Aj kad je opet C/P u modi sta kazes na ovo?
Sve zbog gripe
Posljedice korone daleko su veće od crne brojke ljudi umrlih od kovida - zbog odgađanja pregleda smrtnost od raka se u Njemačkoj povećala za 20 posto, a...
net.hr
Kažem realu - da ste se necjepljeni cijepili kada je bilo dovoljno cijepiva za apsolutno sve građane Hrvatske, ne bi bilo zastoja u bolnicama, svi bi odjeli normalno radili i većina ovih bi dobili zdravstvenu uslugu na vrijeme.
Naravno, ne svi, 2020. je bila bez cijepiva.
I koji je bio izlaz - pustiti koronaše da krepavaju po ulicama i doma u krevetu bez medicinske skrbi?
Pitaj sada, danas
@ZJ koji leži u krevetu, pretpostavljam doma nakon što je zbog upale pluća koju mu je korona napravila, je li otišao doktorima u bolnicu po pomoć ili nije, a relativizirao je covid cijelo vrijeme, dokazi su tu, na stranicama ove teme. I zauzeo vrijeme nekoliko doktora dok su ga obrađivali - opće prakse, RTG, pulmologa.
Poštujem
@ZJ kao čovjeka, kao forumskog prijatelja, ali svojom zarazom i komplikacijom zbog koje je morao posjetiti liječnika oduzeo je najmanje tri lječnička termina koji su mogli nekome spasiti život - doktor bi nekoga tko ima karcinom pregledao i medicina bi ga dalje obradila da to vrijeme nije morao posvetiti
@ZJ koji se nije morao zaraziti da je bio cijepljen. Da su se cijepili svi
@ZJ. koji su izigravali heroje i ismijavali cjepljenje a sada zauzimaju lječničke termine i bolničke krevete.
Nauči sagledavati široku sliku problematika ako želiš realno prosuđivati, mani se novinarskih izvještaja i neselektivnog upijanja onoga što ti netko drugi servira.
Čovjek ima sa razlogom mozak u glavi.
Najsmiješnije su mi - zapravo najjadnije "analize" koje novinari, kako oni to vole lijepo reći - "rade za nas", čitatelje. Oni nam objašnjavaju i pojašnjavaju.
Ja sam davno u školi učila na predmetu Hrvatski vrste literarnih djela. Jedna od njih je "Vijest" Učili smo kako se piše vijest, koji su parametri zadani za napisati vijest. Vijest se piše kratko i jasno po formuli - tko, gdje, kako, zašto.
Sve ostalo su manipulacije i upliv u kreiranje osobnog mišljenja čitatelja ili slušatelja.
Manipulacija i kreiranje stava čitatelja prema nečijem interesu.
Evo ti link i nauči razlikovati vrsth novinarskih relacija kojima se izvještava čitatelj ili slušatelj i kakve reprekusije svaki za sebe ima ili može imati na kreiranje osobnog mišljenja i stava čitatelja ili slušatelja:
Novinske vrste i oblici
Kada si sve što u linku postoji pročitao, usvojio, apsolvirao, na red dolazi zadnje, ali najbitije, ključno pitanje:
TKO je plasirao - napisao - bilo koji oblik i vrstu vijesti koje su čitatelju ponuđene - politički nepristrani novinar ili politički opredjeljeni novinar.
Najveći problem današnjeg novinarstva.
Vidi, još jedan od mojih upisa bez smješka na kraju.
Znaš što to kod mene znači, jel......