• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kosilica za travu

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
To je motor kojega se mijenja redovito jer je jeftiniji od zamjene ulja.
Zato ne treba čep ;)
Možda i je jeftin ali znam da bi ti tvoj novčanik od krtove kože teško ožmeknul za te novce kolko košta i radije bi dizal kosilicu nakon svake košnje da izmjeniš ulje....
A ima u Lidlu ona za praksu za još manje novce, baš sam neki dan gleda recenziju....

Radi se o uštedi..nista drugo.....za nas koji nemamo puno dobra stara vitrex muzilica je odlična vakum mašina..ne pitaj kak znam.
Svjestan sam ja razloga, ali mi smo takvi da volimo tim njihovim uštedama doskočiti nebi li sebi olakšali.
Ja se za silu Vaksijem poslužim ili običnom špricom.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,632
Kontam, to je bil njihov odgovor., nema čepa, a nisu odgovorili dali bi se dal ugraditi.
A dali si se ti sam uvjeril u to kad je bilo rastepeno?
Mislim, jel si imal donji poklopac u rukama da se uvjeriš da je to tak
Nisam, naravno. Ostavil sam im kosilicu i kad su javili da je popravljena, došel po nju.
Ako postoji čep na motoru, rupu na limu bi se isplatilo napraviti. Sve ostalo mi se čini neisplativo, osim za svoju dušu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ma i ova moja, da nije kosište još u solidnom stanju najvjerojatnije bi još uvijek vozila bez da sam ju dirnul.

Uglavnom, završena i upaljena. Prije je upalila i ugasila se pa tak nekoliko puta dok se nije malo zagrijala. Sad nakon desetak pumpanja pali i vrti se okruglo.
Nadam se da se tek sad nakon malog servisa nebu pokvarila

Pošto sam uspješno savladal membranski fergazer, a i ovih mojih par slika je ozbiljnu raspravu izazvalo, na mjesto kosilice ide frezica koja je dobila reduktor jer je stvarno bila prebrza.
Moram upasati zaštitu remena jer stara ne paše.
Ova je s Bingom sa iglicom i plovkom..... a više o tome u nekoj drugoj temi.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Kakav ti je to fergazer na frezici, od mješalice ili? To nije od freze s zračnim regulatorom gasa?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Bing 10/14/104, mislim da je to od pumpe vode.
Zračni regulator sam izbacil

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
OK, a kak se ta frezica ponaša s tim fergazerom, imam ja jedan sličan, Delorto, ali znam da nije za rad s regulatorom?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
OK, a kak se ta frezica ponaša s tim fergazerom, imam ja jedan sličan, Delorto, ali znam da nije za rad s regulatorom?
Prezadovoljan sam. Ima ler, drži ler, dobro pali, prima gas, vrti se..... jedino kaj mi se ne sviđa je onaj lončić za benzin koji se šarafi gore.
Za sad bude tak kak je, a Dellorta imam i ja u rezervi samo ga trebam preraditi da bude na sajlu.

Onda?kak ti se sviđa plastik mebranek?
Mene pitaš?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Prezadovoljan sam. Ima ler, drži ler, dobro pali, prima gas, vrti se..... jedino kaj mi se ne sviđa je onaj lončić za benzin koji se šarafi gore.
Za sad bude tak kak je, a Dellorta imam i ja u rezervi samo ga trebam preraditi da bude na sajlu.

Mene pitaš?
Aham

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Nemam neko specijalno mišljenje o tome sad a ni puno puta prije kad sam mjenjal membrane. Nekad kad ih nije bilo za kupiti sam ih peglal.....
Interesantan je frgič, to moram priznati. Jednostavan a ne pamtim da sam videl neispravnog. Jedino rezervari su katastrofa, i ovog sam nekad polepil s nečim, ne sječam se ni s čim, ali drži se još uvijek.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Pa da je i sjeban.... velite da je jeftinije zamjeniti motor nego ulje.... ispada da bi ja hitil novce u vjetar da sam kupil membranu, pumpicu i ulje..... ustvari hitil sam, nekad sam kupil, nije mi niko dal.
Ko zna jel se isplati nož brusiti ili se danas i to mjenja :unsure:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ti bi da je dizel..priznaj?
Sve je bolje nego plin 🤪
I ti si nekad izvlačil riječi jednog bivšeg forumaša i rekel da je istinu rekel ;)

A jel si videl da ko flax brusi? 😳
Sebe maločas, dorađujem napokon onu dizalicu kaj sam kupil. Rezano na škare pa rubovi ostali oštri ko žilet. Sad budu oni dobili polirku, a čoške pod 45 i zaokružiti....

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,939
Radiiiiii...

Ali sad imam 3 problema za koje molim pomoć.

1. Glavni

Pogon mi radi iako ne držim ručicu pogona stisnutu. Ne jako, ali ako dignem zadnji kraj u zrak vrte se tockovi.

Pokušao sam raspustiti onu maticu na oprugi na zadnjem kraju koja nateže remen, ali skoro do kraja je otpuštena i dalje mi se to događa.

Koliko sam skužio na gornjem dijelu sajle s 2 matice kontroliram točku uključivanja pogona. A s tom maticom na oprugi zategnutost remena.

2. Može li se malo smanjiti gas i kako?

3. Jel mi netko može poslikati kako idu one 2 opruge na mehanizmu gdje se spaja sajla gasa? Ja sam sad stavio da jedna pomaže vratiti, druga povući ako ne shvaćate. Ali mi jedna baš i ne stoji najljepše... Ova mala na prvoj slici je znam točno gdje ide. IMG-20230517-WA0046.jpeg

IMG_20230517_225806.jpg

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
928
Probaj sajlu od pogona povući u kontra smjeru da se taj kao španer do kraja odmakne. Meni na AS-u je nedavno pukla opruga koja vraća tu sajlu natrag i ručica je postala nekako mlohava i remen je stalno lagano dirao pogonsku remenicu umjesto da otpusti remen i aktivira kočnicu.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Nemam pojma niti ja ima li ili nema čep za ulje na karteru.
Ja sam radio izmjenu ulja na sestrinoj husqvarni,isto nema čep za ispust ulja,morao sam izvlačiti ulje sa špricom

Najnoviji postovi

Na vrh