• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kosilica za travu

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Ja sve svoje strojeve volim, ali ni jedan ne štedim. Nisam ih kupio da ih štedim nego da rade 😂😁. To što ih volim znači da ih redovno servisiram, održavam i dam sve što treba...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Pa vi perite to svaki put. ..da treba prati ali u wd-u
Bravo velečasni. (y) Pun pogodak. Maločas provjeril stanje kosilice. "Špera" se niti nakon 10 dana od zadnjeg korištenja "nije uključila", WD je očito pomogel. Na proljeće zamjena ulja, čišćenje filtera te čišćenje i podmazivanje pogona u kotačima.

na stranici 8 i 9 ove teme imas kako izgleda sistem pogona kosilice....
Još jemput hvala. :ppozdrav: Puno mi je pomogel uvid u tvoje fotke. (y) Očito se ne veli zabadaf: "Tko maže, taj i vozi."

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
216
tko maže taj i vozi..... stara pomorska

danas na brodu sve milenijalci, kod kojih jedino je mastan ekran mobitela....

pozdrav sa jednog ledenog mora....

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766

@zoran89

To je najlošiji Hondin motor , koij je prvenstveno namijenjen (i može podnijeti) Hoby upotrebu. A ti si ga koristio kao da je za profesionalnu upotrebu (što nije). Motor je na izdisaju.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Od Hondinih motora postoje ove novije verzije GCV je najlošiji, potom bi došao GP horizontalni (nije mi poznato) da li postoji u vertikalnoj verziji i najbolji su GX Honda motori.
Ali je pitanje da li ima vertikalnih GX verzija? :rolleyes: Potom cijeli niz Brigsovih motora koji su najzastupljeniji kod rotacionih kosilica.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766
Može i taj. E sad dal raditi sa ovim koji još donekle može durati. Prvo raspitati se da li ima djelova za obnovu pa ako ima onda ga možeš obnoviti. Nikad nisam slagao takav motor pa da ti mogu reći iz prve ruke što možeš očekivati. Ustvari vidio sam jednoga rasturenog (bila varijanta) na kopačici i po onom što sam vidio nije bilo za popravak . Nema kuglične ležajeve radilice nego čaure u kućištu i ako na njima dobije luft?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@zoran89 ako se slažeš da ti još i ja "malo otežam" donošenje odluke 🙃 . Imaš kosilicu koja te dugo i dobro služila, bila je sastavljena od "dobrih dijelova", koji nisu najvišeg cijenovnog ranga, ali si ti dugo i uspješno kosio. Budi zato sada zadovoljan i ponosan 🙃. Pokazala je jasne znakove zamora, umora, a ti si pokazao namjeru da ju ne želiš odbaciti sada, dok je več stara i umorna. Želiš da opet bude vesela i jaka, kao nekad. I ja i @brgud želimo ti u tome biti od koristi. Da ja prvo ipak istaknem svoje ideje u "prvi plan", ne budem valjda gurao misli drugog forumaša ispred sebe i u prvi plan :devilish:;)🙃:ppozdrav:. Imao si dobar i kvalitetan motor i nadam se da znaš da te dugo vremena dobro služio. Nemoj se zato sad ustručavati, ponovo si nabaviti isti takav i tjeraj ga na isti način, za male pare. "Loncin" je naravno dobar izbor, koliko para toliko muzike. Zapamti koliko para toliko muzike.

E sad da mi se poštovani forumaš @brgud ne nađe u ćudu i bude zapostavljen, moram naglasiti da sam ja njega razumio skoro pa u potpunosti. On je naglasio da si do sad imao ovakav karter motora, s kliznim ležajem:
diagram123.jpeg
Po mojem iskustvu to je za kosilice i naš džep "puna šaka brade", jeftino, robusno dugotrajno 🙃;):devilish::ppozdrav:.
Jasno mi je da on vidi kao bolje rješenje ovakav karter i motor:
diagram (1h123).jpeg
S kugličnim lagerima. Jedino ja budem rekao da kuglični lageri nisu ništa robusniji u radu, osim što su puno skuplje rješenje i povremeno zamjenjivi od "rajbanog kučišta".
Poštovani forumaš @brgud bi ovakv motor s okomitom radilicom, pa iskreno i ja bi, ako ti to @zoran89 nađeš na tržištu i spreman si platiti, radi ugradnje na več jako poderanu šklopociju :ppozdrav::devilish:.
Honda GX.jpg
Eto, da Vam malo upropastim ovo danje sivilo :ppozdrav::devilish:🙃;). Sad bi mi bilo najbolje da "uzmem neki dobar zaklon" , kad krene paljba iz svih kalibara.......

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Uzeo bi ja opet gcv200 pošto se 190 više ne proizvodi.

Ali ga ne nađem nigdje. Nađem ili b&s ili loncin..

Ako netko ima neki link bio bi mu zahvalan..

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Dobro pitanje, no ja sam se nadovezao na obrazloženja forumaša @brgud i sliku forumaša @zoran89 tako ako jako griješim, griješim - ali ne zlonamjerno.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A zakaj bi klizni lager bil problem za remenicu? Pa i nož ima radijalno opterećenje.
Pa valjda svi motori na traktor kosilicama imaju klizne lagere i 2 remenice.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ima tu dosta faktora koje mi se ne da objašnjavati.
Od podmazivanja pod pritiskom do žiroskopije ..

Da li bi ti kupio uređaj s motorm bez kugličnog ležaja na remenu podmazivan bučkanjem?

Ja ne kažem da nema takvog uređaja ali dalje od mene.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
I šta sad da ja radim?

Baš me briga i za ležaj i remenicu i radijalno opterećenje 😂.

Znači zaključak je da je definitivno otišlo nešto u motoru? Treba se motor raskopati...

Jel da dam nekom majstoru da kopa ili je to bacanje novaca?

Najnoviji postovi

Na vrh