johabica
Iskusan lik
- Tu od
- 8 Tra 2012
- Poruka
- 4,529
Pošto veliš da slobodno pitam, još me interesira kako to da po tvom u Hrvatskoj teku med i mlijeko, vlada odlična , stožer super, zdravstvo,a familija živi i radi u Engleskoj?
Ovo sam previdjela jučer, pa da ti reknem prije neg u krastavce odem:
Vlasnik firme mu je predložio.
Obzirom da je bio šef firme, i obzirom da su se neki poslovi mogli raditi samo iz sjedišta firme - npr provjera neprobojnosti programa se mogla raditi samo sa adresa kompjutera u uredu, bio je prisiljen svaki mjesec letjeti u E. i tamo boraviti po 10 - 14 dana, firmu je koštala avionska karta i smještaj u hotelu svaki puta (naravno, i neki drugi radni razlozi) razmišljali su o mogućnosti da radi mjesec dana od kuće, mjesec dana bude u Engleskoj a obitelj doma. Obzirom da su to bili ljudi blizu četerdesetima - sin i snaha, iako mi je njihov odlazak veoma teško pao - nešto o tome znaju neki moji prijatelji forumši - i sama sam predložila im da je najbolje da cijela obitelj bude na okupu stalno - ili tu, ili tamo.
Četerdesete su godine kada čovjek sumira minulo vrijeme, javljaju se neke dileme, važu zadovoljstva i nezadovoljstva, rade kompromisi........a ona - daleko od očiju, daleko od srca život isuviše često potvrđuje......znaš......svi smo mi prošli svoje četerdesete, i znamo što želim reći, jel........i tako sam i ja, iako teška srca, pripomogla odluci da cijela obitelj ode, iako je sa informatičkom plaćom obitelj sa dvoje djece u Hr. živjela bez problema i bez da je snaha bila zaposlena - od jedne plaće.
Nije niti tamo zaposlena, jedino je prije godinu dana, sada dok je mlađa unuka krenula u školu, započela svoj mali subotnji poslić - kuha i dostavlja hranu po naruđbi.
Eto, to je ukratko to, a kada se vratim, moram još ZJ. odgovoriti na njegovo politiziranje i politički upis, isto tako propušten.