• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kosilica za travu

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Po mojem iskustvu zupčasti remen u Hondi drži li ga drži, nepoderivo. Možda sam ja samo imao tako dobro iskustvo s njim, pa sam u krivu...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Po pitanju "kosilica" trenutno sam okupiran nekim drugim aktivnostima, ali došla mi je ovih dana na pamet ideja da sam sebi složim ono Hrvatsko, tako je netko tražio savjet na drugom forumu 🙃😜, da bude jeftina i kvalitetna kosilica, guralica - bez pogona kotača, ali s košem za travu. Skužio sam da mi za "cvjetne površine dvorišta" treba mala, lagana, okretna, jako dobra i s košem kosilica. Novih "takvih" na tržištu nema. A ja imam sve takve komponente, imam garažu, a možda padne i jedan "tunning" da ja guralicu dignem s 3,5 KS na 4 KS, ali stvarne, ne trgovačke. No mora to stajati u redu, jer postoje i neki drugi, važniji mi poslovi, ovo bude hobi aktivnost, za neko naredno kišno razdoblje, za u garaži. Odluka je čvrsta, dijelove imam, mislim da bude to jedan dobar i nabrijani frankeštanjček, uskoro 🙂🙃🤓.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
919
Pokosio danas jednu turu tom matorom kosilicom, a ono, motor je OK, ne trese, ali kućište se previše uvija, ubit će ga krtičnjaci i kanal. Sad isplati li se kupovati novo kućište kad i polovnih kosilica ima za slične novce...

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
919
Kod komšije su do nedavno bila dva terijera i hrvatski ovčar. Od njega me dijeli mala ograda s vratima koja sam znao otvoriti da cucki čuvaju i moje dvorište, svakako je ograđeno i nije veliko. Misliš da su radili nešto? Malo sutra, i kod mene i kod komšije su krtice imale party. Ta dva terijera se riješio kad su počeli gristi ovce, ostao je samo ovčar.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Pokosio danas jednu turu tom matorom kosilicom, a ono, motor je OK, ne trese, ali kućište se previše uvija, ubit će ga krtičnjaci i kanal. Sad isplati li se kupovati novo kućište kad i polovnih kosilica ima za slične novce...
Ako je motor OK, tebi je najbolje da kučište sebi urediš ovako:
IMG_20230501_154257.jpg
Ovako reparirano ti može durati još najmanje 10 godina.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
919
To je što? Nema kod mene popravka, hrđa pojela, ima par rupa gdje trava baš ispada van.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ima ima, pogledaj samo pažljivo kako to fino bude popravljeno, dok sam si ja prije par dana dao truda.
Izrez.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Rado bi znao kome trebam pojašnjavati kako generalno urediti kosilicu, nekome tko je vješt u kući, ili u garaži, nije baš isto. Šutnja je možda znakovita, ipak je i ovo Internet...

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Za onoga ko se ne bi zajebavati sa starom kosilicom, da treba stalno nešto popravljati.
Tu sam u prolazu vidio u prodaji novih kosilica, sve su od iste fabrike , samo sa više različitih varijanti motora i ostalo. 🤩
IMG_20230504_141632~2.jpg
Sad gledam na slici , nisu motori od istoga branda.🤔

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
919
:unsure: Školovala
Ti si žensko ili muško?

Rado bi znao kome trebam pojašnjavati kako generalno urediti kosilicu, nekome tko je vješt u kući, ili u garaži, nije baš isto. Šutnja je možda znakovita, ipak je i ovo Internet...
Hahaha! Mislio sam da tu rečenicu već svi znaju, nastala je negdje u počecima tzv. forwarduša odnosno dijeljenja smiješnih sličica i kratkih videa prvo putem emaila, a onda i raznih messengera.

Natrag na temu. Vješt sam i u kući i u garaži, popravim sam sve što mogu i za što imam alat, sve me živo zanima, a susjed je jocker zovi kada jednom "udarim u zid". :)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
U redu @domy_os , onda je meni svejedno gdje ti kreneš srediti kučište kosilice. Možeš si to odraditi s ovime:
IMG_20220422_172223.jpg
IMG_20220422_172233.jpg
Uživaj u obnovi, želim ti da uspiješ.

Najnoviji postovi

Na vrh