Pozdrav ljudi.E ovako, prijatelj mi je bio kosio travu ima godinu dana, inače sam radio u Njemačkoj pa mi nije imao ko kosit. Biser je uzeo i nasuo mješavinu u kosilicu u koju ide benzin/ulje. Radi se o samohodnoj kosilici einhell gc-pm 40 s-p. Vratim se iz Njemačke, krenem radit kosilicu, prvo sam ulje isuo iz nje, u kosilici je bila 1 litra ulja više od propisane. Kad sam to sredio naspem novo ulje, skinem cijeli karburator i ocistim ga, ocistim dizne i sve, vratim to sve neće upalit. Upali kad našpricam malo benzina u karburator(Skinem filter zraka) Radi 2 sekunde i ugasi se. Zatim skinem glavu i komplet je očistim, nauljim ventile stavim sve nazad. Naštelujem ventile na 0.50mm, pošto su mi iz einhell-a rekli da se šteluje na 1mm plus minus. Startujem ju, radila jedno 1-2min, dimila i štucala i ugasila se. Odvrnem svjećicu i na njoj kao crno izgoreno ulje u tekućini. Stavim drugu svjećicu sačekam 10min, upalim je opet radi, al dosta dimi(sivi dim), i radi jako neravnomjerno.Da naglasim da je sa dovodom goriva sve u redu, sipan nov benzin, svjećica bude natopljena benzinom prije nego što je potpuno upalim. Nakon toga sam odvrtao i dovrtao sajlu poluge gasa, nakon toga sam vidio da neki pišu da se to ne smije raditi jer se može sjebat moment paljenja, pa eto ako može netko da mi pokuša pomoći na rubu sam živaca sa njom više, a u planu mi nije da kupujem drugu kosilicu jer je ova u mojem vlasništvu od 3 godine odradila izvrstan posao. Hvala vam unaprijed.