Jo booster doza je ključna!
Booster + tek od proljeća....
Zašto ova vlast uzima poreze od nas bez potvrda kada nam ništa ne daje? Preboljeli ne mogu dobiti potvrdu a mogu plaćati...ni antibiotike nismo dobili. je*eš takvu solidarnost...
Boldano:
Moj poznanik je imao novi mercedes. Osigurao ga je kasko. Otišao je sa njim na ljetovanje na more, jednog jutra je otišao do dućana, ostavio auto na parkingu i kada se vratio, auta nije bilo.
Ukrali su mu ga. Više ga nikada nije vidi
d osiguranja nije dobio niti lipe iako je auto bio osiguran i protiv krađe. I policu je platio u 100% - tnom iznosu prije krađe. Zašto? U dućanu se zadržao kratko, koju minutu, i auto ispred dućana nije zaključao. Nije ga zaštitio ključem koji je imao a mogao je zaštititi ga - ključ mu je bio na raspolaganju a ostavio ga je u bravi, lopovima na rasplaganju - nije ga koristio.
Sada ovo prenesi na cjepivo.
Bilo bi sasvim logično i pravedno da sada, dok ti je cjepivo dostupno i besplatno, plaća ti ga država, svi građani RH, da ako se ne želiš cijepiti a oboliš od korone, liječenje korone si plaćaš sam iz svoga đepa i ne stvaraš trošak državi, svim građanima RH kojeg ne mora biti. Iako zdravstveno osiguranje plaćaš.
Isto kao što pravilo osiguranja veli - ako sam svojom nemarom odlukom uzrokuješ štetu, nema naknade te iste štete bez obzira što imaš plaćenu policu.
Ajd, ovo sa automobilom se dogodilo prije dvadeset i više godina, kasko nisam imala nikada pa ne znam je li još uvijek tako. U ono vrijeme si morao, veli znanac, pokazati osiguravatelju originalni ključ automobila kao dokaz da je vozilo bilo zaključano u vrijeme krađe i dokumente automobila - pravilno štićeno od krađe. Njegovi su i ključevi dokumenti otišli sa autom i lopovom.
Podcrtano:
Od kuda ti informacija da preboljeli ne mogu dobiti potvrdu?
Najsviježija vijest, od 05.11. 2021.: u Jutarnjem:
Tko može dobiti potvrdu prema unificiranim pravilima na razini Europe?
- osoba cijepljena cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije.
- osoba koja ima negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa.
- osoba koja je preboljela bolest COVID-19 i to 11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa
Antibiotici se ne uzimaju preventivno, a niti ne liječe virusna oboljenja kada oboliš od virusa.
Zašto bi ti ih zdravstveni sustav dijelio ako te ne "ubijaju" bakterije nego virus i antibiotik te ne može izliječiti?
Dođe ti na isto ko kada dizel motoru točiš benzin - baciš novac i napraviš štetu i dodatni trošak.
Za preventivu je pika Pfajzera, Zenece, Đonsona i sličnih.