• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kosilica za travu

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
mislim ono jebate kosilica za travu a traktor od dvajst iljada eura stoji na kiši ..
ne vjerujem baš da tamo gdje struže trava ne skine bilo kakvu zaštitu ..za ostalo je dosta nafta ili wd

• Like
Reactions: ZJ

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,916
Slažem se s tobom za traktor i kosilicu. Ali šta ćeš. Trebalo je prošle jeseni biti gotovo za traktor. Sav materijal je spreman. Čekaju se zemljani radovi.

Kad je udarila kiša nije se moglo. I taman kad se moglo odlučio mi sin doći 5 tjedana ranije i strka oko toga i sad kad mogu opet kiša.

Ne mogu glavom kroz zid...

Malu radionicu imam i male strojeve trenutno mogu šarafati i bojati 😂

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
slučajno sam pogodio..hehe

pregledao sam par filmića od ovog lika ..ne razumijem 100 % , ja ne bi bacao pare na to

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,916
Lik kaže da po njegovom ne treba ni jedan koristiti.

Kaže da on dva puta godišnje bolje poprska sa cosmoline. To je neki vosak na bazi nafte koji je inhibitor korozije.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
919
Između svake košnje i pranja nakon što se osuši pošpricam silikonskim sprejem i kosilice i trimmer, znači sve metalne i plastične dijelove koji su u doticaju s travom, također i flaks/silk/strunu prilikom zamjene kako bi lakše išlo van. U ovom slučaju silikonski sprej ima više uloga: olakšava sljedeće čišćenje jer se trava manje lijepi, podmazuje i štiti metal od hrđe, plastici vraća boju i sjaj.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Motor briggs and stratton, samohodna kosilica varira na gasu tj smanjuje i povećava gas u istom ritmu, opruge stavio nove, zamijenio membrane, što bi još moglo biti?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Meni se to događa samo prvih desetak sekundi kad upali. Dalje radi ok.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
E sad. Pošto je palo toliko kiše da mogu rižu sijat. A toliko je još i najavljeno. Očito da projekt kosilica ne mora biti danas sastavljen 😂😂.

Idemo onda dalje.. Čitao sam američke forume i oni svake godine, svake druge godine kosilice i kosista čak i traktorskih kosilica spricaju sa grafitnim sprejem. Znači suhi grafit koji sprječava ljepljenje trave za kosište.

Nisam našao na netu da kod nas ima tako nešto.

Našao sam ptfe teflon sprej. Pa sam mislio ovako.

Ptfe teflon sprej od ispod

A za gornji dio se dvoumim

1) prozirni plasti dip
2) prozirni 2k lak

Šta kažete?
Ja bi rekel da ti je šteta to paliti.
Napravi nekaj ovak od nje i zauvijek bude

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Vidim svi nekaj prčkaju po svojim kosilicama pa sam danas kad sam tražil kotače za jedan drugi projekt naletel na jedne malo veče nego su bili na kosilici i odmah se primil posla da ih napokon ugradim jer su stari več između ostalog bili jako klimavi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Nemam pojma, upravo sam ga ispustil pa ti javim kad bum ga natočil

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kad je več tak kak je odlučil sam i nož nabrusiti.
Sreča pa sam si nove turpije kupil

A stanje je ko da je od mehaničara.... ne vele ljudi đabe da šustar nije nigdar cipele imal

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Malo sam postrugal, a našel sam doma i još jedne membrane i pumpicu.
Rezervar ionak treba očistiti, a pumpica je umorna.

@zoran89 nemrem ti reči koliko ulja ide jer nisam mjeril.
Doma imam samo turbo i to sam joj i natočil, taman do prvog slova L

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Natočiti 0.5 lit pa mjeriti.
(Original pakovanje ulja je 0,6 dcl, ali mislim da ne treba baš ta svaka kap do kraja završiti u karteru.)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Nema do membrane...navek dojde na moje
Nebi ja to ni diral da nisam u rezervaru videl ovo.

Natočiti 0.5 lit pa mjeriti.
(Original pakovanje ulja je 0,6 dcl, ali mislim da ne treba baš ta svaka kap do kraja završiti u karteru.)
Ja uvijek točim preko max i nikad zbog toga nisam imal nikakvih problema.
Ok, oval put sam malo preteral a nije mi se dalo ispuštati ali bum sutra na vakum zvadil malo van.
Ali do slova F bu ostalo.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Nebi ja to ni diral da nisam u rezervaru videl ovo.
malo po malo došli smo do jedne predosti membrane a to je da taj sustav ne zanima kaj je na dnu rezevara ...od hrđe , blata ,špene , vode , trave , svega ( bez obzira na to motor radi kao prvog dana i pali na zub)..a kod plovka svaka smet , svaka kapljica vode završi u karburatoru i radi određene smetnje

Najnoviji postovi

Na vrh