po engleskom završenim ovim razredom dobila izbor da sljedeće školske godine upiše tip naše gimnazije - program koji u dvije godine priprema za upis na fakultet ili tip programa za obrtnička zanimanja koji sljedećih dvije godine daje buduće zanimanje - ona je sa izvanrednim uspjehom "osvojila" fakultetsku pripremu, a mlađa, koja je završila prvi osnovne, se neće cjepiti.
Evo, krajem mjeseca dolaze svi kući na odmor - troje cjepljenih i jedno bez obveze cjepljenja.
Sada, kada dođu kući, porazgovarati ću sa sinom i snahom da stariju kao odgovorni roditelji cijepe ovdje i protiv HPV virusa koji uzrokuje rak grlića maternice ako nisu do sada. Nije mi nikada palo na pamet da ih pitam tu informaciju.

Moj je sin informatičar - programer - , autor između ostalih, programa koji koriste banke koji zahtjevaju vrhunsku zaštitu neprobojnosti - dakle, niti je bedak, niti je od onih koji ne mogu naći relevantnu informaciju, niti je od onih koji ne mogu prepozati lažnu informaciju, niti je od onih koji ne mogu donjeti svoju vlastitu prosudbu, niti je od onih koji pojma nemaju kako se proizvode i plasiraju lažne informacije, niti je od onih koji nasjedju na lažne informacije i senzacionalizam.
Na mamu je, zlato mamino. :)

Posljednje uređivanje:

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Kolega kupljenec,Hotela zna i mudro suti 🤫 ,mi necijepljeni smo dobrodusni i empaticni i nikada necemo postaviti pitanje zasto vama placamo cjepiva ili tocnije zig zvijeri.
Jos jednom vas molim,ne nasjedajte na provokacije,svi smo u istoj kozi,nazalost nekoji ne shvacaju i jos su uvijek egoisti(gledaju samo sebe)i pohrlili su misleci na sebe a ne na druge.
Mi smo ti koji nesebicno mislimo na druge i dozivljavamo neugodnosti,nazalost i od nasih clanova foruma,zar stvarno zelite nasu krv.
Nedo Bog da van se nesto lose desi:cry:,al nek vam bude utjeha mi cemo vam cuvati djecu i uspomenu na vas.🙋‍♂️

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Pa i ja necijepljeni izdvajam iz plaće za to društvo ;)
Aha.
To bi bilo tako da ti država ne nudi besplatnu zaštitu.
A nudi ti - dakle, ili uzmi besplatno, ili se prsi i plaćaj - na naš, društveni račun se nećeš bahatiti.
Hehe....baš me veseli najava ovakvog rješenja - ne samo u Hr.
Evo, Makron je jučer javno proglasio obavezno cjepljenje u Francuskoj u tri resora - zdravstvo, školstvo i još jedno, da ne lupim bez veze, ne da mi se sada tražiti koje je treće, nešt si potražite i sami.
Digla sam mu palac gore dok sam ga slušala i gledala.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ovo sam maznuo!
KUTAK ZA NECIJEPLJENE, PITANJA I NEDOUMICE

Ova tema namjenjena je za pravne savjete i pomoć onima koji se ne žele cijepiti a kojima je zbog toga ugroženo radno mjesto, egzistencija i sva ostala prava. Stavljate linkove, sve što može koristiti, i naravno dijelite svoja iskustva, i pozitivna negativna. Nadam se angažmanu forumaša kojima se pravo struka, no naravno i svakoga tko se razumije u ovu problematiku.

Krenuti ću sa pitanjem smije li vas poslodavac uopće tražiti podatak o cjepnom statusu.
Svoj status, neovisno o tome jeste li cijepljeni ili ne, svom poslodavcu ne morate otkrivati. Na to upozorava i Agencija za zaštitu osobnih podataka. Podatak o cijepljenju je zdravstveni podatak i kao takav predstavlja posebnu kategoriju osobnih podataka u smislu odredbi Opće uredbe o zaštiti podataka.
''Obrada takvih podataka je načelno zabranjena, stoga je za njihovu obradu, uz pravni temelj, potrebno i postojanje jedne od iznimaka iz članka 9. stavka 2. Opće uredbe o zaštiti podataka. Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 je dobrovoljno u Republici Hrvatskoj te obveza cijepljenja nije propisana posebnim propisima, stoga ni poslodavac nema pravni temelj na osnovu kojeg bi zahtijevao od radnika potvrdu o cijepljenju'', poručili su iz Agencije za zaštitu osobnih podataka.

''Poslodavac ni u jednom slučaju nema pravo pitati radnika/cu je li se cijepio/la, odnosno tražiti na uvid potvrdu o cijepljenju. Cijepljenje je dobrovoljno te je riječ o osobnoj odluci kojom radnik/ca poduzima mjere za zaštitu svog zdravlja. Pravni propisi na snazi ne daju pravo poslodavcu da traži takvu informaciju pozivajući se na zdravstvenu ugrozu ili sigurnost kolektiva'', poručila je Sunčica Brnardić, savjetnica za radno i socijalno pravo pri SSSH.

Poslodavac ne može radniku koji se ne želi cijepiti uskratiti povratak na posao ili primjerice prisustvo na teambuildingu.
"U Hrvatskoj trenutno ne postoji na snazi odredba koja propisuje obvezu gradana Republike Hrvatske na cijepljenje protiv COVID-19 virusa, te stoga ne postoji niti obveza gradana da se cijepe, a samim time niti pravo poslodavaca da radnicima uvjetuju prisutnost na poslu cijepljenjem, odnosno da zahtjevaju dokaz o obavljenom cijepljenju", kaže ugledni zagrebački odvjetnik Antonio Volarević.

''Samo zakonodavac, dakle Hrvatski Sabor, može propisati obvezu cijepljenja. Budući da ne postoji zakonska obveza cijepljenja, poslodavac nema osnovu, odnosno ne može zahtijevati od radnika da dostavi potvrdu o cijepljenju. Slijedom navedenog, budući da poslodavac nema osnovu za uskraćivanje radnicima povratak na posao ili prisustvo na teambuildingu,postupanje poslodavca protivno naprijed navedenom predstavljalo diskriminaciju radnika te bi primjerice odluka o izvanrednom otkazu ugovora o radu bila podložna utvrđenju nedopuštenosti pred nadležnim sudom''.
Mogu se "stručnjaci" i stručnjaci prsiti kako hoće, činjenica je da Vlada prema Ustavu i ustavnoj odredbi koja govori o zaštiti pučanstva od zaraze ima pravnu i ustavnu mogućnost donjeti Zakon po kojem će cjepljenje biti obavezno.
Plenković je mudar, ubacio je spiku o djelomičnoj obvezi dijela gospodarstva - cilj polako postiže - cjepljenje se pojačava, i vjerojatno niti prisila neće zaživjeti. Ali se pravno priprema - bili su, koliko sam popatila, ekipa - ekipa, ne jedan ili dva - pravnih stručnjaka prje nekoliko dana u Banskim dvorima - dakle, pravno se uobličuje ustavna forma koja će u slučaju potrebe stupiti na snagu.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh