• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kosilica za travu

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kad vidim uporište sajle na jedan vijak koje je stegnuto preko šuplje cjevi odmah imam mišljenje o majstoru

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
kad vidim uporište sajle na jedan vijak koje je stegnuto preko šuplje cjevi odmah imam mišljenje o majstoru
A tko to tebi može zabraniti da imaš svoje mišljenje, nema nitko pravo i drago mi je da ga imaš 👌.
A sad mi molim te pojasni pojam šuplje cijevi, odnosno kakva je onda puna cijev😜😅?
Kako bi bilo da prihvatiš činjenicu da se taj komad vinklajzna / uporište te sajle ne bude "nikad" pomaknuo? Testirano u zločestim uvjetima na vozilici za unuke, gdje je podupiralo sajlu kočnice, koju su moji dečki itekako gazili, a nije mrdnulo. Dečki su vozilicu prerasli, a ja maznuo tu sajlu s okecom.
Eto cijenjeni kolega, tak to zgleda za sad, a ako ikada mrdne samo za dlaku, momentalno ga zaheftam na ručku i amen. No ja znam da to ne bude potrebno, ali da znaš da za tvoju dobronamjernu brigu, ja držim rješenje u rukavu.
Može neka druga, nova primjedba 🤓

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Uh, grdo pitanje, primjedba. 🥳 Kučište je bilo žuto, od ranije, našla se pri ruki crvena PVC maska, malo za dojam. Crne su ručke. To je blizu Belgijske ili Njemačke zastave, uh sad me preznojavaš 🙃🤓😅🥳😜. Austrijsko kučište, talijanski Tecumseh i Delorto fergazer, sajla MTD, kotači da me biješ ne znam koji su od kuda, koš za travu je isto pripasani i trošila bude čisti hrvatski zrak. U hebemu to je pola Evropske unije... More tak 🤔🤣😜

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,916
Hammerite 3 u 1.

Bio na akciji 50% istek roka trajanja.

A ručke su nitro temeljna i lak na bazi vode ako se ne varam. Šta sam imao otvoreno.

S time da jako jako lijepo radi kada je u šupi preko 30 stupnjeva. Sve sam prvo zagrijao pa farbao. Između ruku na kosištu 48h razmak. 5h razmak s gornje strane.

Sad ne znam jel da stavim bitumen s unutarnje strane ili ne?

2 ruke hammerite su i s vanjske i s unutarnje strane.

Ili da neki emajl lak pa da još jednom prođem iznutra?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kaj reći na trgovce kaj uvaljivaju ljudima ovakva ulja, ali najbitije od svega je kaj vele da prvo ulje mora bit u motoru 10 min onda ispustiti i natočit novo, pa to nemreš verovati kaj delaju ljudima.
Jednostavno za nepovjerovati.

Mora bit pravno ulje odma u startu i amen, ovo dat nekom ko kuri na staro ulje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Hammerite 3 u 1.

Bio na akciji 50% istek roka trajanja.

A ručke su nitro temeljna i lak na bazi vode ako se ne varam. Šta sam imao otvoreno.

S time da jako jako lijepo radi kada je u šupi preko 30 stupnjeva. Sve sam prvo zagrijao pa farbao. Između ruku na kosištu 48h razmak. 5h razmak s gornje strane.

Sad ne znam jel da stavim bitumen s unutarnje strane ili ne?

2 ruke hammerite su i s vanjske i s unutarnje strane.

Ili da neki emajl lak pa da još jednom prođem iznutra?
Pitam zato jer ti je u 12 mjesecu lani nafta smrdela u radionici a par mjeseci kasnije lakiraš nitro u njoj ;)

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,916
Nije problem kad mogu otvoriti prozor 🤣🤣🤣.. I vrata...

A kad je vani - 5 onda mi mirisi malo više smetaju 😁...

I šta sad. Jel da ostavim ovako ili da bitumenom premažem? IMG_20230513_204647.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja bi ostavil ovak jer kad negde udari kamenčić ispod njega bu ostajala vlaga i kroz neko vreme ispod njega bude trulo prije nego dok je samo lakirano.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,916
E sad. Pošto je palo toliko kiše da mogu rižu sijat. A toliko je još i najavljeno. Očito da projekt kosilica ne mora biti danas sastavljen 😂😂.

Idemo onda dalje.. Čitao sam američke forume i oni svake godine, svake druge godine kosilice i kosista čak i traktorskih kosilica spricaju sa grafitnim sprejem. Znači suhi grafit koji sprječava ljepljenje trave za kosište.

Nisam našao na netu da kod nas ima tako nešto.

Našao sam ptfe teflon sprej. Pa sam mislio ovako.

Ptfe teflon sprej od ispod

A za gornji dio se dvoumim

1) prozirni plasti dip
2) prozirni 2k lak

Šta kažete?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,916
A ima za podmazivanje i ima suhi.