• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Priča o cjepivima je priča o novcima i reketarenju država potrebom za njihovim kupovanjem...
Koliko je potrošeno na ovu bedastoću? 5mil x 10...15€, naručeno još 10m...pa računajte...50...250mil €
Znači 400mil...3,5mlrd kn.
Koliko je potrošeno na lažne PCR testove? Ni ne zna se.
A sve to moramo platiti mi, kroz porez ili dug, na kojega su i dobre kamate. Jel se netko pita zakaj?
I tko je dozvolil takvu rasipnost podguznom?
ZJ, nije poanta u sumi, poanta je u tome kada je problem tu da ga treba riješiti. Problem koji trenutno imamao ne bi bio problem da se u sljedećih deset godina zarazi svaki dan nekoliko ljudi koje zdravstveni sustav može bez problema sanirati, ali to nije tako - korona je problem kuhanja mlijeka u polupunom loncu - grije se polako, onda počne vreti, i mlijeko se diže u loncu, dođe do ruba i prolije se po kuhaćoj ploći.
I u tom trenutku kada se ne samo digne do ruba nego prolije van lonca nije bitno tko je mlijeko stavio kuhati i zašto, nego je bitan gubitak mlijeka i sranje koje je razliveno po cijeloj kuhaćoj ploći napravilo, ugasilo plin i napravilo smrad u zraku od zagorelosti......pa to treba očistiti - a proliveno mlijeko ne možeš više vratiti u lonac - propalo je.

Ali, ti si namazan kolomajzom pa se ponta ne lovi za tebe, samo laganini sklizne...... ;)

Da zamutim!
Da, i? A druga, jel i druga, treća....?
I što sada - ne treba se cjepiti jer će se od milijardu ljudi nekoliko njih - tri, pet, deset, sto opet zaraziti?

Posljednje uređivanje od moderatora:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
jo, kaj misliš da si sigurna od zaraze?
e nisi, sutra možeš pošnjofat koronu i bit zarazna...a da ni neznaš...
ili ju možeš dobit i parnut...nema garancije...samo je pitanje sreće i sudbine...

u Karlovcu su htjeli bit pametni, pa na rođendan grada dozvolili ulazak samo potvrdašima...brzo se ograda makla i pustilo se sve koji su htjeli sudjelovat, jer potvrdaša je bilo malo...jako malooo...

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Draga moja JO,lijepo sam zamolio sve clanova da konacno dignemo jedra te da smo svi na istome brodu,jos te ocekujemo,ne ljuti se vec kazi oprostite,mi oprastamo,ne boj se. 🙋‍♂️

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Jo, a kakve ti osobno imaš koristi da toliko zdušno navijaš za cijepljenje pod svaku cijenu?
Ionak je svakom od nas negdje zapisano vrijeme početka i kraja...

Počela si razdvajati ljude na ove i one, tvoji su stavovi jedini ispravni...a zaboravljaš glavno pravilo suživota: živi i pusti druge da žive...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Da, ja već neko vrijeme razdvajam ljude na inteligentne i ne inteligentne, kada o tome razmišljam, svojoj percepciji ljudi, osjećam se nelagodno, ali došla sam u životno doba kada objektivizam daje prednost idealizmu, kada hladan racio jasno postavlja sve i svakga na svoje mjesto. To, naravno, ne znači da ljude ne poštujem i ne cijenim kao ljudska bića, smo jasno percipiram njihov mentalni i intelektualni potencijal i domet.

Pusti ti pričice našeg djetinjstva o svijeći koja gori i dogorjeva, ko što sam već jednom rekla jednom drugom velikom vjerniku ovdje, Bog veli:pomogni si sam pa ću ti pomoći i ja. Dao nam je vlastiti izbor, prosudbu da procijenimo dobro i loše, a nagradu ili kaznu ćemo dobiti kada za to dođe vrijeme. I na vrijeme mi sami utječemo, evo, rekao je Papa:

19. 08.2020.:

Papa Franjo: Cjepivo protiv koronavirusa treba biti za sve ljude, a posebno za najsiromašnije

Papa Franjo: Cjepivo protiv koronavirusa treba biti za sve ljude, a posebno za najsiromašnije - Vatican News

Evo i iz novijeg datuma Papinog stava:

04.04.2021.

Papa na Uskrs pozvao da se ubrza cijepljenje protiv Covida, a oružane sukobe i izdvajanja za vojsku u pandemiji nazvao ‘skandaloznima‘

Papa na Uskrs pozvao da se ubrza cijepljenje protiv Covida, a oružane sukobe i izdvajanja za vojsku u pandemiji nazvao ‘skandaloznima‘

Evo, dva linka koja pobijaju tvoju tezu o "svakome negdje zapisanome početka i kraja"
Ako ti kao vjerniku riječi Pape ne potvrđuju ovo što ti govorim, onda si stvarno namazan debelim slojem kolomajza.
I da, ti kao vjernik morao bi ozbiljno shvatiti značenje Papinog stava o cjepljenju - poziva da se ljudi cjepe, i njegove borbe da cijepiva dobiju ravnopravno svi - i bogati i siromašni. Ali ti takve informacije ne pratiš, ti podlježeš đavoljim rabotama vjerniče moj, dopuštaš da te Đavol zavede umjesto da slušaš Prvoga iza Boga kojega poštuješ, namjesnika Boga na Zemlji kojem Je Bog dao ovlast da njegov božji narod vodi na Zemlji.
Evo, dotakla sam se i tvoje intime, obzirom da si je u natruhu sam prezentitrao, da nisi ne bih, i očekujem od tebe da dobro razmisliš i uvažiš Papin stav i riječi, i skineš konačno kolomajz sa sebe, te da se konačno za tebe love relevantne informacije a ne dezinformacije..

Pravilo "živi i pusti druge da žive" vrijedi tako dugo dok živeći ga ne ugrožavaš život onih oko sebe. Tu, kod ugroze drugih to pravilo prestaje vrijediti.

Vidi, nema smješka na kraju, nema ovdje o čemu sam govorila nimalo šale, zajebancije, ovo je hladan racionalan pristup temi. Krajnje ozbiljan.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
Hm! :unsure: Zašto Papa traži pomoć u vraštvu, a ne kod Njega?🦧

"Pravilo "živi i pusti druge da žive" vrijedi tako dugo dok živeći ga ne ugrožavaš život onih oko sebe. Tu, kod ugroze drugih to pravilo prestaje vrijediti."
Zanimljivo! Ispituju cjepivo na nama, ali nas ne ugrožavaju?
Koliko godina će proći da skuže kako to vraštvo djeluje, možda kao ono u Nizozemskoj na trudnicama?

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Još jedan pucanj u prazno na ovoj temi.
Čitanje teksta bez razumjevanja.

"No, španjolski Ustavni sud je presudio kako izvanredno stanje za vrijeme pandemije nije bilo prema pravilima ustava. Da bi se ograničila prava ljudi kao tijekom prvog lockdowna, navodi sud, vlada je trebala proglasiti iznimno, a ne izvanredno stanje.

U Španjolskoj vlada smije proglasiti izvanredno stanje i provesti ga prije rasprave u parlamentu, što omogućava vladi da brzo usvoji nova pravila. Međutim, prijedlog za iznimno stanje prvo treba predočiti parlamentu koji ga potom sam proglašava"

Španjolci su samo napravili grešku u koracima - redosljedu.
Pročitati cijeli tekst, sa razumjevanjem, ako treba i pet puta za redom dok ne zasvjetli.

@swizach, tebi upućujem ispriku zbog neprimjenih riječi javno ti upučenih u reagiranju na tvoj raniji upis.
Ono što sam rekla mislim i dalje, ali sada bih, kada me ljutnja prošla, to izrekla na drugačiji, pristojniji način.
Žao mi je zbog uvredljivih riječi kojima sam reagirala na tvoj upis u kojem si banalizirao i bezdušno govorio o smrti starijih ljudi i vrijeđao osjećaje njihove bliske rodbine .

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
Tko to tamo trkelja da vraštvo izaziva neplodnost? Pogleč sliku!
1626323517496.png
Aaaa, da, ona ga je primila prije nego se cijepila! Sad bumo pratili kak vraštvo "dejstvuje" na potomke!

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529

"Pravilo "živi i pusti druge da žive" vrijedi tako dugo dok živeći ga ne ugrožavaš život onih oko sebe. Tu, kod ugroze drugih to pravilo prestaje vrijediti."
Zanimljivo! Ispituju cjepivo na nama, ali nas ne ugrožavaju?
Koliko godina će proći da skuže kako to vraštvo djeluje, možda kao ono u Nizozemskoj na trudnicama?
Tko veli da ispituju cjepivo na nama?
Ispitivali su ga, kao i kod svih drugih cjepiva i lijekova na dvadesetak tisuća dobrovoljava koji su za to bili plaćeni i dobrovoljno su se sami na poziv javili i pristali da budu pokusni.
Cjepljenjem uzimaš terapiju koja je prošla proceduru ispitivanja.
Studije i praćenje te proizašle evaulacije se rade sa svim medikamentima i utvrđuju se nuspojave i procjenjuju i ocjenjuju njihove težine.
To su normalni redoviti postupci.
I na svakome uputstvu bilo kojeg lijek alijepo piše - primjetite li neku nuspojavu lijeka koji koristite, prijavite ga svome liječniku ili ljekarniku.
Dakle - određena količina nuspojava je normala, a njihova težina određuje hoće li lijek/cjepivo ostati na tržištu ili će se povući iz primjne i proizvodnje.

Ma da, svako malo u medijima zaiskri neki senzacionalizam, pa senzacionalizam prođe.
Sjećam se medijskih natpisa prije dvadesetak godina o aspirinu koji je u primjeni bio već pedesetak, njegovoj štetnosti, izazivanju više se niti ne sjećam čega sve ne, natpisima o njegovoj zabrani, povlačenju....a evo, aspirin i nakon dvadeset godina još uvijek je tu, na zdravstvenim listama cijeloga svijeta i pomaže kao što je pomagao i prije dvadeset i prije pedeset godina. Jasno su mu navedene sve moguće protokom vremena utvrđene nus pojave, navedeno je koje ga osobe i zbog čega ne smiju koristiti, kao i kod svih drugih lijekova.

I još jednom o ovome.

A kaj ti misliš - zašto?

Imam Bibliju.1500 strnica.
Jedna po jednu, do kraja života bum došla do zadnje. :)
Eh moji vjernici, kak bute se iznenadili dok je pročitate......:)

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Svaka medalja ima dvije strane,kao sto kolega kupljenec kaze dole je sirotinja.
No mi smo u nasim krajevima i na zapadu duhovna sirotinja za razliku od brace u Makedoniji🤫.Poznavao sam drage ljude odatle,bili su nepismeni i cobani,zivjeli s ovcama ali njihova covjecnost mi fali i s njima popiti kavu je nesto posebno,cak bi rekao neopisivo. :cry:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh