• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kosilica za travu

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Nema na njemu membrana.
@plus, bio sam ga raskopao, odnosno skinuo sam samo donji dio čašicu i ona je bila čista. Ostalo nisam dirao kao ovi na videu, mogu i to raskopati, nije problem.
Stvar je da je ta kosilica potrošila sve ukupno možda tri rezevara, ne znam kakva nečistoća ili nešto slično bi se uopće moglo stvorit od te male količine goriva.
Ja sam prije par dana 3 put demontirao fergazer. Prvi put sam prošao čeličnom žicom po rupama, ispuhao i sastavio. Motor je radio minutu i pol i stao. Drugi put sam opet kao čistio i puhao zubima i ostao uvjeren da je dobro. Radila minutu i stala. Upalim više put ponovo sve isto. Onda sam očistio brtvu iglice plovka, a naročito prostor ispred nje. Tek onda sam uspio normalno puhati kroz sve to. Motor je proradio, ostavio sam ga u radu sve dok nije potrošio sav natočeni benzin.
I ja sam na brzaka bio uvjeren da sam čeličnom žicom, kao licnom napravio posao čišćenja. Nisam, morao sam se jako potruditi.
Ovaj tvoj PVC fergazer je isto negdje zaštopan nekakvom sitnicom, a zakompliciran je do nepotrebnosti...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Malo prije razgovarao sa čovjekom koji radi u servisu kosilica, trimera i sl.
Ispričao mu svoj slučaj i kaže da nisam prvi sa tim problemom. Uglavnom do dizni je i to je zeznuto očistit a da poslije radi dobro. Plastične su i vrlo lako kad se čiste oštete se i onda treba nova koja je 80 kn. Nije ju dosta ispuhat, treba baš mehanički očistit rupu.
Kaže da je problem u lošem gorivu i toj plastici.
Idealno bi bilo da se gorivo potroši do kraja tako da unutra bude suho, ako neko vrijeme gorivo stoji unutra dolazi do ovakvih problema.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Taj tvoj serviser malo zna, ali pre malo, kao i večina drugih. Ja prije par dana takvom serviseru držim polomljeni rezervni dio u ruci i pokazujem "trebam to". On meni odgovara, nikad vidio. Oko njega je na podu cca 30 kosilica, ja mu opet pokazujem, to ti se nalazi na minimalno ovih 15 kom, jer ja to vidim, ali ti gospodine serviser ne vidiš, samo zato jer nemaš pojma. Moj primjer iz prakse.

Dakle ja sam ti unaprijed sugerirao da je taj PVC fergazer za B&S loš.
Problem nam naprave prljavi kanisteri za gorivo, trunje i smeće u njima. Loše, čitaj relativno jeftine kosilice, nemaju filter, niti sito za gorivo. Zaštopa se tamo gdje se najmanje nadaš. Ali ako sve središ i kosilicu normalno koristiš dalje ide godinama.

I ono kao Honda motor mora imati samo friško gorivo i slično. Gluposti samo takve.
Mora imati čisti benzin, kao i tvoj B&S, može i od prošle godine.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Ti briggsovi ohv motori su zlo i mislim da je to još jedan čavao u lijesu. Ostali budu samo kinezi.
Da bi ispunili eko norme smanjli su diznu i motor radi u u režimu mršave smjese, bilo kakva trunkica prljavštine i već zeza. Puničinu kosilicu svako proljeće treba očistiti diznu da bi radila lijepo.
Ti motori i kad su novi rade sa zaletavanjem, odnosno regulator stalno ispravlja leptir gasa.

Ova Oleo mac kosilica. Žali bože vidjeti tu cijenu, a imati plastičnu getribu.😩

TomGun

Aktivni član
Tu od
24 Svi 2019
Poruka
75
Ja sam prevagnuo na husqvarnu zbog servisne mreže.
I ja sam kupio Husqvarnu radi nade da servisna mreža bude ok. Ali jok.... isti đavo ko s kinezima, nema dijelova ili ih čekaj stoljeće i po.
Zadnje sam čekao nož za kosilicu 3 mjeseca.
Lp

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Kosilica ima 50 kg i tu smjesnu getribu. Hoćeš da ti velim kak dugo bude to duralo....
Getribe su postale najslabija karika svake kosilice, a skupe za popizdit. Baš zato sam ja tražil Kaazovu kosilicu. I još jedna stvar, puno o dizajnu i kvaliteti kosilice meni govori kad kosilicu(samohodnu) povućem u rikverc. Kod pravih kosilica nema razlike naprijed- nazad.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Duralo bu ko i sve, dok ide ide, kad bi tak gledal onda niš ne valja, svaka ima nekaj.
Nema se smisla opterećivat kaj bu bilo, da 5 let dela ja zadovoljan. Niš nije napravljeno da dela vječno, ko i sve danas. Nemaš kaj kupit danas.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Raskopali fergazer, rastavili šta se da rastavit i našli ovo na slici.
Znači nije smeće nego se stvorilo nešto poput gela u diznama i na ovom ventilu ispod plovka.
Očistili i isprali, složili natrag i sad radi ko sat.

Prilozi

• IMG_20220506_094015.jpg
    IMG_20220506_094015.jpg
    29.6 KB · Pregleda: 30
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ako je kanister za gorivo od nekog preparata, tipa Total, zna biti na čepu lijepila za onaj papirić i to s vremenom benga malo nagrize i kad tad uleti u rezervoar, većinom ostane na dnu, ali nekada se potrefi da uđe u karb pa bude ovakvih veselja 😅

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Samo jedna kratka napomena, makar znam da se bu kolega @plus srdil: mesingane dize se nikad ne čiste čeličnom žicom, pogotovo ne plastične, jer na taj ih se način lako ošteti (proširi).

Svatko nek radi po svojem nahođenju, samo je grijeh krivo nekoga uputiti ;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Nikaj se ja nebum srdil 😂, ali ljudi nemojte "iči s mekanim alatom u svatove" .
Baš bi rado videl bilo kojeg pametnjakovića ili majstora, koji bi "pročistio" moj fergazer neki dan od "okamina".
Eto probao sam biti slikovit.
Probajte puhati u fergazer, pa ako ne ide, probajte malo jače puhati 😂, ako opet ne ide probajte nježno probušiti rupicu.
Ali nemojte si fergazer potopiti u nitro razrjeđivač, da vam ga on izgrize i pročisti kanale, mogli bi imati ružnih posljedica i neugodnih iznenađenja.
Ne morate slušati moje savjete, ionako sam još mlad i neiskusan, čeprkam tuđe i svoje kosilice onako za dušu samo preko 40 ljeta, kakvo je to uopće iskustvo 🙃😏🤓😂🎶🎶🎶🎶

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Decki, najbolje je bilo dok tih sokočala nije ni bilo.
Kak je moj pradjed govoril, svakih mjesec dana su malo postrugali s rucnom kosom ispred kuca i po dvoristu i to je to.
Sad se samo te kosilice guraju svakih par dana i trosi se vrijeme na to.

To je meni inace najgori posel koji moram raditi.

Moja stara mtd kosilica sa b&s 450 ima 15 god i sad joj je skroz strulo kuciste, al je zato motor jos ko vurica.
I sad budem kupil negdje nekakvo kuciste, preselil motora i opet bude kosila.
Nikad nebi dal 5 tis kn za kosilicu, nema govora.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
Ja sam prije par dana 3 put demontirao fergazer. Prvi put sam prošao čeličnom žicom po rupama, ispuhao i sastavio. ...
Gledam, tražim, al ne mEžem najti taj tvoj fergazer. Imam jenega, al ni ni blizu kosilici i more 03!
IMG_20220506_180349.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh