• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kotao za pečenje rakije

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,205
Dvostruka destilacija zlato
Jednostruka dud srebro
Jednostruka hrast bronca

Dvostruka mi sad bila na međunarodnom ocjenjivanju, kemijska analiza itd. I dobio srebro. Što smatram da je extra rezultat s obzirom da je godinu dana stara. A prva 2 zlata su 1995 i 2005 godište 😅

zvijer

Novi član
Tu od
22 Lis 2025
Poruka
3
Hvala na brzom odgovoru. I nadao sam se da ti je sa dvostrukom destilacijom najbolja, jer ako radiš kako pišeš zasigurno proizvodiš vrhunski destilat. Slično radim i sam, samo što odvajam prvijenac i na pečenju meke rakije, ali u maloj količini od samo 0.2 %, a onda na prepeku opet odvajam oko 1% prvijenca. Volim što ima još ljudi koji rakiju peku po pravilima struke

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,205
Ja sam odvajao prvijenac isto tako. Ali ove godine nisam. Poprilično literature kaže da se tako izgubi dosta arome

zvijer

Novi član
Tu od
22 Lis 2025
Poruka
3
Ja sam odvajao prvijenac isto tako. Ali ove godine nisam. Poprilično literature kaže da se tako izgubi dosta arome
Pa nema baš neke arome u 0.2 % prvijenca ( 2 dcl na 100 litara kljuka ) osim izraženih loših mirisa. U nekim literaturama treba odvajati, u nekima ne. Treba probati

Na vrh