• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kosilica za travu

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
IMG_20230511_145408.jpg
U toku tih mojih akrobacija i kemijanja naišao sam i na malo tvrdokorniji problem, kako skinuti nastavak za pogon noža s radilice, jer bi s njim nož virio "ispod haube", moram ugraditi drugi, krači... Nakon odvijač spreja, bilo je višekratno povuci potegni, na kraju je pametniji dio popustio i sišao s radilice.
IMG_20230511_161255.jpg
Obzirom da slažem kosilicu guralicu, izvadio sam getribicu za pogon zadnjih kotača, ona bude čekala u rezervi za neke druge hitne popravke (vrhunska je i kao nova, pa je šteta da se vozi na guralici bez veze).

Uglavnom frankeštanjček je "na hrpi", motorček pali od prve, svi su kotači u borbenom položaju, kosilica se lagano manevrira, ono kako se kaže s jednim prstom.

Naišao sam na novi problem, sajle 😖:cry:. Sajla za gas koju imam mi je kratka nekih 8-9 cm, a sajla za deaktivaciju kočnice motora na zamašnjaku mi je kratka za 10-11 cm. Sve sam prekopao, nisam našao ništa od toga u rezervi, idu moje zalihe furde kraju. Sutra, nadam se da več sutra, ako opet bude kiša, budem izradio novu sajlu za deaktivaciju kočnice zamašnjaka motora, a sajlu za gas budem nekako pripasao, ona je manji problem.

Skužio sam i još jedan pomalo neobičan problem, u radu motora pada visokonaponski kabel sa svječice - trula gumica lulice, tako da sutra moram negdje iskopati novu "lulicu" i premontirati i nju.

Eto, ja nedavno najavio, pa danas kemijao svojeg frankeštanjčeka :). Bude broj 5 u inventarskoj listi kosilica :hahah:, ali neka, svako zlo za neko dobro, nadam se ;):).

PS
Zaboravio sam fotografirati kako to sad izgleda, ali budem sutra dok izradim i završim sajle.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Naišao sam na novi problem, sajle 😖:cry:. Sajla za gas koju imam mi je kratka nekih 8-9 cm, a sajla za deaktivaciju kočnice motora na zamašnjaku mi je kratka za 10-11 cm. Sve sam prekopao, nisam našao ništa od toga u rezervi, idu moje zalihe furde kraju. Sutra, nadam se da več sutra, ako opet bude kiša, budem izradio novu sajlu za deaktivaciju kočnice zamašnjaka motora, a sajlu za gas budem nekako pripasao, ona je manji problem.
Za izradu tih sajli (ako mislimo na isto, čelična žica promjera cca 2mm) ja sam koristil sajle za otvaranje hauba na automobilima pa frkal one kukice...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Sajla "koju držiš" da bi motor radio. Imam još 2 ili 3 ali su mi kratke, baš moram napraviti novu na mjeru.
Sajla za gas mi je manja muka.

@vlč.puknuti nebreš ti mene nagovoriti da se ja primem bilo kakvog posla, ja nisam za posel :hahah:, a i moje kvalifikacije su izvan potrebitih, tak da nikaj z toga.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
(y)
Ok, ja sam predložil za sajlu gasa, a ako se ne varam ova druga bi trebala biti pletena. Za silu bi se dala preraditi od bicikla ako se nema ništ drugo pri ruci ;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ma imam novi bužir u metraži, imam i novu onu kukicu završetak sajle "na šaraf", bum nekog vraga sutra složil, nema kod mene predaje. :)

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Zadnji sam put ratovao s fergazerom, čak je i forumaš @brgud napisao da "takvo zlo" još ni on u njegovoj praksi nije vidio.
To ja nisam napisao, niti sam čačkao po takvom karburatoru. A da sam ga vidio to da. Ima susjed neku drndalicu s a takvim i kao nešto mu ne ide baš, pa mi je ponudio ako sam voljan (da mi je donira), ali nisam bio baš nešto lud za njom. :devilish:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@brgud ovdje, ovo: Vidio sam svakakvih karburatora , ali onakav ipak nisam.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Vjerujem da je Brgud mislil da nije videl fergazer u takvom stanju kakav je bil ovaj

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
A to toliko smeća i ruzine nisam baš našao, ali to ne znači da će me netko počastiti takvim karburatorom, bolje ne , ali nikad ne reci ne. Više se baćkam sa dvotaktašima i kod njih je mogućnost za tako nešto manja, pogotovo ako koriste Stihl ulje z a mišelu + malo pojačanu, pa je to dobro za karburator, ali ??

Karburator koji sam spominjao je sasvim drugog tipa i PVC , tako da ima prednosti po pitanju ruzine.o_O

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Pri završetku sam akrobacija. Probao sam skupiti preostale, raspoložive sajle i ono što mi treba za dovršiti frankeštajneka 🙃🤓. Eto sada je to došlo do ove faze:
IMG_20230512_121129.jpg
IMG_20230512_121229.jpg
IMG_20230512_121606.jpg
Budem ja i to skarabuđio... Bu nekak, kak bu 🤓👋

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Gotovo, završio sam frankeštanjčeka, radi dobro, zadovoljan sam. (Nisam ga ništa farbao ovaj put, nemam žutog laka, a niti više vremena za to.)
Ručicu gasa sam montirao niže, par centimetara, bušenjem nove rupe na ručkama i odgovara mi. Prilagodio sam jednu ispravnu sajlu od MTD kosilice, s jedne strane ima okasti priključak, a s druge onaj kao slovo Z. Isto sam bušio ručke, te izradio nosač od vinklajzna. Sve dobro radi. I to je za sada to, do neke havarije u mojoj režiji, ili u režiji moje omladine, zetova, unuka, pa čak i prijatelja, rezerva je tu. Sada su doma 2 samohodne i ova frankeštanjček, guralica, kod dede je Stiga, u goricama je profesionalna samohotka i bude sve nekako pokošeno 🙃🥳🤓, tjedna mi je zanimacija sveukupno 3500 kvadrata 🥂.
Ovo su bili završni radovi:
IMG_20230513_111436.jpg
IMG_20230513_111450.jpg
IMG_20230513_111743.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh