• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
U Varaždinu sada svake večeri ljudima oduzimaju slobodu, fotografije koje sam postavio i linkovi zorno prikazuju koliko je to naroda strpano iza rešetaka, te kako taj jadan narod plače i moli za oslobođenje.

Jedino je na ovom dijelu foruma pod nazivom Koronavirus svima sve dopušteno i neopasno. Blago nama koji ga posječujemo.

Usprkos svemu i rešetkama, nemojte se bojati, opustite se, dojdite u Varaždin i prepustite se druženju, španciranju i uživanju.
Ionak nas bude sve skupa jednog dana vrag (ili dragi Bog, kako koga) zel, iako nas cijepljene, čipirane i "zacoprane" puno prije Vas, ali meni to nema veze, jednom se živi pa neka je pošteno (y) :ppozdrav:

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Svaka cast kolega na iskrenosti,svatko ima slobodnu volju,no moramo preuzeti i odgovornost.👍

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,866
Kolega @plus, ovaj put bi samo postavil jedno logično pitanje:
- ak se cjepljeni mogu zaraziti i biti prijenosnici zaraze, zakaj se moraju testirati samo ne-cijepljeni?
- čemu te Ko-ne-vidi potvrde onda uopće služe (osim prisili)?

Mi smo danas bili na prošćenju i nikom takva potvrda nije trebala. Mogli smo se zaraziti isto kak i vi "v toru" s potvrdama. U čemu je onda razlika?

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
- ak se cjepljeni mogu zaraziti i biti prijenosnici zaraze, zakaj se moraju testirati samo ne-cijepljeni?

Mi smo danas bili na prošćenju i nikom takva potvrda nije trebala. Mogli smo se zaraziti isto kak i vi "v toru" s potvrdama. U čemu je onda razlika?
Odgovor na ovo i mene zanima.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111

ZJ nisam ti ja baš dobar sugovornik po tim pitanjima, imaš tu najmanje jednog, puno boljeg, čiji ti stavovi tjeraju svu vodu na tvoj mlin, zato molim te preskoči me po tom pitanju. A možda je i moja logika suviše primitivna, pa da se ne sramotim...

Provjeri molim te kao vjernik: kakvu nam je poruku poslao Papa po pitanju zaštite od korone, osim ako nisi veči vjernik i od samoga Pape.

Niti nama na Veliku Gospu, u Biškupcu, nisu trebale nikakve potvrde, ali i da jesu ja bi svejedno bio tamo.

Iskreno debelo pretjeruješ s tim izborom riječi poput tor, prije je bilo brnjica itd.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,866
Ne trebaš se sramotiti, niti mi je to bila namjera. Samo sam te pital za logiku, onu zdravo razumsku, kakvog te poznam.
Tor i brnjica su šale, da se ukaže na apsurdnost nekih očiglednih stvari.
S druge strane, poštujem izbor svakog čovjeka hoće li se dati cijepiti ili ne, hoće li nositi "brnjicu" ili ne, hoće li ući u "tor" s Ko-ne-vidi potvrdom ili neće ući (iz bilo kojeg razloga).
Ne osuđujem nikog, jer svatko ima pravo na svoj odabir, sa svim manama i vrlinama istog, i ne činim tu razliku među ljudima (rekli bi, ne diskriminiram nikoga).
Tu pri Vas se očito diskriminira ne-cijepljene i to mi smeta.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
Odjednom je postalo apsurd željeti sebi i drugima zdravlje i činiti sebi i drugima dobro?

Na onim slikama, puno ljudi na koncertu, koje sam postavio, se vidi "šuma" zdravog drveča, pa te kao "jedno drvo" u toj masi zapravo teško i sve teže uočiti, iako si po nečemu drugačiji...

Ovime budem završio "našu međusobnu raspravu" o bolesti korona:
- ovih su dana Talibani u Afganistanu, prema njihovom "u pravu", po uspješnjoj doktrini ratovanja, vjeri, ma neznam po čemu sve,
- željeli su to dugo i došli su sada na vlast, tamo gdje žive,
- ali što rade? Ne priznaju pravo drugima da žive svojim, recimo to tako u odnosu na Talibane modernijim načinom života, traže da se njihov način života vrati u "kameno doba", pod skute njihovog plemenskog vođe.

Ja ne podržavam takve Talibane, dopuštam da svaka osoba sama izabere svoj put.

Ja sam svjestan da nam medicina pomaže toliko koliko trenutno može, pa i da nam određeni sistemi mjera koji se pravilno primjenjuju - pomažu. Stoga sam sretan dok vidim da su se ljudi nakon svega opustili i da se zabavljaju, jer su poduzeli sve kako bi umanjili štetu po svoje osobno zdravlje i za zdravlje drugih.

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Put u pakao popločan je sa dobrim namjerama.
Amerikanci su išli u Afganistan sa dobrom namjerom da iskorijene terorizam pa su pobili gomilu naroda koji s terorizmom veze nemaju. Talibani su krenuli sa dobrom namjerom da zaustave divljanje ratnih vođa u Afganistanu tamo davno, sredinom 90-ih pa su počinili strahote. Komunisti su lijepo zamislili kako bi društvo trebalo funkcionirati pa svi znamo kaj je od tih dobrih namjera nastalo. Ista stvar je i sa koronom. Sve pršti od dobrih namjera, a ako sam nekaj naučil u svojih 50 godina, to je da budem jako oprezan i sumnjičav prema onome tko za mene ima dobre namjere.

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Upravo sam jutros razgovaral sa gospođom Futvač o parama koje HZJZ ubere od testiranja. Na kaj se troše pare kojima građani plate testove? Pa to je hrpa love. Nek se na ovom korona partyju u VŽ prije ulaska testiralo 50 ljudi to je 3000 kuna. Samo za jedan koncert. Tko troši taj novac i na kaj troši?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
Put u pakao popločan je sa dobrim namjerama.
Komunisti su lijepo zamislili kako bi društvo trebalo funkcionirati pa svi znamo kaj je od tih dobrih namjera nastalo. Ista stvar je i sa koronom. Sve pršti od dobrih namjera, a ako sam nekaj naučil u svojih 50 godina, to je da budem jako oprezan i sumnjičav prema onome tko za mene ima dobre namjere.
Ti si još uvijek na borbi s komunistima??? Dokle, valjda još bar narednih 300 godina...

Nekako mi se čini da ipak nisi naučio to da nije dobro svojim stavovima i uvjerenjima, druge ljude dovoditi u zabludu, ili zapravo ih izolirati od društva.

Upravo to čine svi oni koji se kao i neki ovdje iz petnih žila trude onemogučiti medicini i nauci da radi svoj posao. Odjednom su svi ti postali učenjaci stručnjaci, znalci svega, i budu sve dok se ne razotkrije njihova malenkost i ništavnost u usporedbi sa ostatkom nauke, znanja, svijeta i naroda.

Kako ti ili tvoji istomišljenici, u vrijeme današnje, opterečeno koronom, misliš putovati u svijet na primjer s avionom, na super važan obiteljski događaj, recimo vjenčanje bliskog ti rođaka u Irskoj?
Ili kako misliš putovati na poslovno putovanje, ili makar na izlet povodom godišnjice braka u Pariz, Prag, Štokholm? Mnogo ljudi ima i takvih životnih potreba.

Tvoja je slobodna volja na koji češ način ti živjeti. Jednako tako imaju ista prava i svi oni koji su po vlastitom odabiru, a nakon pokaza kovid potvrde ili brzog testiranja, ušli u ograđeni prostor namijenjen za publiku na koncertu Parnog Valjka.

Vidim da potežeš i financijska pitanja po osnovu troškova testiranja na Špancirfestu. Lako budeš sve saznao, sjedni što prije na kavu sa saborskim zastupnikom za kojeg si glasao na izborima i zatraži informaciju iz prve ruke. To ti bude najbrže i najtočnije informiranje, a ovo na forumu ti je u kategoriji trla baba lan...

Hebiga opet je ispao esej 😖 ;)

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Ti si još uvijek na borbi s komunistima??? Dokle, valjda još bar narednih 300 godina...

Nekako mi se čini da ipak nisi naučio to da nije dobro svojim stavovima i uvjerenjima, druge ljude dovoditi u zabludu, ili zapravo ih izolirati od društva.

Upravo to čine svi oni koji se kao i neki ovdje iz petnih žila trude onemogučiti medicini i nauci da radi svoj posao. Odjednom su svi ti postali učenjaci stručnjaci, znalci svega, i budu sve dok se ne razotkrije njihova malenkost i ništavnost u usporedbi sa ostatkom nauke, znanja, svijeta i naroda.

Kako ti ili tvoji istomišljenici, u vrijeme današnje, opterečeno koronom, misliš putovati u svijet na primjer s avionom, na super važan obiteljski događaj, recimo vjenčanje bliskog ti rođaka u Irskoj?
Ili kako misliš putovati na poslovno putovanje, ili makar na izlet povodom godišnjice braka u Pariz, Prag, Štokholm? Mnogo ljudi ima i takvih životnih potreba.

Tvoja je slobodna volja na koji češ način ti živjeti. Jednako tako imaju ista prava i svi oni koji su po vlastitom odabiru, a nakon pokaza kovid potvrde ili brzog testiranja, ušli u ograđeni prostor namijenjen za publiku na koncertu Parnog Valjka.

Vidim da potežeš i financijska pitanja po osnovu troškova testiranja na Špancirfestu. Lako budeš sve saznao, sjedni što prije na kavu sa saborskim zastupnikom za kojeg si glasao na izborima i zatraži informaciju iz prve ruke. To ti bude najbrže i najtočnije informiranje, a ovo na forumu ti je u kategoriji trla baba lan...

Hebiga opet je ispao esej 😖 ;)
Ja sam sa komunistima raskrstil još 1991. kad sam bježal iz JNA. Nemam nikakve veze sa tim kaj su se neki od njih, kao i njihovi potomci, uguzili među političku elitu samostalne Hrvatske. Toliko o komunistima.

A ovo ostalo... Pa jel ja tebi ili ikome drugome branim da se cijepiš, testiraš, ideš na koncert parnog valjka, vadiš i ponosno pokazuješ kovid potvrdu...?
Ja sam samo komentiral da vam za povečanje slučajeva u VŽ za tjedan dva budu krivi svi drugi samo ne vi koji ste si dahtali za vrat na tom koncertu.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Upravo sam jutros razgovaral sa gospođom Futvač o parama koje HZJZ ubere od testiranja. Na kaj se troše pare kojima građani plate testove? Pa to je hrpa love. Nek se na ovom korona partyju u VŽ prije ulaska testiralo 50 ljudi to je 3000 kuna. Samo za jedan koncert. Tko troši taj novac i na kaj troši?

Na kupovinu testova. Tih istih koje zdravstvo naplaćuje.
Jer ih je kupilo pa koštaju.
HZJZ ih ne proizvodi.
Zdravstveni sustav ih ne proizvodi.
Nijedna farmaceutska kuća u Hr. ih ne proizvodi.
Niti reagense kojima se obrađuju.

Naplaćuju ih onima koji nemaju medicinsku indikaciju da su zaraženi.
Ne naplaćuju ih onima sa medicinskom indikacijom da su zaraženi ili su možda zaraženi.

Sada ti postavi pitanje br.2:

Zašto in ne naplaćuju onima sa medicinskom indikacijom da su zaraženi, a naplaćuju onima koji nemaju medicinsku indikaciju da su zaraženi.

Nije niti čudno koliko se gluposti valja po ovome forumu, ostalim portalima, fejsovima, kada se osnovni podatci ne znaju, a niti kod onih koji ih ne znaju ne postoji interes da ih saznaju.
Lakše je lupati bedastoće i od sebe raditi bedaka.

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Prema francuskoj udruzi Observatoire Medicaments Transparencces proizvodna cijena za PCR test je 12 eura. Test se u RH plaća koliko ono? 700 kuna?
Da preformuliram pitanje. Tko i na koji način troši razliku od cca 90 eura između nabavne i "prodajne" cijene?
Bit će da se opet pune crni fondovi za crne dane.
Čitam danas da čak i Sjeverna Koreja proizvodi nekakve PCR testove. Možda bi njihovi bili još jeftiniji u nabavi. Više bi ostalo za stranačku kasicu, a vjerojatno su precizni ko i zapadnjački.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
Ja sam sa komunistima raskrstil još 1991. kad sam bježal iz JNA. Nemam nikakve veze sa tim kaj su se neki od njih, kao i njihovi potomci, uguzili među političku elitu samostalne Hrvatske. Toliko o komunistima.

A ovo ostalo... Pa jel ja tebi ili ikome drugome branim da se cijepiš, testiraš, ideš na koncert parnog valjka, vadiš i ponosno pokazuješ kovid potvrdu...?
Ja sam samo komentiral da vam za povečanje slučajeva u VŽ za tjedan dva budu krivi svi drugi samo ne vi koji ste si dahtali za vrat na tom koncertu.
U redu, hajde sad da bez veze ne razbucamo temu do amena, za pratitelje ove teme napiši barem nekakvo tvoje iskustvo s koronom iz proteklih godinu dana, molim te, jer "Nije u šoldima sve" da ti sad na korona temi propituješ "a di su pare" ;) .

Na pamet mi je pala "ona" rečenica koju je napisao Mark Twain ;), pa u njezinom duhu - odustajem, jer meni ovo nema više nikakvog smisla.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Prema francuskoj udruzi Observatoire Medicaments Transparencces proizvodna cijena za PCR test je 12 eura. Test se u RH plaća koliko ono? 700 kuna?
Da preformuliram pitanje. Tko i na koji način troši razliku od cca 90 eura između nabavne i "prodajne" cijene?
Bit će da se opet pune crni fondovi za crne dane.
Čitam danas da čak i Sjeverna Koreja proizvodi nekakve PCR testove. Možda bi njihovi bili još jeftiniji u nabavi. Više bi ostalo za stranačku kasicu, a vjerojatno su precizni ko i zapadnjački.
Da, nekakve.
Testovi različitih kvaliteta, različitih pouzdanosti.
Svaki ima svoju cijenu.
Državno zdravstvo za praćenje zdravlja nacije ne koristi testove niže pouzdanosti.
Ta "niža pouzdanost " se mjeri u decimilima jednog - dva postotka od sto posto.

Proizvodnjom testova novih generacija, više farmaceutskih kuća, jače konkurencije, cijene su padale. Reagensa zapravo. Sve zajedno zapravo.
U cijeloj Europi, u cijelome svijetu.

Potsdam

Antigen-Schnelltests und PCR-Labor-Tests​

Bei Schnelltest Potsdam können Sie sich schnell und unkompliziert auf das Cornavirus SARS-CoV-2testen lassen. Wir bieten sowohl Antigen-Schnelltests als auch PCR-Labortests an. Nach Wunsch erhalten Sie das Testergebnis auf Deutsch oder Englisch inklusive der Ausweis- oder Reisepassnummer. Die Testergebnisse werden international anerkannt und eignen sich z.B. auch für Reisen ins Ausland. Mithilfe des Schnelltests können akute SARS-CoV-2-Infektionen unmittelbar festgestellt werden. Infektionsketten werden so frühzeitig unterbrochen und bremsen die Ausbreitung des Coronavirus.
Jetzt Termin buchen!

PCR-Labor-Test​

• – PCR-Test für nur 119,90€
  • – Das Ergebnis erhalten Sie ab dem nächsten Tag
  • (dies gilt für die Probenentnahme bis 16°° Uhr Werktags!)*
  • – PCR-Express mit Ergebnis am gleichen Tag bis 24 Uhr für 199,90
  • – Testergebnis als PDF per Mail auf Deutsch und Englisch
  • – Identitätsnachweis per Personalausweis- oder
  • Reisepassnummer optional für 10,00€
  • – für Reisen ins Ausland empfohlen
  • – innerhalb weniger Minuten testen lassen
PCR-Labortest

Evo, vele nijemci, i dodatnih 10 eurića i za upis broja putovnice na papirnati rezultat testa. Samo da na list gdje piše da si negativan upišu i broj tvoje putovnice.

Ne vjerovati sve što se po netu valja, ne vjerovati "novinarima" koji ne znaju od čega se sve sastoji PCR test i od kojih se sve postupaka i potrošnog i dijagnostičkog materijala formira cijena PCR testa.
Bilo je i u Hrvatskoj i u početku testiranja PCR testova različitih cijena. Bolnica u Splitu - ako sam dobro upamtila grad - , nije mogla koristiti jeftinije jer nisu bili sukladni testnoj aparaturi koju su posjedovali.

Cijene PCR i antigenskih testova padaju kako padaju cijene reagensa..
Danas više nitko u Hr. ne plaća 700 kn pcr.
Plaćalo se kada su cijene reagensa bile toliko visoke da su u zbiru materijala i rada
, dale cijenu 700 kn.
U VB danas PCR na svoju inicijativu košta 1500 kn.
Pouzdana informacija, iz ustiju onoga koji je iznos prije pet tjedana i prije tjedan dana osobno iskeširao.

U Hrvatskoj trenutno vrijedi:

test na SARS-Cov-2 RT-PCR košta 390 kuna,
cijena serološkog testa za dokaz antitijela 200 kuna.
brzi antigenski test na COVID-19 košta 150 kuna.

Na uputnicu - besplatno.

Futvač

Dobro znana faca
Tu od
18 Tra 2021
Poruka
208
Moje iskustvo ti je da poslovno radim po nekoliko bolnica u SZ Hrvatskoj i zbog prirode posla sam u kontaktu sa raznim bolničkim službama, a znam se naći i na covid odjelima. Da ne ulazim u detalje, moj posao je glavni izvor mog skepticizma.
Nadalje, vidim da si iz Varaždina ili okolice. Jesi li bio u Bauhausu u zadnje vrijeme? Ja jesam i toplomjer na ulazu uredno svim kupcima pokazuje 40,5 stupnjeva tjelesne temperature. I zaštitarka samo kaže da se dezinficiraju ruke na ulazu. Znači da u Bauhaus Varaždin može komotno ušetati bolesna osoba i šopingirati i širiti viruse i nikome ništa.
Jesam li ja imal koronu? Vjerojatno jesam. Prošlu jesen sam od sina pokupil neku ekspres virozu od koje sam 3 dana kašljal ko konj. Kako je došla tako je i prošla. Na testiranje nisam išel jer zbog 3 dana kašljanja i 37,5 temperature jedno popodne jer nemam namjeru oduzimati vrijeme kod doktora ljudima kojima je stvarno loše.
Nadalje, ja kao "antivakser" koji ne vjeruje u znanost nego, jelte, u teorije zavjere sam vlastitog sina ekspediral na cijepljenje protiv HPV-a i tamo je zaposlenica HZJZ-a rekla (krajem 6. mjeseca) da se ne preporuča cijepljenje protiv korone djece starije od 12 godina zbog velikog broja miokarditisa koji je primjećen kod mlađih odraslih osoba. Ako cjepivo to radi mladim i zdravim ljudima ne želim ni razmišljati što može napraviti meni.
Nadalje, sestra mojeg školskog kolege je nakon cijepljenja umrla. Možda to je samo 1 slučaj na 100000, ali ja ne želim biti 1 od 100 000.
To je dio mojih iskustava. O budalaštinama i uvijanjima od strane stožeraša neću govoriti jer tko ima oči i uši može sam čuti i vidjeti da lažu i muljaju.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
968
Nadalje, ja kao "antivakser" koji ne vjeruje u znanost nego, jelte, u teorije zavjere sam vlastitog sina ekspediral na cijepljenje protiv HPV-a i tamo je zaposlenica HZJZ-a rekla (krajem 6. mjeseca) da se ne preporuča cijepljenje protiv korone djece starije od 12 godina zbog velikog broja miokarditisa koji je primjećen kod mlađih odraslih osoba. Ako cjepivo to radi mladim i zdravim ljudima ne želim ni razmišljati što može napraviti meni.
Nadalje, sestra mojeg školskog kolege je nakon cijepljenja umrla. Možda to je samo 1 slučaj na 100000, ali ja ne želim biti 1 od 100 000.
Nažalost, srčani problemi su samo jedno od nuspojava aktualnog cijepljenja, ima barem 15-20 različitih nuspojava i to ovi znaju, samo šute kao pi*ke, bitno da se para vrti. U mom nemalom krugu ljudi već sada je više ljudi umrlo od vakcine nego od ili s prehladom, žalosno. Vakcina je sigurna kao i ruski rulet, potvrdilo 5 od 6 ispitanika. Trenutno je prijavljeno nekoliko desetaka tisuća umrlih od vakcine, a kako neki kažu da se u medicini službeno prijavljuje manje od 10% nuspojava, onda si računajte koliki bi mogao biti konačan broj.

Bratko

Iskusan lik
Tu od
26 Velj 2014
Poruka
1,042
Pogledajte ako želite.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Nažalost, srčani problemi su samo jedno od nuspojava aktualnog cijepljenja, ima barem 15-20 različitih nuspojava i to ovi znaju, samo šute kao pi*ke, bitno da se para vrti. U mom nemalom krugu ljudi već sada je više ljudi umrlo od vakcine nego od ili s prehladom, žalosno. Vakcina je sigurna kao i ruski rulet, potvrdilo 5 od 6 ispitanika. Trenutno je prijavljeno nekoliko desetaka tisuća umrlih od vakcine, a kako neki kažu da se u medicini službeno prijavljuje manje od 10% nuspojava, onda si računajte koliki bi mogao biti konačan broj.
Dao sam vam primjer iz staračkog doma gdje su svi stari, bolesni i cijepljeni. 59 od 61 korisnik cijepljen i 18 od 20 zaposlenika i nitko nije umro. Taj primjer nitko nije htio komentirati. A izvlace se price tipa “stric od babe je cuo od susjede” i sl. Ja znam barem 20 ljudi koji su se cijepili i nitko nije imal nikakvu nuspojavu veću od boli u ruci ili temp. 37,5 jedno popodne a vi 5 od 6 koji su imali strašne probleme. Moš mislit… 🙄

Pogledajte ako želite.

Zanimljivo je da liječil likove poput Bolsonara, Gulianija i Trumpa (koji je rekel da se može liječiti dezinficijensom ubrizganim u krvotok…)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh