• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Ne vjerujem ja nikome, a naj manje kojekakvim informacijama na Tv-u i slično. Pošto pijem redovno sedam tableta, plus dvije po poterbi, a imao sam priliku vidjeti "djelovanje " cjepiva za gripu. Doduše 95- te zvalo sa Virgrip. Zbog tog sam u dvoumici.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Onda se najbilje obrati svojem doktoru da te posavjetuje, dal da se cjepiš ili ne.
U tom i je problem, ako se kaj dogodi pored trošenja tolikih tableta, cjepivo sigurno ne bude krivo. Znaš onu ako doktor pogriješ zemlja skrije.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Znam, zato bu ti doktor rekel najbolje, po tvojoj diagnozi 😉 jel se smiješ ili ne. A imaš i pravo na drugo mišljenje ak njemu ne vjeruješ.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Znam, zato bu ti doktor rekel najbolje, po tvojoj diagnozi 😉 jel se smiješ ili ne. A imaš i pravo na drugo mišljenje ak njemu ne vjeruješ.
Ti bi barem trebao imati iskustva sa doktorima.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Imam, zato ti velim, ti moreš čuti kaj ti bu on rekel, ak ti odgovor ne paše ideš drugom doktoru, ak ti veli isto, onda si siguran, a ak promjeni mišljenje onda ideš na konzilij. I njihova je zadnja. 🙂

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Naši na stepenicama u saboru bolje izašli, ali ovi su veći stričnjaci:hahah:

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Šalu na stranu, ali ovo "bombardiranje" informacijama oko cjepiva izluđuje narod,a to ne miriše na dobro.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Svaki dan je sve gore, ko zna kaj bude stim, ljudi su se opustili previše. Opet bi trebalo sve zapreti. Ali nebuju zbog Uskrsa, i polako zbog nadolazeće sezone na moru.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Možda se i namjerno dižu brojke, pa da u sezoni bude bilo da smo sigurni jer smo preboljeti "pošast" ko i lani.

Kad se zna tko je ugovarao cjepivo za EU, isto tako se zna da je ta persona bila loša ministrica u Njemačkoj. A da stvar bude zanimljivije zamijenila ove je jedna Dubrovčanka? Naši su ugovorili količinu cjepiva koje se mora platiti, ali u tim ugovorima nema nikakvih aneksa koji bi imali nekakvu garanciju na cijepio. I nema nazad, cijepio je upitno, ne može se ga stornirati, ne može se stornirati da se to cjepivo ne plati!

Greškom su objavljenje cijene cijepiva.
As zen 1,78e
J-J 8,5$
Sanofi 7,56 e
Pfaizer 12e
Curevan 10e
Moderna 18$
Itd...😁🤨
Tu si uračunao profit ili ne?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Moja mlađa kćer je ovih dana na poslu dobila novog kolegu, nedavno je diplomirao. Razgovaraju o "njegovom skupljem automobilu", a tek je diplomirao. Dečko je tužno rekao, bio je od tate, ne bi ga ja sad imao da mi u studenom prošle godine tata nije umro od korone.
(Nešto kao prebolio je pokojni gospodin koronu, pa mu postajalo sve lošije i zvali su hitnu. Došla hitna i konstatirali da su to normalne posljedice korone, pa otišli. Čovjek ostao doma. Za neznam točno koliko, otprilike za desetak dana, njemu sve lošije, opet mu zvali hitnu, opet oni došli i otišli. Za koji dan je preminuo, više mu se nije moglo pomoči... A prije korone nije bolovao od ničega?!)

Vjerujte, da taj mladi dečko i njegova obitelji na koronu gledaju "drugačijim očima" nego mi i mnogi drugi...

I ne, ne širim paniku, niti ovim tekstom strašim čitatelje, ovo je samo jedna sličica iz naše svakodnevnice, situacija iz ureda na poslu u kojem je zaposleno moje dijete.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Pa o tome sam pisao par stranica prije kad je moja baka 'jedva' završila u bolnici. Dakle tu nije samo riječ o samoj koroni, nego koliko se toj smrti doprinosi i samim sistemskim greškama. Baka nakon 5 dana ležanja i injekcija izgledom sve lošije i zvali hitnu. Došli, malo pregledali, tlak dobar, temperatura dobra, kaže, nemamo mi tu šta. Na nagovor jedva je odvezli jer je zbilja izgledala omalaksalo, a i 89 godina je, kad ono bam, korona, teška upala pluća, ugrušak na plućima. Eto u našem slučaju je prošlo dobro jer već opet šalabajza po vrtu, ali koliko se pogrešnih procjena kroz sve napravi je stvarno pitanje. Obično nas doktori grde ako zbog nečeg dolazimo prekasno, isto tako grde ako dođeš prerano ili ako je nešto manje, kažu to se preleži doma zašto ste uopće dolazili, okej to su naše krive procjene i krivi smo sami za sebe, ali kao što sam spomenuo koliko je zapravo njihovih, a tko je onda kriv za te?! Hmmmm

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Zato doktori i pogotovo epidemiolozi stalno govore - korona je NOVA bolest, NEMAMO iskustva sa njom, NE ZNAMO u kojem smjeru može otići razvoj u samo 24 sata i NE ZNAMO na koji je način liječiti i sa čime, da je izlječimo, da nema ekspanzije simptoma koji vode u smrt. I nakon godinu dana još uvijek su nam sve to NEPOZNANICE.
Zato ljudi trebaju biti na oprezu. Paziti sami na sebe.
Struka - doktori, epidemiolozi - upozoravaju, preporučuju, u velikom broju država NAREĐUJU, a na nama je da slušamo, uvažavamo i držimo se preporuka. U svome interesu.
Neki liječnik ne prepozna težinu simptoma bolesnika jer se sa takvom bolešću nije do sada sretao, nema iskustva. Neki simptomi ne ukazuju da će se razviti teški oblik bolesti i liječnik ga ne šalje na širu obradu. Nekome se doslovno stanje promjeni iz blagog u životno opasno u roku par sati.
Ne mogu svi koji imaju nekakve simptome - blage, teške, ali ne toliko teške da liječnik procijeni da je potreban bolnički tretman dobiti bolničko liječenje.
Već smo govorili da sve hrvatske bolnice zajedno imaju 1500 kreveta za intenzivnu skrb. I potrebno bolničko osoblje za liječenje 1500 bolesnika koji trebaju intenzivnu skrb. U jednom trenutku u bolnicama na intenzivnoj skrbi samo od korone je bilo 3500 koronaša. Zato su neki odjeli koji su liječili drugačije bolesti bili zatvoreni i pretvoreni u kovid odjele. Zato je u Zagrebu Arena - sportska dvorana - bila pretvorena u kovid odjel sa 300 kreveta. Zato su uz bolnice diljem Hrvatske bili postavljeni ŠATORI u kojima su ležali kovid bolesnici - jer bolnički sustav ne može primiti više bolesnih nego ima kapaciteta i zdravstvenog osoblja koje će ih liječiti. Zato doktor opće prakse i hitna NE ŠALJU svakoga za koga procjene da mu stanje nije toliko ozbiljno iako ima simptome kovida, da mora završiti na bolničkom liječenju - tu se zbog neiskustva obzirom da se doktori u cjelokupnoj svojoj praksi do sada NIKADA nisu susretali sa ovom bolešću događaju propusti, LIJEČNIČKE POGREŠKE . Oštećeni im može na tome zamjeriti, mi koji nismo oštećeni pokušavamo razumjeti. Mrtvome moje razumjevanje niti saznanje njegove rodbine da je liječnik opće prakse ili onaj iz hitne krivo procijenio zbog neiskustva koje zbog samo godinu dana prakse sa tom bolešću i ništa učenja o njoj tokom školovanja ne pomaže. On je umro, nema ga više. Umro je možda jer netko nije znao dovoljno, a nije znao dovoljno jer uči o bolesti tek godinu dana a ne dvadeset pet - četerdeset, koliko ima radne prakse sa svim drugim - drugačijim - bolestima i koje zna prepoznati i "zatvorenih očiju". Ili sa hitnom dođe liječnik mladac tek izašao sa medicinskog fakulteta ili sa par godina radne prakse, pa isto tako nema iskustva....

I onda mi, heroji korona vremena velimo nagorušeno - ja se NEĆU cijepiti.
Zbog ovoga ili onoga ili nečega.
Ali, ako obolim, ako oboli netko moj, ako ga ne izlječe, ako umre, ako ostane invalidni dugo nakon izlječenja ili doživotno, e, prokleti li ste doktori koji ga niste liječili kako treba i koji ga niste na vrijeme poslali i uzeli u bolnicu.

Prokletstvo je to u nama nekima koji i kada ti se nudi besplatno - cijepi se, zaštiti se, sebe, svoje doma, svoje i tuđe oko sebe - nadmeno velimo - NEĆU.
A kada umirem ja ili netko moj, velimo - prokleti nesposobni doktori i prokleti hrvatski bolnički sustav.
A ne velimo - prokleti ja koji sam svojom bahatošću i nadmenošću doprinio da hrvatski bolnički sustav pukne i ne može liječiti sve kojima liječenje treba.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Možda se i namjerno dižu brojke, pa da u sezoni bude bilo da smo sigurni jer smo preboljeti "pošast" ko i lani.

Tu si uračunao profit ili ne?

To su cijene kod proizvođača. E sad zavisi ko ugovara i za koju državu, pod kojim uvjetima.
Trebalo bi pitati naše stožere, koliko mi plaćamo cjepivo ? Odgovor nećemo dobiti, ustvari odgovor bi mogao biti u stilu dosadašnjih naklapanja. Pošto je to sad decifitarni proizvod, marže mogu rasti do 450%.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh