• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,056
Muha,, moj riječnik je umjeren i normalan,,, a to što je kolega taj tvoj simpa,, nije me briga,, ja nemam dlake na jeziku,, i ti to znaš,,, slobodno me brišite sa foruma,,, al se nikom ne podilazim,,
Meni su simpa svi koji vole zafrkanciju. Svi koji ju znaju dati i primiti.
A kao takvog forumaša pamtim i tebe.

I naravno, svi oni koji su uvijek spremni pomoči savjetom ili djelom.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,287
Ovak, ja sam prebolel koronu negdje pocetkom veljace, tak da mi potvrda o preboljenju vise nebu vredela.
A i nisam se ni onda testiral, testirala se samo sestra, al mi ostali ukucani smo imali simptome pa su nas sve popisali i odredili nam do kad nam traje izolacija.
E sad, jel smo mi usli u kakvu evidenciju ili ne, ne znam.

Kum i mladenka su se cijepili, sad pred par dana su primili drugu dozu.
A kum i ja smo zajedno i preboljeli koronu, jer smo se vjerojatno zarazili jedan od drugoga.

Znaci, na vjencanju bi moral biti pod obavezno, a nebi se htel cijepiti.
I kaj da sad napravim, nisam pametan.
A niko mi nemre garantirati da mi test bude negativan dva dana prije svadbe.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Hr firma? Hr vlasnik? Inače moj nećak radi od kuće nešto vrlo,vrlo slično samo za Amere.

Vidiš i ja sam previdio prvi dio koji govori o inteligenciji,e pa sad mene zanima gdje tu ja spadam?
Engleska firma, engleski vlasnik.

Domaća firma, u kojoj je radio, domaći vlasnik - Zagreb - 12 tk plaće još prije 12 - 13 godina, ali.....pola preko računa, pola na ruke.
Govore neki - hr političari lopovi. Nikada ne vele - ja lopov..Svi mi imamo šprancu nešto utajiti, ne dati državi ako se ikako može. Ali mi nikada ništa nismo krivi, uvijek nas netko ili nešto natjera da lažemo, krademo, utajimo.....samo je politika i političar lopov, narod čistunac je "prisiljen" biti lopov.

Inače, hr, vlasnik firme je sina jako cijenio. Sin je samouki programer, programer bez škole, radio je sa fakultetski obrazovanom informatičarima u ZG i bio im je šef - i ovdje u ZG.. Pozvao ga je iz firne u Rijeci, i tamo je bio šef - na prijemni razgovor u Rijeci je došao sa riječima kojima se još i danas smijemo: Ja sa svojom školom mogu samo grabe uz cestu kopati, ali ako trebate programera koji zna posao, onda sam ja čovjek za vas",, pokazao mu neke svoje radove, i čovjek je samo rekao - dođi sutra na posao. Dok je radio u firmi u Rijeci zg firma je surađivala sa riječkom, i i vanredno je sin radio neke poslove i van firme za njih. Zg vlasnik ga je nagovarao da dođe k njemu, ponudio mu u startu - prije petnaest godina - tisuću kn veću plaću i nakon nekoliko mjeseci povišicu - sin je pristao, ali tek dok u riječkoj firmi završi projekt na kojem je radio, i dok si vlasnik ne nađe zamjenu za njega - pola godine je iz osjećaja obveze i poštenja ostao na manjoj plaći svojevoljno.
Moj sin ima završen jedan (1) jedan razred srednje škole i to struke koja sa informatikom nema apsolutno nikakve veze. Ali smo se prijetrideset godina naplaćali telefonskih računa - kada još nije bilo pretplate interneta - po sedamsto kuna mjesečno....ma priča za sebe....uzimali mu kompjuter, palili iz bijesa kabel....:) a on sam bez ičije pomoći od prvog osnovne naučio posao od kojeg živi i uzdržava obitelj. :) Ponosna sam na tog dečka iako ga škola nije zanimala - jedino je iz informatike u srednjoj imao peticu, a sve ostalo skoro pa katastrofa. :)

Što se inteligencije tvoje tiče, zar doista misliš da bih ja ovako javno, ozbiljno bez smješka (znaš što kod mene znači sa ili bez smješka, jel?) izrekla svoj sud o bilo kome?
Jedno je u nekoj konverzaciji izreći vezano za temu nešto tipa nečije inteligencije, a nešto sasvim drugo van nekog konteksta. Pa još javno.
Inteligencija je zbir poimanja cjelokupnog opusa percepcija i prosudba, ovdje se vrtimo oko jedne ili par njih, pa procjena nečije inteligencoje može biti samo paušalna.
Ali, to nam ne smeta da u žaru rasprave izrečemo nešto kao ekektivnu podlogu za pobijanje sugovornikovih teza. Evo, sada ide smješko. :)

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,057
Ovak, ja sam prebolel koronu negdje pocetkom veljace, tak da mi potvrda o preboljenju vise nebu vredela.
A i nisam se ni onda testiral, testirala se samo sestra, al mi ostali ukucani smo imali simptome pa su nas sve popisali i odredili nam do kad nam traje izolacija.
E sad, jel smo mi usli u kakvu evidenciju ili ne, ne znam.

Kum i mladenka su se cijepili, sad pred par dana su primili drugu dozu.
A kum i ja smo zajedno i preboljeli koronu, jer smo se vjerojatno zarazili jedan od drugoga.

Znaci, na vjencanju bi moral biti pod obavezno, a nebi se htel cijepiti.
I kaj da sad napravim, nisam pametan.
A niko mi nemre garantirati da mi test bude negativan dva dana prije svadbe.
Imam istu situaciju ove godine, meni je također istekla potvrda da sam prebolio Koronu u 12 mjesecu tako da po tom pitanju ne možeš ništa učiniti. Nažalost, pravila ne postavljamo mi i trebali bi ih poštivati jer tako nam kaže naš dragi stožer. Ja se također nisam cijepio i preostaje nam jedino da se testiramo, a moj savjet ti je da ne razmišljaš o tome da budeš pozitivan par dana prije vjenčanja, jednostavno govori sam sebi sve će biti u redu i toga se drži. Kako bi rekli dečki iz Srebrnih krila: Samo pozitiva.

Posljednje uređivanje:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ivane, nitko ti ne garantira ni da si cijepljen da se nemrete razboljeti, ti, mladoženja, mlada...to je tak...nadaj se i moli Boga da bu sve dobro...
Ali ti garantira da, ako si cjepljen i oboliš, da jačina bolesti neće biti tolika da završiš u bolnici a još više garantira, ako oboliš da 100% nećeš završiti na groblju.
Eto, to ti cjepivo garantira, i praćenjem - znanstvenim studijama, ne jednom nego diljem svijeta - je to utvrđeno sa stopostotnom sigurnošću.
Tebi to ništa ne znači, ali mojem zbog korone umrlom i pokopanom prijatelju bi to značilo da bi dans bio živ da je bio cjepljen, i da bismo se danas družili oko nejgovog ili oko mojeg stola, a sada mu samo mogu odnjeti cvijeće ili lampaš na grob.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Meni su simpa svi koji vole zafrkanciju. Svi koji ju znaju dati i primiti.
A kao takvog forumaša pamtim i tebe.

I naravno, svi oni koji su uvijek spremni pomoči savjetom ili djelom.

Eh moj muhač, onda ti dosta njih na ovome forumu nisu simpeatični. Ima ih koji samo savjet i pomoć traže kada im zatreba, ali nikada svoje znanje ne daju drugima.
Uzimaju, ali ne daju. Ima nas bedaka koji sve što znamo prikazujemo drugima, ima ih koji samo piju, ali nikada ne plaćaju. :hahah:

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,800
Eh, Ohrid i njegovo jezero... i moj maturalac dole...da mi se vratit u ta vremena
A tko bi te trpel još tak dugo :hahah: 💪

Govore neki - hr političari lopovi. Nikada ne vele - ja lopov..Svi mi imamo šprancu nešto utajiti, ne dati državi ako se ikako može. Ali mi nikada ništa nismo krivi, uvijek nas netko ili nešto natjera da lažemo, krademo, utajimo.....samo je politika i političar lopov, narod čistunac je "prisiljen" biti lopov.
Teta Jo nije nama u mentalitetj{pojedincima} da krademo, utajimo več nas na to tjeraju ti isti političari koji su osmislili takove namete da njima moramo dati gotovo sve a za uzvrat dobijemo k..... u da moram biti malo vulgaran i njihovu REPRESIJU kao da se oni brinu za boljitak svih nas.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Kako sam samo očekivala da će se upravo ovakav komentar pojaviti, ali nisam od tebe.

Vidi, ima tu jedan - ima ih na tone, ali uzeti ću samo ovaj primjer - blizu susjed, godišta nam otprilike ista. Roditelji nam se bavili poljoprivredom, dakle, mogao je i on da je htio, muž moj i ja radili poljorivredu, žena njegova i on se zaposlili, muž moj i ja kroz život stekli 5 traktora i jedanaest ha zemlje, tri kamiona , dva kombija, četiri auta, napravili dvoje djece, kupili gradilište i kuću napravili, oni napravili troje djece i kuću napravili na gradilištu koje im je dao otac.
I govori on jednom tako kako nije pravedno da mi imamo 5 traktora a on niti jedan, i doći će dan kada nama držav bude uzela četiri i jedan dala njemu koji nema i drugima koji nemaju.
Krenuli smo istovremeno sa istom pozicijom - od ničega, pod istim uvjetima - u prijašnjoj državi, i nastavili u ovoj našoj novorođenoj. Mi radeći i 25 sati dnevno dok treba, oni osam sati dnevno pa u ladovinu nakon toga.
Zato mi nemoj reći da je politika ili država nekome nešto kriva ili mu ne da da ima, da stekne.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Naravno da je “kriva” politika (ne u konkretnom slučaju). Politika stvara okvire za razvoj. Da ste isto toliko radili u Njemačkoj ili Austriji imali bi 2-3x više. Kad svaki mjesec od svoje plaće izdvajaš značajne iznose i onda vidiš npr. slučajeve tipa Bandić, Sanader, Vidošević i ostalu HDZ/SDP mafiju kako hlapljivo uzimaju lovu poreznih obveznika u svoje džepove naravno da ljudi pokušavaju izbjeći plaćanje poreza gdje god je moguće i ja to u potpunosti podržavam. Zar da plaćamo porez da bi se takvi mogli još više na našoj grbači bogatiti? Da plaćamo još viš poreza da bi mogli zaposliti još više uhljeba po službama, općinama, županijama, ministarstvima, državnim firmama, na izmišljenim radnim mjestima, koji mi se se u lice hvale kako su došli do posla, koji se hvale kako ništa ne rade, kako ih je 2/3 višak?
Neka država prvo sredi sebe. Zato su tu i za to su plaćeni!

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Zdravo zivo moji forumasi,udaljismo se od teme,steta sto nemamo razlog da je zatvorimo.Na pocetku ove plandemije i sam sam bio strasljiv,no nakon "oboljenja" sam poceo sumnjat i trazit razna misljenja.
Kao promatrac sa strane sve je jasnije,ovi kajsu se cijepili,nisu mislili na druge vec prvenstveno na sebe,da se ne lazemo,nekoji zbog straha,nekoji jer je to u modi, nekoji su psihicki slabi i popustise.
Imam dosta poznanika i govorim istinu,no sad se cude zbog trece pa cetvrte doze i polako shvataju da su namagarceni,no morate shvatiti da pogotovu anemicni,su politicari veliki manipulatori i lazovi.
Njima je svasta obecano od jos gorih manipulatora i oni su to skuzili ali neznaju kako natrag cista obraza,oni znaju da mi to znamo nisu glupii zbog toga ce nam jos vise raditi probleme,ali samo dok mogu.
Kriticna masa raste i fala Bogu nema velikog razdora medju nama,losa procjena ili je razum prevladao.
Zato pjevam....more se pjeni jeebe se meni,iako mi nije lako ali pjevanje i ljubav nas spasava dragi moji forumasi.
Da budemo iskreni nitko ovdje na forumu nikoga iskreno ne mrzi,svi grijesimo a kasnije nam je zao;),to je taj vrazji ego,ali mi smo jaci jel tak kolegice. 🙋‍♂️

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,021
Kolega jesi li u AT ili HR kak baviš sa prelaskom granice? Procedura ili?

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Putujem tjedno i prelazim brez testa,masku nigdje nenosim,ponekad mala rasprava u trgovini i to je to.
Jos uvijek ima razumnih ljudi,sve se moze,znam da me neko cuva al treba imati iskrene vjere.
Nisam bio neki poseban vjernik,normalan dobrodusan covjek koji cuva svjetlo u sebi.Pokajte se,oprostite sebi i drugima i krenite svojim putem,jer drugog puta nema. :ppozdrav:

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Lijepo vam je Zoki objasnio Game ist Ower,koga su namagarcili,to je to.
Kolegici JO,samo inf. iz prve ruke i to njezinog mjestana,mog poznanika kod kojeg kupujem polj. proizvode kod nas na trznici subotom.
Danas razgovarao malo opustenije sa Stefom(sigurno ga poznas,ca75g.)na red dosla i morona,veli da se nije htio bocnuti ali na nagovor zena koje su ga i zapisale to je ucinio.
Navecer su mu utrnula tri prsta na desnoj pa kasnije na lijevoj ruci nakon prve doze,njegova zena za cudo bila poletna i puna energije,nakon druge doze njemu nista a ona imala problema sa oteklinom u gornjem dijelu ustiju,oteklinom modrom na desnioj ruci i veliku na desnoj nozi.
Na pitanje doktorici sta je to,ova odgovara da to nije strasno i vjerovatno bu sve dobro za par dana,super srtucan i studijski objasnjen odgovor-svaka cast.
Kolegice i ostali nacitani,pogledajte Sincicevu objavu razgovora sa direktorima farmakomafijskih proizvodjaca cjepiva i odgovore EME-nase agencije za lijekove,nema NEZAVISNIH STUDIJA i tocka.😷
Dobili ste u cjepivu,destiliranu vodu,vitamine ili otrovan poljubac,to je lutrija i nitko od vas ili vasih dotura nezna kakav je vas zig zvijeri,pomolite se da se nadje rjesenje za vas,naravno da cemo vam pomoci jer ste bili preplaseni i manipulirani.
Sve vas voli vas Hotela,mada mi stvarate probleme a neki me jos uvijek ismijavate ali....more se pjeni jeebe se meni. 🙋‍♂️

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh