Hr firma? Hr vlasnik? Inače moj nećak radi od kuće nešto vrlo,vrlo slično samo za Amere.
Vidiš i ja sam previdio prvi dio koji govori o inteligenciji,e pa sad mene zanima gdje tu ja spadam?
Engleska firma, engleski vlasnik.
Domaća firma, u kojoj je radio, domaći vlasnik - Zagreb - 12 tk plaće još prije 12 - 13 godina, ali.....pola preko računa, pola na ruke.
Govore neki - hr političari lopovi. Nikada ne vele - ja lopov..Svi mi imamo šprancu nešto utajiti, ne dati državi ako se ikako može. Ali mi nikada ništa nismo krivi, uvijek nas netko ili nešto natjera da lažemo, krademo, utajimo.....samo je politika i političar lopov, narod čistunac je "prisiljen" biti lopov.
Inače, hr, vlasnik firme je sina jako cijenio. Sin je samouki programer, programer bez škole, radio je sa fakultetski obrazovanom informatičarima u ZG i bio im je šef - i ovdje u ZG.. Pozvao ga je iz firne u Rijeci, i tamo je bio šef - na prijemni razgovor u Rijeci je došao sa riječima kojima se još i danas smijemo: Ja sa svojom školom mogu samo grabe uz cestu kopati, ali ako trebate programera koji zna posao, onda sam ja čovjek za vas",, pokazao mu neke svoje radove, i čovjek je samo rekao - dođi sutra na posao. Dok je radio u firmi u Rijeci zg firma je surađivala sa riječkom, i i vanredno je sin radio neke poslove i van firme za njih. Zg vlasnik ga je nagovarao da dođe k njemu, ponudio mu u startu - prije petnaest godina - tisuću kn veću plaću i nakon nekoliko mjeseci povišicu - sin je pristao, ali tek dok u riječkoj firmi završi projekt na kojem je radio, i dok si vlasnik ne nađe zamjenu za njega - pola godine je iz osjećaja obveze i poštenja ostao na manjoj plaći svojevoljno.
Moj sin ima završen jedan (1) jedan razred srednje škole i to struke koja sa informatikom nema apsolutno nikakve veze. Ali smo se prijetrideset godina naplaćali telefonskih računa - kada još nije bilo pretplate interneta - po sedamsto kuna mjesečno....ma priča za sebe....uzimali mu kompjuter, palili iz bijesa kabel....
a on sam bez ičije pomoći od prvog osnovne naučio posao od kojeg živi i uzdržava obitelj.
Ponosna sam na tog dečka iako ga škola nije zanimala - jedino je iz informatike u srednjoj imao peticu, a sve ostalo skoro pa katastrofa.
Što se inteligencije tvoje tiče, zar doista misliš da bih ja ovako javno, ozbiljno bez smješka (znaš što kod mene znači sa ili bez smješka, jel?) izrekla svoj sud o bilo kome?
Jedno je u nekoj konverzaciji izreći vezano za temu nešto tipa nečije inteligencije, a nešto sasvim drugo van nekog konteksta. Pa još javno.
Inteligencija je zbir poimanja cjelokupnog opusa percepcija i prosudba, ovdje se vrtimo oko jedne ili par njih, pa procjena nečije inteligencoje može biti samo paušalna.
Ali, to nam ne smeta da u žaru rasprave izrečemo nešto kao ekektivnu podlogu za pobijanje sugovornikovih teza. Evo, sada ide smješko.