Postovane kolege potrebna mi je pomoc.kosilica hladna upali i radi besprijekorno.nakon minute ako ju ugasim vise ju je nemoguce upaliti dok se ne ohladi cca 30min.cekanja.ociscen karburator,novu bobinu kupio i zamijenio,novi automatski cok zamijenjen,svjecica stvarno vise nemam ideja i novaca.molim savjet ako netko zna razlog desavanja.hvala svima
Poznati su mi donekle ti Honda motori. Imam več i derem drugi po redu 135 cc, iza pokojnog tasta je šogorici ostala kosilica s motorom Honda 190 cc. Nikada mi se nije desilo da ne bi ti motori palili od prve. Imao sam motor rastavljen na proste faktore, imao sam i da mi je puknuo ventil (zna za to
@Lee Champa nudio mi je zamjenski 🙃), ali dok je na hrpi on meni uvijek pali od prve.
Svojevremeno sam, prije više godina (15.6.2018.) kupio kosilicu s Honda motorom 160 cc i vratio ju u dučan nakon prve košnje. Dobio sam sav novac natrag. Nisam ju vratio radi teškog paljenja, nego lošeg pogona kotača.
Da se vratim tvojem pitanju, pitao te forumaš @vlč.puknuti za ventile i nisi dao nikakav odgovor.
Nepoznato je koliko je star taj motor, u kakvom je stanju. Svi ti dijelovi koje si naveo da si mijenjao, na Hondi ne crkavaju.
Mojem nećaku Honda 190 cc motor neće upaliti, a onda ga ja kresnem od prve, jer on prije toga okrene kosilicu na bok, usere s uljem sve, razhebe sve opruge gasa, pobrka brtve / dihtunge fergazera, sve čačka a nema pojma o ničemu. I onda dojde šogorica - daj složi mi ti to znaš... Složim ja i oni tako kose več tamo od 2008., još uvijek ona dura.