• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Pošto veliš da slobodno pitam, još me interesira kako to da po tvom u Hrvatskoj teku med i mlijeko, vlada odlična , stožer super, zdravstvo,a familija živi i radi u Engleskoj?

Ovo sam previdjela jučer, pa da ti reknem prije neg u krastavce odem:

Vlasnik firme mu je predložio.
Obzirom da je bio šef firme, i obzirom da su se neki poslovi mogli raditi samo iz sjedišta firme - npr provjera neprobojnosti programa se mogla raditi samo sa adresa kompjutera u uredu, bio je prisiljen svaki mjesec letjeti u E. i tamo boraviti po 10 - 14 dana, firmu je koštala avionska karta i smještaj u hotelu svaki puta (naravno, i neki drugi radni razlozi) razmišljali su o mogućnosti da radi mjesec dana od kuće, mjesec dana bude u Engleskoj a obitelj doma. Obzirom da su to bili ljudi blizu četerdesetima - sin i snaha, iako mi je njihov odlazak veoma teško pao - nešto o tome znaju neki moji prijatelji forumši - i sama sam predložila im da je najbolje da cijela obitelj bude na okupu stalno - ili tu, ili tamo.
Četerdesete su godine kada čovjek sumira minulo vrijeme, javljaju se neke dileme, važu zadovoljstva i nezadovoljstva, rade kompromisi........a ona - daleko od očiju, daleko od srca život isuviše često potvrđuje......znaš......svi smo mi prošli svoje četerdesete, i znamo što želim reći, jel........i tako sam i ja, iako teška srca, pripomogla odluci da cijela obitelj ode, iako je sa informatičkom plaćom obitelj sa dvoje djece u Hr. živjela bez problema i bez da je snaha bila zaposlena - od jedne plaće.
Nije niti tamo zaposlena, jedino je prije godinu dana, sada dok je mlađa unuka krenula u školu, započela svoj mali subotnji poslić - kuha i dostavlja hranu po naruđbi.

Eto, to je ukratko to, a kada se vratim, moram još ZJ. odgovoriti na njegovo politiziranje i politički upis, isto tako propušten. :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ne moraš se truditi...shvatil sam.
No, i dalje nemam neposredne odgovore na konkretna pitanja, već samo etiketiranje i floskule.
Čak je i podguzni primijetil i primijenil tvoju tezu o inteligentnima i glupima.
Mora da mu pišeš govore? Sad mi je jasno zakaj ti nitko ovdje nemre stati na kraj... :hahah:

A glede ovog Pape...neću komentirati (ono kaj je rekel nije dogma niti stav Crkve, već njegovo osobno mišljenje, pa nije obaveza).

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Ovo sam previdjela jučer, pa da ti reknem prije neg u krastavce odem:

Vlasnik firme mu je predložio.
Obzirom da je bio šef firme, i obzirom da su se neki poslovi mogli raditi samo iz sjedišta firme - npr provjera neprobojnosti programa se mogla raditi samo sa adresa kompjutera u uredu, bio je prisiljen svaki mjesec letjeti u E. i tamo boraviti po 10 - 14 dana, firmu je koštala avionska karta i smještaj u hotelu svaki puta (naravno, i neki drugi radni razlozi) razmišljali su o mogućnosti da radi mjesec dana od kuće, mjesec dana bude u Engleskoj a obitelj doma. Obzirom da su to bili ljudi blizu četerdesetima - sin i snaha, iako mi je njihov odlazak veoma teško pao - nešto o tome znaju neki moji prijatelji forumši - i sama sam predložila im da je najbolje da cijela obitelj bude na okupu stalno - ili tu, ili tamo.
Četerdesete su godine kada čovjek sumira minulo vrijeme, javljaju se neke dileme, važu zadovoljstva i nezadovoljstva, rade kompromisi........a ona - daleko od očiju, daleko od srca život isuviše često potvrđuje......znaš......svi smo mi prošli svoje četerdesete, i znamo što želim reći, jel........i tako sam i ja, iako teška srca, pripomogla odluci da cijela obitelj ode, iako je sa informatičkom plaćom obitelj sa dvoje djece u Hr. živjela bez problema i bez da je snaha bila zaposlena - od jedne plaće.
Nije niti tamo zaposlena, jedino je prije godinu dana, sada dok je mlađa unuka krenula u školu, započela svoj mali subotnji poslić - kuha i dostavlja hranu po naruđbi.

Eto, to je ukratko to, a kada se vratim, moram još ZJ. odgovoriti na njegovo politiziranje i politički upis, isto tako propušten. :)
Hr firma? Hr vlasnik? Inače moj nećak radi od kuće nešto vrlo,vrlo slično samo za Amere.

Da, ja već neko vrijeme razdvajam ljude na inteligentne i ne inteligentne, kada o tome razmišljam, svojoj percepciji ljudi, osjećam se nelagodno, ali došla sam u životno doba kada objektivizam daje prednost idealizmu, kada hladan racio jasno postavlja sve i svakga na svoje mjesto. To, naravno, ne znači da ljude ne poštujem i ne cijenim kao ljudska bića, smo jasno percipiram njihov mentalni i intelektualni potencijal i domet.

Pusti ti pričice našeg djetinjstva o svijeći koja gori i dogorjeva, ko što sam već jednom rekla jednom drugom velikom vjerniku ovdje, Bog veli:pomogni si sam pa ću ti pomoći i ja. Dao nam je vlastiti izbor, prosudbu da procijenimo dobro i loše, a nagradu ili kaznu ćemo dobiti kada za to dođe vrijeme. I na vrijeme mi sami utječemo, evo, rekao je Papa:

19. 08.2020.:

Papa Franjo: Cjepivo protiv koronavirusa treba biti za sve ljude, a posebno za najsiromašnije

Papa Franjo: Cjepivo protiv koronavirusa treba biti za sve ljude, a posebno za najsiromašnije - Vatican News

Evo i iz novijeg datuma Papinog stava:

04.04.2021.

Papa na Uskrs pozvao da se ubrza cijepljenje protiv Covida, a oružane sukobe i izdvajanja za vojsku u pandemiji nazvao ‘skandaloznima‘

Papa na Uskrs pozvao da se ubrza cijepljenje protiv Covida, a oružane sukobe i izdvajanja za vojsku u pandemiji nazvao ‘skandaloznima‘

Evo, dva linka koja pobijaju tvoju tezu o "svakome negdje zapisanome početka i kraja"
Ako ti kao vjerniku riječi Pape ne potvrđuju ovo što ti govorim, onda si stvarno namazan debelim slojem kolomajza.
I da, ti kao vjernik morao bi ozbiljno shvatiti značenje Papinog stava o cjepljenju - poziva da se ljudi cjepe, i njegove borbe da cijepiva dobiju ravnopravno svi - i bogati i siromašni. Ali ti takve informacije ne pratiš, ti podlježeš đavoljim rabotama vjerniče moj, dopuštaš da te Đavol zavede umjesto da slušaš Prvoga iza Boga kojega poštuješ, namjesnika Boga na Zemlji kojem Je Bog dao ovlast da njegov božji narod vodi na Zemlji.
Evo, dotakla sam se i tvoje intime, obzirom da si je u natruhu sam prezentitrao, da nisi ne bih, i očekujem od tebe da dobro razmisliš i uvažiš Papin stav i riječi, i skineš konačno kolomajz sa sebe, te da se konačno za tebe love relevantne informacije a ne dezinformacije..

Pravilo "živi i pusti druge da žive" vrijedi tako dugo dok živeći ga ne ugrožavaš život onih oko sebe. Tu, kod ugroze drugih to pravilo prestaje vrijediti.

Vidi, nema smješka na kraju, nema ovdje o čemu sam govorila nimalo šale, zajebancije, ovo je hladan racionalan pristup temi. Krajnje ozbiljan.
Vidiš i ja sam previdio prvi dio koji govori o inteligenciji,e pa sad mene zanima gdje tu ja spadam?

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Ovi koji su se cijepili, mi izgledaju kao ljudi koji se s tim činom žele iskupiti za nešto, ili čak dokazati potvrditi lojalnost i odanost nekom nečem...

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Imam veliki problem kaj se ove korone tice.
Za mjesec i pol sam vjencani kum najboljem prijatelju na svadbi.
Znaci, moramo imati ili negativan test star 2 dana, ili potvrdu o preboljenju (6 mj) ili se cijepiti.
Ja se nikak nisam imal u planu cijepiti, al kaj ak se odem testirat dva dana prije vjencanja i budem pozitivan?
Rekel je kum da se bez mene vjencanje ne bude odrzalo.
Kaj bi vi napravili da ste na mojem mjestu?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Ovi koji su se cijepili, mi izgledaju kao ljudi koji se s tim činom žele iskupiti za nešto, ili čak dokazati potvrditi lojalnost i odanost nekom nečem...
A, gle kolega moje mišljenje je da se jedan dio cijepi zbog straha od bolesti,da ne izgube lagodan život,drugi jer su zaluđeni,a treći iz čiste gluposti. Znaš onu našu: Kud svi Turci tud i mali Mujo. Nadam se da se nitko neće uvrijediti.

Znaci, moramo imati ili negativan test star 2 dana, ili potvrdu o preboljenju (6 mj) ili se cijepiti.
Ja se nikak nisam imal u planu cijepiti, al kaj ak se odem testirat dva dana prije vjencanja i budem pozitivan?
A kum, kaj je on poduzeo u svezi sebe i mlade?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pa ti si ju prebolel? U čemu je problem?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Ako nije službeno testiran i da je test bio pozitivan može se"imati rad"

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Aha, nije il dio službene statistike?

Rekli su i dulje.

Koja glupost? Već sažmi me znaju kak zaj...ljude.
Znaju,ali se tu i tamo malo zahebu😉

• Like
Reactions: ZJ

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Vrlo nezgodna situacija Ivan, a naročito nakon svadbe u Peterancu.
Sad budu ludi oko toga i pazili da je sve po njihovim zamislima.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ivane, nitko ti ne garantira ni da si cijepljen da se nemrete razboljeti, ti, mladoženja, mlada...to je tak...nadaj se i moli Boga da bu sve dobro...

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,477
@nimrennermin pripazi na riječnik.
Svaka čast zajebanciji ali ovak se razgovaral niko s nikim ne bude.
Muha,, moj riječnik je umjeren i normalan,,, a to što je kolega taj tvoj simpa,, nije me briga,, ja nemam dlake na jeziku,, i ti to znaš,,, slobodno me brišite sa foruma,,, al se nikom ne podilazim,,

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Uh, baš me vlečeš. Moje mišljenje je da oni koji traže iskupljenje su u prvim redovima do oltara i to samo za veće svetkovine. Svaka čast pravim vjernicima.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh