Nakon što je kolega
@plus dao ideju za popravak kućišta kosilice, bacio sam se na posao.
Prvo sam je ugrubo izbrusio, zavario pravokutne cijevi u H formu i zatvorio veće rupe. Inače je kućište bilo puklo skoro na pola oko mjesta gdje se šarafi ručka.
Zatim sam potrošio cijeli maxi poliesterski set, obložio sam cijelo kosište, s gornje strane gdje je bilo šuplje i dodatno H cijevi da ne ulazi smeće, voda i ne hrđa, a i lakše se čisti kad je zaobljeno.
Potom sam dodatno izbrusio višak smole i stare boje te u nedostatku normalne boje nanio par slojeva tekuće plastike koja mi stoji već par godina, ne znam gdje bih je iskoristio. Promijenio ulje, naoštrio nož i ovo su slike nakon par sati košnje.
Nije ispalo najbolje jer nikad u životu nisam tako nešto radio, ali nadam se da će izdržati barem sezonu-dvije.
Na osovinu kotača bih trebao staviti još po jednu podlošku, to ću prilikom sljedećeg oštrenja noža.
Zasad je preporod u odnosu na stanje prije uređivanja, skroz stabilna, gura se bez ukopavanja i struganja noža po zemlji i više se ne guši toliko u gušćoj travi. Kosio sam travu od 20-30 cm bez problema, samo malo sporije da stigne izmalčirati.